Görüş açısı ..: 06.06.2017.. Gün sonu kapanışı itibariyle günlük grafik..
Kesikli çizgileri dikkatle takip etmeye devam ediyoruz.
Kesikli kırmızı çizgilerle belirtilen sub-trend bandının alt ve üst çizgilerinin her gün yükseldiğini göz ardı etmeyin..
Yataya sarmış bir endeks bile bir gün alt çizgiyi aşağı keser...
Endekste sıkışma olduğunu düşünüyorum... naçizane..
Hassasiyet yükseldi.. Yakın zamanda bir yöne sert kırılma beklenebilir... ( Örneği dün ve geçen cuma yaşandı.)
diyorum.. naçizane..
![]()
Şu an hemen hemen herkeste endeksin 100 bin puana veya maksimum 102 bin puana kadar çıkacağı beklentisi oluşturuldu. Buda herhalde sizinde teknik analiz çalışmalarınızda bahsettiğiniz kitle psikolojisi için bir algı çalışması olabilirmi?
Ayrıca ders saatinde ben sınıftaydım ama sınıf bomboştu.
Yazdıklarım tamamen kendi görüşüm olup yatırım tavsiyesi değildir. Yazdıklarım ile yatırım kararı almanız halinde zarar edebilirsiniz.
Gördüğüm zaman "gördüm" diyeceğimi, "Görmeden gördüm demeyeceğim" şeklinde bir cümle ile anlatmıştım.. Görürsem bir şey, söylerim.. Geçen cuma gap gördüm, karşılığı aynı şekilde görülür dedim, pazartesi (dün) görüldü.
100 binli rakamlara gidip gitmeyeceğini bilemiyorum şu aşamada...
Çünkü takip ettiğim 5nci dalganın sonlandığına dair bir (Teknik) işaret yok.. Dalga sonlanmadıkça 100 bin veya üzeri ihtimal dahilinde.. Lakin gidecek diyen bir (teknik) indikatör de yok.. Var ise bir indikatör, dediğiniz gibi psikolojik bir indikatör vardır..
Algı oluşturulması zaten finans piyasalarının çekirdeğinde var.. Ama ben algı operasyonlarına karşıyım..
Mesela.. Ben en çok da şu "arsası var" ile yaratılmaya çalışılan algıya karşıyım..
Ya da bir şirket dara zora düşünce yıllardır bilançosunda 20 liraya değerlediği arsasını ( öz kaynağını), bir gecede 650 liraya değerlediğini açıklamasına karşıyım..
İyi de kardeşim.. Niye bu arsayı here yıl yeniden değerlemeye tabi tutup bilançonda şeffaf bir şekilde yatırımcılara sunmazsın..
Aklım almıyor...
BIST bu tür çelişkilere açık olduğu müddetçe tabana yayılamaz.. KY (Bireysel Yerli Yatırımcı) gelmez borsaya.. Güven lazım, güven.. Sermaye ilk önce güven arar.. Güven, yüksek kazançtan daha önemlidir.
Derslere de ilgi kaybolduğu için düzenli yapmıyoruz.... aklıma estikçe yazıyorum..
Burada anlattığım bir konuyu (trend çizgileri) http://www.hisse.net/topluluk/showth...010#post500010 adresinde de farklı bir şekilde anlattım..
İlgilenenler ve konuyu pekiştirmek isteyenler okuyabilir.
Yer İmleri