Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
ekraným olmadýgý için halka açýklýgýný göremiyordum...
tahminim dogru çýktý...
yüksek oranda halka açýk þirketlerden uzak durucan...
adam zaten pastanýn büyük kýsmýný parasýný cebine koymus %17 pasta çürüsüde bozulsada umurunda olmaz...
üstünede birde yüksek kredi çeker onuda genel yönetim giderleri altýnda dýsarý cýkarýr birde þirketi devasa borçlandýrýp gemiyi batýrýr..
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
1 haftadýr çok fazla þirket hissesine tl ve dolar bazlý bakýyorum...
Endeksin rakamý bildiðimiz üzere tamamen ilüzyon.
O yüzden endeks buraya gelsin diye beklemekten ziyade, hisse dolar bazlý önemli desteklerine gelmiþ mi? Tl bazlý 500 günlük ortalamalarýna yakýn mý vs diye bakmak daha doðru..
Endeks bu þekilde belli aralýkta yatay giderken bilanço dönemi hisseler biraz daha satýþ yerse hisse bazlý bakýp alým yapmayý düþünüyorum..
Beklentim 8500.endeks ama hisselerin önceki 8500 endeksteki fiyatlamasýna bakýp iskonto görürsem önümüzdeki süreçte almaya karar verdim..Haa endeks daha da düþerse iþime gelir ama olmazsa olmazým deðil.. Sonuçta endeks kontratý deðil hisse alacaðým..
Sanýrým þubat sonu mart gibi de alým için iyi bir zamanlama olabilir..
Aracý kurum beklentilerine göre þirketlerin çok büyük kýsmý bilançolarýný olumsuz getirecek. Net karlar geçen seneye göre de düþük gelecek..
Bunlar olunca biraz daha iskontolu mal almak bence mantýklý.
Mayýs Haziran a kadar bekleyip alým yapmanýn geç olacaðýný düþünüyorum...
Son düzenleme : emregunes; 06-02-2025 saat: 00:37.
Geçen gün Daniel abiyle, bugün de Jim abeyle yaptýðýmýz istiþareler neticesinde beliren yol haritasýný kýsaca özetleyeyim. 9850 gibi bir viop söyledi. Çüþ deve dedim. 10.200 lerde gel uzlaþalým dedim. Bofa þort kapattý dedim, olmaz kardeþim dedi. Ona göre pozisyon almak icap eder. Real yazamýyoruz, çorbanýn peþindeyiz, flat devam ediyorum. Ak ve endeks longlarýmý okutttum. Þiþe de ýsrarla long taþýyorum. Onda da maliyetimi aþaðý çekmeye çalýþýyorum. Yarýn fýrsat verise, 11.160 gibi short döþerim yukarý kademeli, þu altýna da bir dokunacaðýz el mecbur, stopaj falan var da, o da iyi. Akbank vadeli ile haftaya uðraþýlýr, 2-3 iþ günü o asansör gireni periþan eder gibi geliyor.
O zaman oyun planýmý yazayým.
endeks 11.160-210-260... gibi kademelere short
þiþe 38,50 üstünde realize olacak þekilde long devam. Eldeki malýn maliyeti 37,51.
Ak 67.80 gelirse kýsa açarým, long oynamam onda.
2-3 gün epey stresli bir piyasa olacak gibi. Haftaya da öyle geçer. Gezi benzeri bir süreç olabilir. Ekran izlemek icap eder. Herkese baþarýlar dilerim.
Açtýðým pozlar beni baðlar, benim aklým bana ancak yetiyor.
Gunaydin cemaat bol kazanclar
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
günaydýn
pala 11117 üstünde tutunmaya çalýþýr isen 11220'ye kadar sürmen gerekiyor
o yüzden 11144 þortumuzu ver, hep beraber yýkýlalým![]()
Yer Ýmleri