Sayfa 572/1032 İlkİlk ... 72472522562570571572573574582622672 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 4,569 - 4,576 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Şimdi takip etmemiz gereken direnç sevileri şunlar:

a) Kabaca 6.30 da bulunan 50BHO'nun üzerinde kapanışlar görmeliyiz. Böyle olursa tahtadaki satış momentumu yerini alım momentumuna terk etmiş olur.
    b)5.57x1.20=6.70 de bulunan trend değişim seviyesi yukarı yönde kırılmalıdır. Böyle olursa 13 aylık düşüş trendi yerini çıkış trendine bırakmış olur.
    c) Hissedeki tüm olumsuz beklentilerin büyük ölçüde bertaraf edildiğini teyit etmek için de 7 tl nin üzerinde 1 hafta boyunca kapanışlar görmeliyiz.

Özetlersem, şu anki spot seviyesinden %10'luk bir çıkış olursa ve hisse 7 tl de stabilize olursa (bu seviyede kalış gücü olduğunu ispatlarsa) önümüz açıktır.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. ABD bütçe ofisinin açıklamalarını sürekli takip eden birisi olarak dolardaki düşüşü normal karşılıyorum. ABD ekonomisi son 10 yıldır ortalama 1.5 trilyon dolar bütçe açığı verip duruyor ve bundan sonra da vermeye devam edecek en azından 2025'e kadar. Bu rakam boru değil, anormal yüksek bir rakam. 10 sene önceki GSMH'nin %10'u yapıyordu, şu anda ise %7.5 yapıyor. Öte yandan yılda 600 milyar dolar da cari açık verip duruyor. Dış ticaret açığı cari açığın bünyesinde olsa da kendi başına bir kalem olarak bakarsak o da yılda 700 milyar dolara yakın eksidedir. Alın size devasa boyutlardaki üçüz açıklar. Ek olarak mevcut ABD yönetimi güçlü dolar istemiyor, dolar endeksinin 90'ın altında olmasını arzu ediyor. Bonus olarak, FED'in eli yavaş yavaş bağlanıyor. Aralık 2018'den itibaren U dönüşü pekala yapabilir. Bu gerçeklerin ışığında TRY'nin dolar karşısında mevcut seviyelere oranla değerleneceğini öngörmek yanlış olmaz
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Zaten an itibariyle TRY reel değerinin %60 ından işlem görüyor. Yani TL'nin reel değerine oranla olması gereken dolar kuru 4 tl dir. Hadi buna mevcut kriz nedeniyle %25 lik bir tolerans biçelim, o zaman da dolar kuru 5 tl olmalı. USDTRY paritesinde 5.80 seviyesi kritik öneme sahiptir çünkü tarihi zirve olan 7.25 in %80'ine tekabül ediyor yani "trend değişim seviyesine". 10 kuruşluk bir tolerans tanırsam, 5.70 in altında kapanışlar dolar TL kurunun daha da aşağılara belki de 5 tl ye geleceğine işaret edecektir.

4. Jim Rogers'ın bugünkü açıklamaları çok önemli. "Türkiye bir Arjantin veya Endonezya değildir" dedi adam. TR ekonomsinin çok daha dinamik olduğunu ve resesyonları çok hızlı atlatabildiğini vurguladı. Haksız da değil. Son 50 yılda TR ekonomisi pek çok kriz yaşadı ve hepsinden de daha güçlü çıktı. 6 ila 12 ay arası bir zaman aralığında olası resesyon da devreden çıkar büyük ihtimalle. Ondan sonra da, küresel bir kriz yaşanana kadar iç piyasada ciddi problem olmaz.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Binbaşım selam. Banka kağıtları aşırı iskontolu idiler, defter değerlerinin %25 i ila %50 si arasında işlem görüyorlardı, normal şartlarda bir banka hissesi defter değerinin %120'si ila %150'si arasında işlem görür, demek ki kabaca %75 lik bir iskonto söz konusuydu banka hisselerinde, çok ağır bir depresyon ortamı var gibi fiyatlanmıştı banka hisseleri, öte yandan an itibariyle piyasada ne resesyon var ne de depresyon, önümüzdeki 12 ay içinde pekala hafif bir resesyon yaşayabiliriz ancak çok ağır depresyon beklentisi ile arada bir uçurum vardı, demek ki piyasa manik depresif davranıp banka hisselerini olması gereken seviyenin çok altına itmiş, bugün gördüğümüz hareket işte bu depresifliğin yarattığı çarpıklığın kısmen de olsa giderilmesidir, mesela geçen haftaya kadar AKBNK GARAN ISCTR VAKBN YKBNK gibi büyük TR bankalarının 2027 vadeli Eurobond'ları (dolar bazlı tahviller) yılda %20 ye yakın dolar bazlı yıllık bileşik faiz getirisi sunuyordu, 100,000 dolarlık banka tahvili aldığınızda 2027'ye kadar 9 yıl boyunca her sene 20,000 dolar faiz alacaksınız, vade sonunda da 100,000 dolarlık ana paranızı banka size iade edecek, böyle bir getiri dünyanın hiç bir yerinde yok.
    İnanın bu verdiğiniz değerli bilgiler hiç bir medyada yok. Çevremde eski zabit arkadaşlarıma söylüyorum. Olamaz diyorlar. Finansal okur yazarlığımız yok. Bankalardan hiç anlamaz ve almazdım. Şeffaf görmezdim. Kordsa aşığı idim. Sağlamcı yani. Satışalrının yüzde 80 yurt dışı. Döviz artışı işine yarıyor. Global bir şirket. Bu krizde basiretim bağlandı. Halk Bankasının cazibesi beni sayenizde bilgi sahibi ediyor. Çok teşekkürler.

Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Sn. TH . selamlar. Dediğim oldu. İlk tepkileri Garan, Vakıf, Akbank, Sahol verdiler. Bunun sırası yarın gelecek ......
    Bugün epeydir sendikasyon ödemesi için dolar arayan AKbank 1 milyar dolarlık borçlanmayı perşembe günü yapacağını söyledi. Coşkuya bakın.
    Çarşamba'ya kalmayabilir yatar o iş, de-javu + hissikablelvuku.. )

7. FED'in yaptığı mevcut sıkılaştırma aslında duble türden bir sıkılaştırmadır yani 2 ayrı cepheden yapılan bir sıkılaştırma. Cephenin birisinden faizleri artırıp duruyor, öteki cepheden de bilanço küçültmesi yapıyor yani piyasadaki likiditeyi yıllık %6 gibi bir oranla da olsa geri çekiyor ki bu da bir nevi faizleri artırmak demektir. Demek ki FED faizleri yılda 100 baz puanı (yüzde olarak 1 puan) artırdığında, aslında 200 baz puanı artırmış oluyor yani 2 puan. ABD ekonomisi açısından böyle bir duble sıkılaştırma olumlu değildir, aşırıdır, bunu kaldıracak güçte değildir çünkü hastamız hala yoğun bakımdan çıkabilmiş değil. Yapılan 13 ayrı QE'ler ZIRP'ler TARP'lar ve saire sonucunda her 1 dolarlık borç 40 cent'lik bir çıktı olarak sonuçlandı yani bunun maliyeti anormal yüksek olduğu gibi gayet mantıksız bir strateji olduğu da belli oldu. İşte bu yüzden hastamız hala yoğun bakımdadır ve daha fazla duble sıkılaştırmayı kaldıracak güçte değildir. Böyle devam ederlerse hastanın kalbi durabilir ve Drexty hocam elinde kalp masaj aletiyle FED'e yardıma gitmek zorunda kalabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Yetkisiz niye kustu ki? Iki ceviz satti, kacti gitti o da.
    Küsecek bir şey yok, HALKB yok bende zaten geride yazmıştım sadece trade maksatlı işlemlerim var burada...Teknik konuları zaten yeterince yazan var, gün sonu pastası mı koyayım mesela, ya da her akşam aynı grafiği felan...Ya da trendciğimin her hafta ısıtıp ısıtıp koyduğu PD/DD bilmem neleri mi ?...Diğer yazdığım jeoekonomik yazıları anlamayıp muhalefet eden biri olarak isteğin ya da beklentin tam olarak ne ?...Geyik mi ?...Makara mı ?...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

Sayfa 572/1032 İlkİlk ... 72472522562570571572573574582622672 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •