Sayfa 570/884 İlkİlk ... 70470520560568569570571572580620670 ... SonSon
Arama sonucu : 7070 madde; 4,553 - 4,560 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1.  Alıntı Originally Posted by ToKKan Yazıyı Oku
    İŞ YATIRIM NET KAR KAR TAHMMİNİNİ YÜKSELTMİŞ. 4.Ç ÇEYREK TAHMİNİ 1.268 MİLYON
    BÖYLE BİR DURUMDA 10 FİYAT KAZANÇTAN 1.268/190=6.67 LİRA 66 LİRA GİBİ FİYATLANMASI GEREKİR..(NORMAL ŞARTLARDA)
    https://hizliresim.com/INQYRJ
    3 dönem 710 milyon kâr geldi ise bu çeyrek 550 milyon kâr gelmesi lazım. Peki bu nasıl mümkün olabilecek? 3. Ceyrek zaten en iyi performansti. Aralık ayı Avrupa da kapanmalar da oldu. Ben de yatırım yaptım ama bu son çeyrek tahmini kâr bana yüksek geldi. Aydinlatabilirseniz sevinirim. Bol kazançlar..

Son çeyreği net bilmesemde tim manisa ihracat verileri ekim kasım ayi bence gayet iyi

SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    İZMİR- ÇEŞME-ÖZDERE
    Gönderi
    1,201
     Alıntı Originally Posted by meddlesome Yazıyı Oku
    3 dönem 710 milyon kâr geldi ise bu çeyrek 550 milyon kâr gelmesi lazım. Peki bu nasıl mümkün olabilecek? 3. Ceyrek zaten en iyi performansti. Aralık ayı Avrupa da kapanmalar da oldu. Ben de yatırım yaptım ama bu son çeyrek tahmini kâr bana yüksek geldi. Aydinlatabilirseniz sevinirim. Bol kazançlar..
    tam olarak anlayamadım. bunu ben söylemiyorum. iş yatırımın araştırma birimi söylüyor.. işler iyi gider bırakalım 550 yi ikiye bile katlar..
    bunlar senin görüşün. piyasadan gelen bilgiler ise tam tersi. pandemi beyaz eşya sektörünü etkilemedi.. tersine satış patlaması yaptı.. işletmeden gelen açıklamalar da
    böyle..dün info yatırımın vestel beyaz analizini gönderdim.( önceki sayfada) son çeyrekte işlerin iyi gittiğini söylüyor ve iş yatırımdan daha yüksek hedef fiyat veriyor.
    Not: işyerlerinin kapalı olması alış - verişi etkilemedi. internetten satışlar patladı.( en geç iki günde mal elinde) bütün dünya böyle..

4.  Alıntı Originally Posted by ToKKan Yazıyı Oku
    tam olarak anlayamadım. bunu ben söylemiyorum. iş yatırımın araştırma birimi söylüyor.. işler iyi gider bırakalım 550 yi ikiye bile katlar..
    bunlar senin görüşün. piyasadan gelen bilgiler ise tam tersi. pandemi beyaz eşya sektörünü etkilemedi.. tersine satış patlaması yaptı.. işletmeden gelen açıklamalar da
    böyle..dün info yatırımın vestel beyaz analizini gönderdim.( önceki sayfada) son çeyrekte işlerin iyi gittiğini söylüyor ve iş yatırımdan daha yüksek hedef fiyat veriyor.
    Not: işyerlerinin kapalı olması alış - verişi etkilemedi. internetten satışlar patladı.( en geç iki günde mal elinde) bütün dünya böyle..
    Evet ben se biliyorum sizin söylemediğinizi. Sadece bu ceyreklik kârın 550 gelme potansiyelinin ne kadar gerçekçi olduğunu soruyorum. Neye göre bu kadar artış olacak? Bu kadar artışın tek nedeni ertelenmiş talep olmasa gerek. 2021 tahmini kâr 1.5 milyar demiş isyatirim. Buna göre hedef fiyat neden 45-46 tl oluyor? Bunların tarihi carpanlardan haberi yok mu? Olumsuz olarak algılamayın. Sadece öğrenmek açısından sordum. 2021 tahmini kâr 7.5 f/k ile bu hisse 1 senede %80 artış potansiyeli taşıyor. Borsanin en iskontolu hissesi oluyor bu durumda ama fazla konuşulmuyor.

5. Emtia fiyatları yeni yeni artmaya başlaması maliyetleri etkileyebilir ancak şirket daha önce bağlantıları yapmış olabileceğinden etkileri son çeyrekte değil de önümüzdeki yılda olabilir .Şimdiden 4.çeyrek bilançosuna yansımasını beklemek yanıltıcı olabilir.
    Borsada alınacak hisse her zaman bulunur ancak alacak para bulunamaz

6.  Alıntı Originally Posted by meddlesome Yazıyı Oku
    Evet ben se biliyorum sizin söylemediğinizi. Sadece bu ceyreklik kârın 550 gelme potansiyelinin ne kadar gerçekçi olduğunu soruyorum. Neye göre bu kadar artış olacak? Bu kadar artışın tek nedeni ertelenmiş talep olmasa gerek. 2021 tahmini kâr 1.5 milyar demiş isyatirim. Buna göre hedef fiyat neden 45-46 tl oluyor? Bunların tarihi carpanlardan haberi yok mu? Olumsuz olarak algılamayın. Sadece öğrenmek açısından sordum. 2021 tahmini kâr 7.5 f/k ile bu hisse 1 senede %80 artış potansiyeli taşıyor. Borsanin en iskontolu hissesi oluyor bu durumda ama fazla konuşulmuyor.
    Sayın meddlesome
    Bazen böyle oluyor ,insanlar bakıp önündeki değeri göremiyor veya birşeylerden çekinip hisseye ilgi duymuyor.Taki tahtacının biri veya bir gurup hisseyi götürmeye karar verene kadar.
    Örneğini egeende yaşadım.Sayın Tokkan bey hatırlar .Egeen 50 lerde oyalanıyor.Aynen şöyle yazmıştım" borsacıların gözü kör herhalde egeeni görmüyorlarmı"diye.Çok zaman geçmedi otuza katladı Egeen.Evet şimdide VESBE yi görmüyor olamazlar mı!
    Borsada alınacak hisse her zaman bulunur ancak alacak para bulunamaz

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    İZMİR- ÇEŞME-ÖZDERE
    Gönderi
    1,201
     Alıntı Originally Posted by meddlesome Yazıyı Oku
    rica ederim. iskontolu olduğu konusunda haklısın herkesin görüşü aynı. son çeyrek 550 kar gelirse bu fiyatta FK 5 lere inecek.
    yıllardır böyle, düşük çarpanlardan işlem görüyor. bunda bir miktar kurumlar vergisinden muaf olmasınında payı vardır.(yatırım teşviklerinden dolayı) bilançoda gelir tablosuna bakarsanız vergi vermediğini görürsünüz. tabi ki vergi net dönem karını düşürecek
    ve FK/ yükselecektir.. yine de fiyatı iskontoludur.. hedef fiyat ise " en az yükseleceği fiyat" olarak verilir. fiyat çoğunlukla uzaklara gider.
    iskontolu işlem görmesinin faydası da vardır. ucuz fiyatlardan hisse toplama şansınız olur.
    uzun vadeli fiyat grafiğine bakarsanız(çok sayıda gönderi yaptım) yükselen trend de olduğunu görürsünüz. günlük haftalık iniş
    çıkışları göz ardı edenlere güzel paralar kazandırıyor. temettüsü de çok cazip. bakın benim maliyetim on iki lira şurda iki sene
    oldu olmadı üçe katladı.. hissede pozisyon alan grup benim de sinirimi bozuyor. ancak kısa vadede fiyatı belirlese de uzun
    vadede hiç etkili değiller..hisse senedi bir trend kazandı ve yukarı gidiyor..

8.  Alıntı Originally Posted by meddlesome Yazıyı Oku
    Manisada yaşayan biri olarak son derece gerçekçi bulduğumu söylemeliyim. İşler çok çok iyi. Zaten kap’tan son 2 bilançodaki çalışan sayılarını kıyaslayıp görebilirsiniz. Bol bol işçi alıyorlar duyuyoruz. İş yatırım raporunda olduğu gibi Çin’in tedarik zincirinde aksamasından dolayı siparişler vesbeye kayıyor. Yüksek €/$ paritesi de cabası.
    550 milyon net kardan bile fazlası gelse şaşırmam.

Konuşulmama sebebine gelirsek 2018’de bu hisse aylarca 9-10 liralarda süründü. Hayvan gibi bilanço geldi yine süründü. Biz 2,5 TL temettü vereceğini öngörüyorduk ve aynı siz gibi %20’yi geçen temettü verimini nasıl görmezler diyorduk sürekli.
    İyi hatırlarım Kasım Aralık süründü.
    Ocak ve şubatla birlikte çat diye %100 yaptı neredeyse.
    Piyasa uyanmıştı.
    Şunu demeye getiriyorum. Vesbe daha geçen seneye kadar hiçbir araştırma raporuna girmeyen, aracı kurumların takmadığı bir şirketti. Yeni yeni böyle raporlarda görünür oldu.
    Piyasa yine 2018 dejavusu yaşatıyor. Ama filmin sonu da 2019 Ocak Şubat gibi olacak. Belki %100 olmasa bile tatmin edici bir yükseliş olacak.
    Saygılar

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

Sayfa 570/884 İlkİlk ... 70470520560568569570571572580620670 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •