Sayfa 573/1032 İlkİlk ... 73473523563571572573574575583623673 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 4,577 - 4,584 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    İnanın bu verdiğiniz değerli bilgiler hiç bir medyada yok. Çevremde eski zabit arkadaşlarıma söylüyorum. Olamaz diyorlar. Finansal okur yazarlığımız yok. Bankalardan hiç anlamama ve almazdım. Şeffaf görmezdim. Kordsa aşığı idim. Sağlamcı yani. Satışalrının yüzde 80 yurt dışı. Döviz artışı işine yarıyor. Global bir şirket. Bu krizde basiretim bağlandı. Halk Bankasının cazibesi beni sayenizde bilgi sahibi ediyor. Çok teşekkürler.
    Rica ederim Binbaşım. Benim farklılığım ana medyanın haricinde pek çok değişik istihbarat kaynaklarına sahip olmamdan kaynaklanıyor. Örneğin Goldman Sachs, JPMorgan vb gibi son derece önemli kurumların dışarıya yayınlamadığı, kendi yöneticileri için hazırladığı iç strateji raporlarına erişim imkanım var.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Küsecek bir şey yok, HALKB yok bende zaten geride yazmıştım sadece trade maksatlı işlemlerim var burada...Teknik konuları zaten yeterince yazan var, gün sonu pastası mı koyayım mesela, ya da her akşam aynı grafiği felan...Ya da trendciğimin her hafta ısıtıp ısıtıp koyduğu PD/DD bilmem neleri mi ?...Diğer yazdığım jeoekonomik yazıları anlamayıp muhalefet eden biri olarak isteğin ya da beklentin tam olarak ne ?...Geyik mi ?...Makara mı ?...
    Dostum alınganlık filan yapma, senin yorumlarını zevkle okuyan ben de dahil bir sürü adam var burada. Geri dönmeni ve ayni tarzda devam etmeni tekrar rica ediyorum.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. Alınganlıkla ilgisi yok trendciğim...Bir oylama yaptı ve benim yazmamam yönünde oyunu kullandı, konsept felan dedi ve aynı zamanda başlığın sahibi...Şimdide kalkmış niye yazmıyorsun, küstün mü vs...Çocukça işler...Yazmış olmak için yazıyor...Hiç işim olmaz abi, kusura bakma...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

4. Türkiye'de en çok dikkatimi çekenlerin başında milletin matematik bilgisinin son derece yetersiz olduğu geliyor. Hatta koskoca profesörler bile büyük hata yapabiliyorlar. TSİ 19:30 civarında Bloomberg HT'yi açtım, dambıllarımla çalışıyorken dinliyordum. Sunucu dinleyicilerden gelen bir yorumu aktarırken şu anda TL'de %80'lik bir devalüasyon olduğundan yani TL'deki değer kaybından bahsetti, yorumu gönderen de bu seviyeden bahsediyordu. Yani sunucu yorum gönderenin yanlış hesabının farkına varmadı. Bakın, dolar kuru 3.5 tl den 7 tl ye çıkarsa %50'lik bir devalüasyon söz konusudur, kur 3.5 tl den 10.5 tl ye çıktığında bu arkadaşlar %200 lük bir devalüasyon oldu diyecekler ama gerçekte ortaya çıkan devalüasyon %67'dir. Mesela kur 3.5 tl den 14 tl ye çıkarsa TL %75 devalüasyona uğramış olur yani değer kaybetmiş olur. Bildiğiniz ortaokul matematiği işte ama gelgelelim Türkiye'de bırakın Üniversite mezunlarını koskoca profesörler bile bu hataya düşüyorlar. Bir meta %100'den fazlasını yitiremez, hele hele bir para birimi %100 değer kaybetmiş ise artık çakıl taşı veya tuvalet kağıdı olmuş demektir ve satın alma gücünün %100'ünü yitirmiş demektir. Bu da mümkün değildir. Yıllık enflasyonun yüzde 1 milyon olduğu Venezuela'da bile para birimi Bolivar %100 devalüasyona uğramış değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Alınganlıkla ilgisi yok trendciğim...Bir oylama yaptı ve benim yazmamam yönünde oyunu kullandı, konsept felan dedi ve aynı zamanda başlığın sahibi...Şimdide kalkmış niye yazmıyorsun, küstün mü vs...Çocukça işler...Yazmış olmak için yazıyor...Hiç işim olmaz abi, kusura bakma...
    İşte aynen öyle, dediğin gibi "çocukça işler". Tam da bu yüzden devam etmelisin çünkü sen olgun tecrübeli ve erdemli bir şahsiyet olarak bu tür çocukça tepkilere prim vermemelisin.

Neyse, gerek yok. Yaziklar olsun.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Türkiye'de en çok dikkatimi çekenlerin başında milletin matematik bilgisinin son derece yetersiz olduğu geliyor. Hatta koskoca profesörler bile büyük hata yapabiliyorlar. TSİ 19:30 civarında Bloomberg HT'yi açtım, dambıllarımla çalışıyorken dinliyordum. Sunucu dinleyicilerden gelen bir yorumu aktarırken şu anda TL'de %80'lik bir devalüasyon olduğundan yani TL'deki değer kaybından bahsetti, yorumu gönderen de bu seviyeden bahsediyordu. Yani sunucu yorum gönderenin yanlış hesabının farkına varmadı. Bakın, dolar kuru 3.5 tl den 7 tl ye çıkarsa %50'lik bir devalüasyon söz konusudur, kur 3.5 tl den 10.5 tl ye çıktığında bu arkadaşlar %200 lük bir devalüasyon oldu diyecekler ama gerçekte ortaya çıkan devalüasyon %67'dir. Mesela kur 3.5 tl den 14 tl ye çıkarsa TL %75 devalüasyona uğramış olur yani değer kaybetmiş olur. Bildiğiniz ortaokul matematiği işte ama gelgelelim Türkiye'de bırakın Üniversite mezunlarını koskoca profesörler bile bu hataya düşüyorlar. Bir meta %100'den fazlasını yitiremez, hele hele bir para birimi %100 değer kaybetmiş ise artık çakıl taşı veya tuvalet kağıdı olmuş demektir ve satın alma gücünün %100'ünü yitirmiş demektir. Bu da mümkün değildir. Yıllık enflasyonun yüzde 1 milyon olduğu Venezuela'da bile para birimi Bolivar %100 devalüasyona uğramış değildir.
    Daha kolay anlaşılabilmesi için şöyle desek
    1 tl 0.26 dolardı, şimdi 0.16

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Zaten an itibariyle TRY reel değerinin %60 ından işlem görüyor. Yani TL'nin reel değerine oranla olması gereken dolar kuru 4 tl dir. Hadi buna mevcut kriz nedeniyle %25 lik bir tolerans biçelim, o zaman da dolar kuru 5 tl olmalı. USDTRY paritesinde 5.80 seviyesi kritik öneme sahiptir çünkü tarihi zirve olan 7.25 in %80'ine tekabül ediyor yani "trend değişim seviyesine". 10 kuruşluk bir tolerans tanırsam, 5.70 in altında kapanışlar dolar TL kurunun daha da aşağılara belki de 5 tl ye geleceğine işaret edecektir.
    Sayın Trendhound sizinle daha önce de dolar üzerine epey tartışmıştık. Ben yine size katılmıyorum, dolar artık 5 lira veya altına gelmez. Bu sadece teknik bir konu değil, böyle bir hareket yapması ülkenin zararına olur ve MB'nin müdahalesi gerekir. Doların aşırı değerlenmesi nasıl ekonomiyi mahvettiyse bu kadar yüksek düşüş de yıkıcı etki yapar. Olan oldu bir kere. Birincisi Dolar düştü diye yapılan zamlar geri alınmaz, ikincisi reel sektör artık bu kadar volatiliteye dayanamaz, bu sadece trader'ların işine gelir. Dolar illa düşecekse de doğru yöntem doların düşmeden mevcut seviyede sabit tutulmasıdır, sekiz on ay buralarda kalsa zaten enflasyon nedeniyle %20 değer kaybetmiş gibi olur, bu doların doğrudan beş liraya düşmesinden çok daha iyi bir seçenek.

Bu arada yazdıklarımdan yüksek dolar istediğim anlaşılmasın, benim gelirim de varlığım da TL cinsinden, dolar keşke 3-4 liraya geri düşse, çok isterim.

Sayfa 573/1032 İlkİlk ... 73473523563571572573574575583623673 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •