Sayfa 572/1002 İlkİlk ... 72472522562570571572573574582622672 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 4,569 - 4,576 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

Sn achiles yanlış anlamayın,mesleğinizi bilmiyorum,yazdıklarınızdan ve analizlerinizden anladığım sizin olayların arkasına bizden çok daha vakıf olduğunuz yönünde.O yüzden sakın yazdıklarımı yanlış anlamayın.Misal sedat peker mafya mı mafya,geçmişine bakarsak kültürel seviyesi ne olursa olsun asla tasvip etmeyeceğim biri.Ama muadili olmıyan ve olamıyacak biri
    işin içinden gelen, hiç bir dediği yalanlanamayan biri.Üstelik rte yi götürmeye niyetli bir grup tarafından desteklendiği açık.E ona mafya işte dediğinden ne hayır gelir dersek o zaman doğruları bulma imkanımız ortadan kalkıyor.Sizin işlerin perde arkasını bildiğinizden eminim.Ama misal kendime bakıyorum sedat peker in dediği şeylerin yüzde doksanı medyada örtbas edilmiş şeyler,evet üç beş bir şeyler yazılmış ama hemen örtbas edilmiş.Sedat peker resmen ağar ın ve oğlunun tüm siyasi hayatını bitirdi,soylu acınacak durumda,binali acaip yaralı falan,peker in çaktığı bu adamlar haklarında konuşulması tabu olan insanlardı.Peker niyeti ne olursa olsun çok faydalı bir iş yaptı.Yoksa haklı olduğunuz nokta elbet bizim de aklımızı karıştııryor,büyük türk düşünürü berat üstadın dediği gibi at izi it izine karışmış.

2. 90 lı yıllarda PKK ile mücadelede Termal kamera yeni yeni birliklere dağıtılıyordu. Köylülerin otlattığı koyun sürülerinin içine teröristler post giyerek tıpkı koyun gibi ilerliyorlardı. Mehmetçiğin bölge insanına zarar gelmemesi için hassas davrandığını bilen bu köpekler , üs bölgelerine yaklaşarak sürünün içinden askere ateş açıyorlar ve askerlerde karşılık verince doğal olarak hayvanlar telef oluyordu. Sonra kendi yayın organlarıyla tüm dünyaya '' Türk askeri köylüleri ve hayvanlarını öldürüyor. '' şarkısını söylüyorlardı.

İşin garibi bu durum ülke içindeki bazılarına bile anlatılamıyordu . Tv. ekranlarında gerekli karşı propaganda yapılmıyordu. Meğerse amaç zaten ülke insanını çatıştırmak- bölmek- ötekileştirmekmiş. Üst akıl tıkır tıkır çalışmış. Halen uyanmıyor ve aklımızı başımıza toplamıyoruz. Küçük menfaatler için büyük oyunları görmüyoruz.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Amerika,avrupa borsaları, altın gümüş coin vb herşeyin kırmızı olmasının sebebi ne acaba?
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Ha olayların gidişatı konusunda düşüncelerimi sorarsanız bunların manası yok,bizde iktidarda kimin olduğunun önemi yoktur memleketin gidiş istikametini siyasiler belirlemez,başka odaklar bizi gideceğimiz yere götürüyor o yüzden iktidarın önemi yok.,Neyse başka bir konuya dikkat çekmek istiyorum ,rte biden la görüştü,biden dedi ki biz diyeceğimizi dedik,bizimkiler dedi ki afganistan konusunda bize yardım edilirse bize düşeni yaparız.Sonra bir iki ay geçti sınırlardan afganlı göçü başladı,ama garip bir göç ,hiç kadın ve çocuk yok,sonra da genelkurmay bu göçden rahatsız olmadığını açıkladı.Şimdi bu kronoloji konusunda sn achiles in ve diğer forumdaşların düşüncelerini cidden merak ediyorum.Şahsi fikrim o görüşmede afganistan konusunda sadece havaalanı konusu konuşulmadığı yönünde.

5. Esada kızdık suriyelilerimiz oldu, Talibana kızmadan afganlılarımız oluyor, demekki çağ atlıyoruz.
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

6. Yani Sn Ressam, yazsam tesiri yok, sussam gönül razı değil hesabı, iki arada bir derede takılıyoruz.

Sn Hkm,

Son gelişmeleri güncel takip edemedim ama, ABD seçimleri öncesi yayınlanan Rand Raporuna uyumlu gelişmeler, Kısıtlama Stratejisi gibi tercümesi tuhaflaşan bir başlığı vardı. Küçülme stratejisi de denebilir, bir çok kritik olmadığı değerlendirilen alandan geri çekiliyorlar.

Hatırladığım kadarıyla şöyle idi, verdiğimiz sağladığımız güvenlikten vazgeçmeliyiz, özellikle NATO artık harekete geçmeli, bizim sağladığımız güvenlikle hem de zaman zaman bize karşı davranıyor, kaçak güreşiyor tarzında imalar, çok fazla alana dağıldık, küçülmeli, daha etkin kritik yerlere yoğunlaşmalıyız, bizim boşalttığımız alanlarda yeni güvenlik dengeleri oluşmalı tarzı bir yaklaşım.

ABD nin genel tavırlarındandır, bir yerde zorlanıyorsa, geri çekilir, orada zaten kaos çıkar, bu kaosta oluşan yeni aktörleri destekleyerek dışarıdan, kendi maksatlarına yine ulaşır, çünkü o anlamda yeni tabirle vekalet savaşları diyelim yine çok güçlü. Bizimkisi fukaralıktan dışlanmışlıktan mütevellit yine taşeronluğa talip olma hikayesi, ama çok da güncel detaylarına vakıf değilim, ABD çekildi ama oradaki büyük maden rezervlerine falan çökmüşlerdi, anımsayamadım şimdi kritik madenler vardı orada, onların emniyetlerini almışlardır, mesela Irak'ta kıyamet kopsa Musul hakimlerindeki petrol kuyularına bir şey olmaz, tıkır tıkır çalışır onlar, o hesap.

Kaçtım selamlar..

Yine Reis çok şanslı denilebilecek bir haber...

Neyse yine Reis çok şanslı denilebilecek bir haber...

Kılıçdaroğlu dünyaya seslendi: Beni Erdoğan’la karıştırmayın

Suriyeli göçmenlerin ardından çoğunluğunu Afganların oluşturduğu düzensiz göçmenlerin İran sınırlarından geçtikten sonra kaçak yollarla akın akın Türkiye'ye giriş yapmasına ilişkin dünya devletlerine seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Beni Erdoğan’la karıştırmayın. Kimse kaçtığı yere askerimi bekçi; ülkemi de mültecilere açık hapishane yapamaz!" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeli göçmenlerin ardından Afganistan'da Taliban zulmünden kaçan göçmenlerin de kaçak yollarla akın akın Türkiye'ye gelmesine ilişkin sosyal medya hesabından hem Türkçe hem de İngilizce olarak dünya devletlerine seslendi.

“ÇOK ÇETİN MÜZAKERELER SİZİ BEKLİYORâ€

“Dünyaya sesleniyorum†diyen Kılıçdaroğlu, “Beni Erdoğan'la karıştırmayın. Kuvayi Milliye geleneğinden geliyorum. Kimse kaçtığı yere askerimi bekçi; ülkemi de mültecilere açık hapishane yapamaz! Ben haram yemedim. Geliyoruz ve şimdiden söyleyeyim, çok çetin müzakereler sizi bekliyor. Yok öyle†ifadelerini kullandı.

SURİYELİ SORUNUNA DEĞİNMİŞTİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iki gün önce de Türkiye’de bulunan Suriyeli mültecilere değinmişti. Sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, “Bunlar çözemediler, çözme güçleri de yok, kapasiteleri de yok. Ama biz çözeceğiz. İnsani boyutuyla ele alacağız sorunu ve çözeceğiz. Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda Suriye konusunu, Suriye sorununu, Suriyelilerin sorununu da iki yıl içinde çözeceğim†ifadelerini kullanmıştı.

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...mayin-6545707/

sonra twitter hesabına bakıyorum dünya ne tepki vermiş diye...

dünya tepki vermemiş ama partililer ve troller alt tarafı doldurmuşlar

https://twitter.com/kilicdarogluk/st...53857900814339

"My call to the world: I’m nothing alike to Erdogan. I come from the Kuvayi Milliye tradition. No one can declare our soldiers as watchmen to where they fled; or declare my country an open prison to refugees. Let me tell you in advance, very tough negotiations are waiting for you."

Yani ....partide baştan aşağı HAMASET geçer akçe....partiye oy kazandırır mı ,umarım bu şeyler seçmenin sandığa gitmesem mi demesine sebep olmasın...

8.  Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    Yine Reis çok şanslı denilebilecek bir haber...

Neyse yine Reis çok şanslı denilebilecek bir haber...

Kılıçdaroğlu dünyaya seslendi: Beni Erdoğan’la karıştırmayın

Suriyeli göçmenlerin ardından çoğunluğunu Afganların oluşturduğu düzensiz göçmenlerin İran sınırlarından geçtikten sonra kaçak yollarla akın akın Türkiye'ye giriş yapmasına ilişkin dünya devletlerine seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Beni Erdoğan’la karıştırmayın. Kimse kaçtığı yere askerimi bekçi; ülkemi de mültecilere açık hapishane yapamaz!" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeli göçmenlerin ardından Afganistan'da Taliban zulmünden kaçan göçmenlerin de kaçak yollarla akın akın Türkiye'ye gelmesine ilişkin sosyal medya hesabından hem Türkçe hem de İngilizce olarak dünya devletlerine seslendi.

“ÇOK ÇETİN MÜZAKERELER SİZİ BEKLİYORâ€

“Dünyaya sesleniyorum†diyen Kılıçdaroğlu, “Beni Erdoğan'la karıştırmayın. Kuvayi Milliye geleneğinden geliyorum. Kimse kaçtığı yere askerimi bekçi; ülkemi de mültecilere açık hapishane yapamaz! Ben haram yemedim. Geliyoruz ve şimdiden söyleyeyim, çok çetin müzakereler sizi bekliyor. Yok öyle†ifadelerini kullandı.

SURİYELİ SORUNUNA DEĞİNMİŞTİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iki gün önce de Türkiye’de bulunan Suriyeli mültecilere değinmişti. Sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, “Bunlar çözemediler, çözme güçleri de yok, kapasiteleri de yok. Ama biz çözeceğiz. İnsani boyutuyla ele alacağız sorunu ve çözeceğiz. Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda Suriye konusunu, Suriye sorununu, Suriyelilerin sorununu da iki yıl içinde çözeceğim†ifadelerini kullanmıştı.

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...mayin-6545707/

sonra twitter hesabına bakıyorum dünya ne tepki vermiş diye...

dünya tepki vermemiş ama partililer ve troller alt tarafı doldurmuşlar

https://twitter.com/kilicdarogluk/st...53857900814339

"My call to the world: I’m nothing alike to Erdogan. I come from the Kuvayi Milliye tradition. No one can declare our soldiers as watchmen to where they fled; or declare my country an open prison to refugees. Let me tell you in advance, very tough negotiations are waiting for you."

Yani ....partide baştan aşağı HAMASET geçer akçe....partiye oy kazandırır mı ,umarım bu şeyler seçmenin sandığa gitmesem mi demesine sebep olmasın...
    lan riko sen buraya gelip gelip ampülcülük çekiyorsunda, 640 milyon dolarlık ve 1100 odalı sarayınızda işler o kadar iyi gitmiyor ki hergün saçmalıyor reisiniz. Müjde diye beton müjdesi veren ancak gülümsetiyor. Sen alnını secdeden kaldırma, devekuşu taktiği gibi işe yarıyor bak.

Sayfa 572/1002 İlkİlk ... 72472522562570571572573574582622672 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •