ben de şimdi onu inceliyordum, içinde neler var da son bir aydır ppf kadar bile getirmemiş diye bakıyordum, elimde yabancı olarak kub ve ojt var kub hadi neyse de bunun durumunu beğenmedim, yarın satarım herhalde, tabi onu sat bunu sat, euro, dolar çıkmıyor onları sat derken benim portföyün çoğu ppf olacak bu gidişle.
Hocam cuma günü kapanışına göre FYA yaklaşık %1, IIS'de %2 yapmış.
Özellikle FYA'da geride kaldık. Ama nedenini çok bilmiyorum, belki yan tahtalara yatırım yapmışlardır.
Ama genel olarak banka ve holding hissesi almayanlarda kan ağladı. Bist yükselse bile çok az kişiye yaradı. Portföylerin çoğu geride kaldı.
BTCIM hissesi bizim fonlarda yoğun olarak bulunuyor bildiğim kadarıyla. Onun getirisi iyiyse bizim fonlarda iyi getiriyor.
Fonların yılın geri kalanında pozitif ayrışması lazım. Yoksa performans pirimi alamayacaklar. %2'lik yönetim ücretiyle portföy şirketini döndürmeleri zor![]()
İst. portföy ile görüştüğümde FYA'dan elindeki pozisyonlardan dolayı atak beklediklerini iletmişlerdi.
Çok teşekkür ederim değerli hocam, benim portföyun yaklaşık %60 bu iki fonda ve İstanbul Portföye güvenim de tam. İnşallah daha güzel günler görürüz. Performans ücreti konusunda haklısınız Onur hocam, YBG baktığımızda mevduatın gerisinde kalmışlar ve inşallah toparlarlar
2201116TG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Stopaj hakkında bir şey sormak istiyorum. 2 farklı fondan birini zarar ile birini kar ile sattım. Kar 170 000 tl ve stopajı 17000 tl kesildi. Zarar ise 20000 tl. Banka zararın %10 u olan 2000 tl yi iade etti. Hesaplaması doğru mu acaba?
Yer İmleri