Aynen öyle Serkan, artık amatörce kararlar almayı ve pısırık davranmayı bıraksın TC, pısırık davranmak dış politikada hiç bir şey kazandırmıyor, dimdik olacaksın ve eğilip bükülmeyeceksin, ABD'ye "ya bizle uzlaş ya da İncirlikten ve Kürecikten ****** git" de bak ne oluyor, bir de "Nato'dan çıkmayı masaya yatırıyoruz" cümlesini de ekleyiverirsin, artı "Ortadoğu'da ayağını denk al yoksa burası sana mezar olur" diye arkadaşça bir tavsiyede bulunursun, "Rusya ve Çin ile stratejik işbirliği yapmayı planlıyoruz" dersin, işte o zaman el üstünde tutar seni ABD. Trump'ın en sevdiği şeyler blöf yapmak ve yalan yanlış beyanlarda bulunmaktır, adamın anladığı dilden konuşmak gerekiyor. İşte o zaman HALKB OFAC mevzusunun nasıl hızlı ve her 2 taraf için de tatmin edici bir şekilde sonuçlandığını hep birlikte görürüz. TC'nin bu ABD'li salaklara gereken muameleyi çekme zamanı çoktan geldi.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Tc dedigin gibi kararlar almasi imkansiz birsey.etimiz ne budumuz ne bizim sayin th?70 kg hafif siklette olan bir boksorun agir siklet boksorle karsi karsiya kalmasi gibi birsey bu.kolay ismi natodan cikivermek kurecik incirlik resti cekmek?butun askeri yedek parcamiz yurt disindan ithal.askeri bir ambargo yesek 1 savas ucagi kaldirabilecegimizi saniyormusunuz?hersey burokrasi ile artik odun vercegizki yaranalim buyuk boss'a.
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Son 7 senede, ABD'den ithalat yariya inerken, ABD'ye ihracat 2 kati artmis. 1:1 esitlenmis bu sene. Vergi konusu bizi vurur.
Diger bir sonuc da ihracatin/ithalatin sistematik olarak her sene artmasi/azalmasi. Yani ABD urunlerinden uzak duruluyor.
(Grafik ABD'nin Turkiye ile olan iliskisini gosteriyor)
![]()
TC Hükümeti ve RTE bana göre HALKB OFAC mevzusunun ciddiyetini kavrayabilmiş değil, Mehmet Şimşek'i hariç tutuyorum ama onunda gücü sınırlı. Tüm TR ekonomisinin üzerinde asılı duran bir kılıç gibi bu OFAC mevzusu. Dolar-TL kurunun 4.10 da olmasının altında yatan nedenlerden biri de budur. BİST'i baskılayan, hem tüm bankaları hem de genel ekonomiyi etkileyen, rutin sendikasyon kredilerine bile ket vuran çok önemli bir faktör. Bu mevzunun bir an önce tatmin edici bir şekilde çözülmesi elzemdir.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Ülkenizi ve milletinizi o kadar da küçük görmeyin. TR bölgesel bir güçtür hem de stratejik önemi çok büyük olan bir bölgenin hakim gücüdür, alım gücü hiç de fena olmayan 80 milyonluk bir nüfusa sahip güçlü bir ekonomidir, hızlı büyüyen çabuk gelişen geleceği parlak bir ülkedir. Aslında elinizdeki kartlar gayet güçlü ancak bu kartları hakkı ile oynayabilecek ustaları bulmak gerekiyor.
Yer İmleri