Originally Posted by
meddlesome
Evet ben se biliyorum sizin söylemediğinizi. Sadece bu ceyreklik kârın 550 gelme potansiyelinin ne kadar gerçekçi olduğunu soruyorum. Neye göre bu kadar artış olacak? Bu kadar artışın tek nedeni ertelenmiş talep olmasa gerek. 2021 tahmini kâr 1.5 milyar demiş isyatirim. Buna göre hedef fiyat neden 45-46 tl oluyor? Bunların tarihi carpanlardan haberi yok mu? Olumsuz olarak algılamayın. Sadece öğrenmek açısından sordum. 2021 tahmini kâr 7.5 f/k ile bu hisse 1 senede %80 artış potansiyeli taşıyor. Borsanin en iskontolu hissesi oluyor bu durumda ama fazla konuşulmuyor.
Manisada yaşayan biri olarak son derece gerçekçi bulduğumu söylemeliyim. İşler çok çok iyi. Zaten kap’tan son 2 bilançodaki çalışan sayılarını kıyaslayıp görebilirsiniz. Bol bol işçi alıyorlar duyuyoruz. İş yatırım raporunda olduğu gibi Çin’in tedarik zincirinde aksamasından dolayı siparişler vesbeye kayıyor. Yüksek €/$ paritesi de cabası.
550 milyon net kardan bile fazlası gelse şaşırmam.
Konuşulmama sebebine gelirsek 2018’de bu hisse aylarca 9-10 liralarda süründü. Hayvan gibi bilanço geldi yine süründü. Biz 2,5 TL temettü vereceğini öngörüyorduk ve aynı siz gibi %20’yi geçen temettü verimini nasıl görmezler diyorduk sürekli.
İyi hatırlarım Kasım Aralık süründü.
Ocak ve şubatla birlikte çat diye %100 yaptı neredeyse.
Piyasa uyanmıştı.
Şunu demeye getiriyorum. Vesbe daha geçen seneye kadar hiçbir araştırma raporuna girmeyen, aracı kurumların takmadığı bir şirketti. Yeni yeni böyle raporlarda görünür oldu.
Piyasa yine 2018 dejavusu yaşatıyor. Ama filmin sonu da 2019 Ocak Şubat gibi olacak. Belki %100 olmasa bile tatmin edici bir yükseliş olacak.
Saygılar
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar
Yer İmleri