Eğer günlük ve 5dk lık verilerin ortalaması ile işlem yapacaksanız 1 gün sonraki kapanmış barı dikkate almalısınız. Eğer son bar ile algoritma çalışırsa repaint oluşacaktır. Yani sizin senaryonuzda, repaint oluşmaması için 1 gün önceki kapanış ile işlem yapılması gerekir, bu durum da sizi epey terste bırakacaktır. Bunu düşünmüş müydünüz?
Merhaba,
Matriks teki tecrübemi İdeal platformuna taşımak istiyorum, Matriksteki bazı özelliklerin ideal deki karşılıklarından emin olamadım, özellik olarak karşılıklarını söyleyebilir misiniz?
Matriks
Indikatör Builder(KHN/Indicator Builder)
Expert Advisor (KHN/Expert Advisor)
System Tester (KHN/System Tester)
Explorer (KHN/Explorer)
Yukarıda bahsedilen özelliklerin İdeal de karşılığı nedir? ve hangi menudedir? (Hepsi sistem tanımlarının altında mı yapılıyor emin olamadım o yüzden soruyorum)
Teşekkürler
Selamlar herkese;idealde değişik bir durum yaşıyorum birkaç gündür.Aylar önce 1 dk.lik dataları yüklemiştim ve 1-2-3-4- dk.lik sistem çalışmaları yapıp izlemeye başlamıştım.terslik ise 1 dk.lik verilerle grafikler açılmasına rağmen 2-3-4-8 dk.likler açılmıyor....?çok saçma geldi bana ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.daha önce başına böyle bişey gelen varmı?yardımcı olur musunuz?
aşagıdaki fractal indikatörün matriks teki kodu galiba
ideal de fractal göstergesi yok ,ideal deki formülü paylaşabilen olursa sevinirim
High1 := Ref(HIGH,-2);
High2 := Ref(HIGH,-1);
High3 := Ref(HIGH,0);
High4 := Ref(HIGH,1);
High5 := Ref(HIGH,2);
Low1 := Ref(LOW,-2);
Low2 := Ref(LOW,-1);
Low3 := Ref(LOW,0);
Low4 := Ref(LOW,1);
Low5 := Ref(LOW,2);
Fractal :=
If((High3 > High1) AND (High3 > High2) AND (High3 > High4) AND (High3 >
High5), +1,0);
Fractal :=
If((Low3 < Low1) AND (Low3 < Low2) AND
(Low3 < Low4) AND (Low3 < Low5),
If(Fractal > 0, 0, -1), Fractal);
Fractal
Forum kurallarını okumak için tıklayınız!
Not: Forumumuzda dini, siyasi ve futbol taraftarlığı içeren yazılar kabul edilmiyor!
Herkese selamlar olsun,iyi çalışmalar dilerim...Elimdeki 1 dk.lik veri dosyası zarar görmüş.idealdekini silip yeniden yüklemek istedim sildim ama dosyabozuk olduğundan 2012 ye kadar giden veriler yok elimde.olanlarda rica ediyorum,bir kez daha paylaşırlarsa çok sevinirim...
Yer İmleri