Sayfa 57/215 İlkİlk ... 747555657585967107157 ... SonSon
Arama sonucu : 1717 madde; 449 - 456 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1.  Alıntı Originally Posted by Zazanas Yazıyı Oku
    reel hayatta getiri %600 ama program %625 hesaplıyor değil mi doğru anladım ?
    1. iletideki Formülün modifiye hali ....01.01.2014 den günümüze getirisi %625;

Benim kullandığım formül...01.11.2014 den günümüze getirisi %600 (reel değil, reel hesaplamadım).

2.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Ana sayfada PUAN ANALİZİ ni tıklayın... Gelen sayfada ;

1-PUAN LİSTESİNE TIKLAYIP YE1 SEÇİN, GÖSTER sekmesine tıklayın.
    2-SEKTÖR-ENDEKS SEÇME kısmında çalışmak istediğiniz endeksi seçin.
    3-HESAP DÖNEMİ kısmında testi hangi bilanço döneminden başlatmak istiyorsanız onu seçin (2005/3 dönem vb.)
    4-ORAN LİSTESİNDEKİ TV nin değerini 100 olarak girin.
    5-HESAPLA sekmesine tıklayın.

GELEN LİSTEDEN İSTEDİĞİNİZ SAYIDA HİSSEDEN OLUŞAN BİR PORTFÖY OLUŞTURUP, İŞLEMLERİ TEKRARLayın.
    drizm hocam ben dediğin şeyi 2016/12 için yaptım 2017 seçtiğinde listede birşey cıkmıyor.

2016/12 için listenin bır kısmı su sekılde

sanırım o yıl dagıtılmış temettüye bakarak cıkarıyor tam anlamadım 2017 de nıcın cıkmadıgını.

Şimdi hocam bu listeyle ne yapmamız lazım sonraki aşama ?

geçmişi kontrol etme amaclımı söylemiştin hocam bunu.

Yoksa aşağıdaki liste bu yıl için geçerli liste gibimi kabul etmelıyız.

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    drizm hocam ben dediğin şeyi 2016/12 için yaptım 2017 seçtiğinde listede birşey cıkmıyor.

2016/12 için listenin bır kısmı su sekılde

sanırım o yıl dagıtılmış temettüye bakarak cıkarıyor tam anlamadım 2017 de nıcın cıkmadıgını.

Şimdi hocam bu listeyle ne yapmamız lazım sonraki aşama ?

geçmişi kontrol etme amaclımı söylemiştin hocam bunu.

Yoksa aşağıdaki liste bu yıl için geçerli liste gibimi kabul etmelıyız.

Şimdi olay şu : Queenstocks sonuçlarına güvenmeyen birinin düne kadar TV hesabını yapması zordu , şimdi bunu yapmak için bir yolumuz oldu. Elinde FASWEB olanlar 1. iletide yazdığım formülü aynen test edebilirler : 2005/3 ten başlayarak hisseleri TV ne göre sıralatıp, hangi hisseler olduğuna bakmadan, ilk 10 hisseden oluşan portföyün 3 aylık getirilerini hesaplayıp BİLEŞİK OLARAK 2016/12 dönemine kadar olan getiriyi bulabilirler. Sonra aynı çalışmayı YE1 yada SANAYİ ANALİZİNDE olan diğer oranlarla da deneyip en iyi getiriyi veren rasyoları/rasyoyu bire bir kendi elleriyle test ederek bulabilirler.

Bu çalışmaları yapanlar bizimle de paylaşırlarsa herkes yolunu ona göre seçer.

Not : 2017 verilerinin tamamlanması isteğimi belirten mesajı da yolladım.

4.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Şimdi olay şu : Queenstocks sonuçlarına güvenmeyen birinin düne kadar TV hesabını yapması zordu , şimdi bunu yapmak için bir yolumuz oldu. Elinde FASWEB olanlar 1. iletide yazdığım formülü aynen test edebilirler : 2005/3 ten başlayarak hisseleri TV ne göre sıralatıp, hangi hisseler olduğuna bakmadan, ilk 10 hisseden oluşan portföyün 3 aylık getirilerini hesaplayıp BİLEŞİK OLARAK 2016/12 dönemine kadar olan getiriyi bulabilirler. Sonra aynı çalışmayı YE1 yada SANAYİ ANALİZİNDE olan diğer oranlarla da deneyip en iyi getiriyi veren rasyoları/rasyoyu bire bir kendi elleriyle test ederek bulabilirler.

Bu çalışmaları yapanlar bizimle de paylaşırlarsa herkes yolunu ona göre seçer.

Not : 2017 verilerinin tamamlanması isteğimi belirten mesajı da yolladım.

abi iyi de sorun burada nasıl hesaplandıgını bilmediğimizle alakalı kı ?

2015/3 Te atıyorum X hissesi TV oranı 12 cıkmış olsun.

2015/3 un hangi tarihini baz alarak 12 cıkarttı anlatabildimmi.

2015/martın 31 ınımı baz aldı. orası belli değil.

ideal veri terminalinde TV indikatoru yok. olsa oradan bakıvercem hangi hissenin TV si anlık olarak kaçmış.

dur bakayım su ilk hissenin TV oranını hespalayak. AKSGY mesela.

0,15 kuruş dagıtmış 2016 da en son.

0,15 / 2,62 olsa. =17 cıkıyor borfin hangi fiyatı baz almışta 32,24 cıkarmış

benmi yanlıs hesaplıyorum anlamadım kı.

hadi grafik düzeltimiş desek 3 lırayı baz alsak. 20 cıkıyor.

harbiden şimdi aklıma geldi grafik her seferınde düzeltiliyor yani geçmişe dönük tüm grafikler temettü verimlilik % si kadar düşürülüyor. o halde geçmişin temettü verimlilik oranını nasıl hesaplıyor sistem.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

5. üşenmeyelim düzeltilmemiş fiyat kaçmış 18 nisan 2016 da onada bakalım.

evet 18 nisan 2016 da düzeltilmemiş fiyat 3 lıraymış.

yani 3 lıra cıvarında iken 0,15 krş dagıtmış.

yukardada hesabı yanlış yaptım galiba

BU TV nın formulu ne arkadaş neyi neye bölüyorduk.

0,15 i 3,00 a bölecem 0,05 cıktı 2 lıra varsayalım

0,15 / 2 =0,07 püfffff

varmı çözebilen.

birisi borfinin TV oranını 32,24 nasıl cıkarmış hesaplayabilirmi.

6.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    üşenmeyelim düzeltilmemiş fiyat kaçmış 18 nisan 2016 da onada bakalım.

evet 18 nisan 2016 da düzeltilmemiş fiyat 3 lıraymış.

yani 3 lıra cıvarında iken 0,15 krş dagıtmış.

yukardada hesabı yanlış yaptım galiba

BU TV nın formulu ne arkadaş neyi neye bölüyorduk.

0,15 i 3,00 a bölecem 0,05 cıktı 2 lıra varsayalım

0,15 / 2 =0,07 püfffff

varmı çözebilen.

birisi borfinin TV oranını 32,24 nasıl cıkarmış hesaplayabilirmi.

Erhan program elinde var zaten, buraya yazdıklarını kopyalayıp faswebe mesaj olarak gönderirsen bu ve önceki sorularına yanıt bulabilirsin diye düşünüyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Erhan program elinde var zaten, buraya yazdıklarını kopyalayıp faswebe mesaj olarak gönderirsen bu ve önceki sorularına yanıt bulabilirsin diye düşünüyorum.
    hocam onlara yazıncaya kadar hesaplayıverelım.

yine onuda yaparız sorun değilde bilimsel düşünmemiz lazım sorgulamamız lazım.

Şu anda kullandıgımız yada kulanacağımız teoriler. Elimizdeki gözlemlerle çelişmeyen. bizim ortaya attıgımız varsayımlardır. Bu varsayımlar bir gözlemle çelişirse terk edilir. Bu varsayımların ortaya cıkmasına sebep olan gözlemler ve elimizdeki varsayımları çürüten gözlemlerden sonra yeni bir teori ortaya cıkar.

Böylece giderek daha cok hatayı ortaya cıkartır. giderek daha cok seyı anlar ve açıklarız. böylece en iyi ve en dogruya dogru gıdebılırız.

Amacımız para kazanmak bu yolda ilerliyoruz bir formul teori yada varsayım ortaya cıkarttınız kötü değil keske herkes sizin gibi birşeyler bulsa gösterse.

VEEE keske birileride cıksa bu cıkartılan varsayımları formullerı ve teorileri yanlıslamaya calıssa. burada yanlıslama derken bilimsel bahsediyorum. yani bir teoride bir yanlıslama cıkmazsa o teori dogru kabul görür bir yanlısı cıkana kadar.

Dolayısıyla bilim cesur varsayımlar ve bunların acımasız bır sekılde gözlemle elenmesı yoluyla yurur. Bilim hiçbirzman bulduguna kesın dıyemez. Hayatımızdakı bır cok seyi bu felsefeyle yürütmeliyiz bence.

böylece hepimiz bundna faydalanır bu teori (formul) dogrultusunda para kazanırız.

Bana göre topıgınız bir çok tpoıkten cok daha verımlı. Cok daha akılcı baska topıklerde "su akar yolunu bulur" "düşsede kalkar" "panık olmayın" "su hısse var alak mı" "bu endeks nıye dustu" "hangı hısseyı alayım" gıbı saçma sapan sorularla ugrasmaktansa bir teoriyle bir formulle ugrasarak bunun yanlısını dogrusunu sorgulayan bir topıkle ılgılenmenın cok daha akıllıca oldugunu düşünüyorum.

Bunu hep beraber yapmalıyız. El ele vermeliyiz yanlıs varsa yanlıs der terkederiz. Baska bır teorı ortaya koyarız. Dogruysa bu dogruyla hareket eder bunu kullanırız. Taa ki biri gelip sizin teorinizin surası hatalı veya surasında sorun var diyene kadar.

8. Topiği açıldığı günden bu yana sessizce takip ediyorum..Sn.DRİZM 'in yazdığı herşeye %100 katılıyorum.Queenstock'u ve bahsedilen yöntemleri de biliyorum.Emin olduğum tek şey var.Bu forumun diyelim ki 8000 üyesi var..8000 kişiden 1 kişinin bile bu yöntemlerden herhangi birini uygulama sabrını,cesaretini gösteremeyeceğine eminim...Hele ki şu an 70 lerden 110 endekse gelen ve herkesin kazandığı ,herkesin kendini prof. görmeye başladığı bu ortamdan (hadi belki biraz daha yükselebilir borsa ama..) endeksin tepetaklak düşmeye başlayacağı günlere geldiğimiz zaman (ki o zamanı bilmiyorum )ne burada ne başka yerlerde herhangi bir yöntemi uygulayabilecek 1 kişi bile kalmayacak,çil yavrusu misali dağılacaklardır.Bunu nereden mi biliyorum? 2001 ve 2008 krizlerindeki panik psikolojisini dibine kadar görmüş biri olarak yazıyorum.Yönteme söyleyecek lafım ise olamaz..Ama bunu bırakın yılları ,3 sene bile uygulayabilecek bir babayiğit yok bence..:-)

Sayfa 57/215 İlkİlk ... 747555657585967107157 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •