Aynen öyle Serkan, artık amatörce kararlar almayı ve pısırık davranmayı bıraksın TC, pısırık davranmak dış politikada hiç bir şey kazandırmıyor, dimdik olacaksın ve eğilip bükülmeyeceksin, ABD'ye "ya bizle uzlaş ya da İncirlikten ve Kürecikten ****** git" de bak ne oluyor, bir de "Nato'dan çıkmayı masaya yatırıyoruz" cümlesini de ekleyiverirsin, artı "Ortadoğu'da ayağını denk al yoksa burası sana mezar olur" diye arkadaşça bir tavsiyede bulunursun, "Rusya ve Çin ile stratejik işbirliği yapmayı planlıyoruz" dersin, işte o zaman el üstünde tutar seni ABD. Trump'ın en sevdiği şeyler blöf yapmak ve yalan yanlış beyanlarda bulunmaktır, adamın anladığı dilden konuşmak gerekiyor. İşte o zaman HALKB OFAC mevzusunun nasıl hızlı ve her 2 taraf için de tatmin edici bir şekilde sonuçlandığını hep birlikte görürüz. TC'nin bu ABD'li salaklara gereken muameleyi çekme zamanı çoktan geldi.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den aldığım AKBNK'ları 11 Aralık'ta 69.25 den verdim. 2.5 ayda %12 kar elde ettim. Artık ful nakitteyim.
TC Hükümeti ve RTE bana göre HALKB OFAC mevzusunun ciddiyetini kavrayabilmiş değil, Mehmet Şimşek'i hariç tutuyorum ama onunda gücü sınırlı. Tüm TR ekonomisinin üzerinde asılı duran bir kılıç gibi bu OFAC mevzusu. Dolar-TL kurunun 4.10 da olmasının altında yatan nedenlerden biri de budur. BİST'i baskılayan, hem tüm bankaları hem de genel ekonomiyi etkileyen, rutin sendikasyon kredilerine bile ket vuran çok önemli bir faktör. Bu mevzunun bir an önce tatmin edici bir şekilde çözülmesi elzemdir.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den aldığım AKBNK'ları 11 Aralık'ta 69.25 den verdim. 2.5 ayda %12 kar elde ettim. Artık ful nakitteyim.
Sayın TH.. ABD hazinesi ile ilgili olarak gerek yaptırımlar gerekse mevzuata aykırılıktan hiçbir banka yöneticisine ceza verilmemişken nasıl olur da Atilla beye ceza verebilirler ? Ceza hazinece bankalara verimiştir . Ayrıca anılan tarihlerde İrana yaptırımlar nükleer anlaşma çerçevesinde kaldırılmış da olabilir ki hakimin savcıdan istediği cevaplardan biri de budur.
Geri dönüşü olmayan , ilişkilerde kırılma meydana getirecek bir hukuksuzluğa sebebiyet veremeyecekleri inancı oluşmaya başladı bende.
Ayrıca ABD 10 yıllıklarında kaynaklı ; küresel bir satış dalgasının derinleşeceğini düşünüyor musunuz, iyi gelen ve gelmekte olan ilk çeyrek bilançolara rağmen ? Selamlar..
[QUOTE=Ayan;2069796]Sayın TH.. ABD hazinesi ile ilgili olarak gerek yaptırımlar gerekse mevzuata aykırılıktan hiçbir banka yöneticisine ceza verilmemişken nasıl olur da Atilla beye ceza verebilirler ? Ceza hazinece bankalara verimiştir . Ayrıca anılan tarihlerde İrana yaptırımlar nükleer anlaşma çerçevesinde kaldırılmış da olabilir ki hakimin savcıdan istediği cevaplardan biri de budur.
Geri dönüşü olmayan , ilişkilerde kırılma meydana getirecek bir hukuksuzluğa sebebiyet veremeyecekleri inancı oluşmaya başladı bende...........[/QUOTE]
Jüri 6 suçun 5 inden Atilla'yı suçlu buldu maalesef, o yüzden Hakimin HA'ya bir hapis cezası vermesi hemen hemen garanti. Bu noktada Hakim kanunların belirlediği alt ve üst sınırları dikkate alarak bir hapis cezası verecek. Savcının talep ettiği 15 yıl 8 ay ile savunmanın talep ettiği 5 yıl arası bir şey olur herhalde. Hakimin yerinde ben olsam alt sınırdan bir ceza verirdim zira sizin de dediğiniz gibi daha önce benzer suçlardan dolayı hiç bir banka yöneticisi hapis cezası almamıştı. Ayrıca ABD-TR işbirliği bu mevzu dolayısıyla çok zarar gördü ve bunun mitige edilmesi icap ediyor. Bu durumda da benim beklentim HA'nın Başkan'ın affına mazhar olup tahliye edilmesidir.
[QUOTE=TRENDHOUND;2069827]ABD Pentgondsn bir Yetkili, Pentagon'daki Türkiye yanlılarının ne düşündüğünü şöyle özetledi: 30 yıl sonra 'Türkiye'yi kim kaybetti?' başlıklı makaleleri okumak istemiyoruz. Washington'daki saygın savunma muhabirlerinden Mark Perry'nin geçen hafta The American Conservative dergisinde üst düzey Amerikalı yetkililerle konuşarak hazırladığı makalede, Pentagon içerisinde Türkiye'yi destekleyen NATO yanlıları ve YPG'yi destekleyenler arasında yaşanan tartışmayla ilgili bilgiler verildi. Buna göre, NATO'nun içindeki üst düzey sivil ve askeri yetkililer, Türkiye'nin ABD'nin terör örgütü YPG'ye verdiği destek nedeniyle Rusya'ya yakınlaştığını söyleyerek ABD Savunma Bakanı James Mattis'e uyarılarda bulundu. Mattis'i eleştiren kişilerin arasında Türkiye ve Avrupa'ya bakan ABD Ordusu'nun Avrupa Komutanlığı (EUCOM) Kumandanı General Curtis Scaparrotti de bulunuyor. Scaparrotti'nin mart ayında Washington'a yaptığı ziyaret sırasında Mattis'i köşeye çekerek ciddi bir şekilde uyardığı, aynı endişeleri YPG yanlısı ABD Merkezi Komutanlık (CENTCOM) Kumandanı General Joseph Votel'e de aktardığı belirtiliyor. "1960'LARDAN BU YANA NATO'DAKİ EN CİDDİ KRİZ YAŞANIYOR" Üst düzey Pentagon yetkilisi, Türkiye ve ABD arasında yaşanan YPG krizini, 1960'lı yıllarda Fransa'nın askeri kanattan çekilişinden bu yana NATO ittifakına en büyük tehlikeyi oluşturduğunu söyledi. Kaynaklar, General Scaparrotti'nin özellikle Savunma Bakanı Mattis'i Türkiye'yi kızdırmaması konusunda tavsiyede bulunduğu, Türkiye'nin mülteciler gibi elinde pek çok araç olduğunu söylediği ifade edildi. Aynı yetkiliye göre, Scaparatti geçen ay Senato'da, ABDYPG işbirliğinin geçici olduğu ve asıl evliliğin Türkiye ile olduğunu hatırlattı. haber 7
MANSET 24https://www.manset24.com/gundem/abd-de-catlak-buyuyor-mattis-e-turkiye-uyarisi-h47301.html
Manset 24
Hayır düşünmüyorum. ABD gösterge 10 yıllıkların yıllık getirisi şu anda %3.02 civarında. %3.1 seviyesi çok kritik bir seviyedir. Ayni zamanda çift tepe oluyor, 3.1 seviyesinde çok güçlü bir direnç var, buranın kalıcı olarak yukarı kırılması çok zor. Öte yandan ABD Hazinesinin yaptığı diğer tahvil arzlarında talep düşük, getiriler yüksek oluşuyor yani fiyatlar baskı altında, bugünkü 2 yıllıkların arzında aynen böyle oldu. Benim beklentim bu durumun geçici olduğu yönündedir, 10 yıllıkların yıllık getirisinin yeniden %2.5 civarına inmesini bekliyorum.
Yer İmleri