Sayfa 573/742 İlkİlk ... 73473523563571572573574575583623673 ... SonSon
Arama sonucu : 5932 madde; 4,577 - 4,584 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Cuma günün kapanışına göre getirisi %0.36
    Şimdiye kadar bir farkını gösteremedi. İst. portföy üzerinden almıştım ilk halka arzda. Fakat uzun süre beklemeyi planlıyorum.
    Yöneticileri farklıymış zaten hocam, bir süre izlemek lazım bence

2.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Yöneticileri farklıymış zaten hocam, bir süre izlemek lazım bence
    Hocam ben fon yöneticisiyle konuşmuştum. İstanbul portföy'de eskiden beri olan kişilermiş.
    Serbest fon tarafında ise halihazırda IRL ve IVS fonlarını yönetiyorlamış.

3.  Alıntı Originally Posted by CEM_indikatoru Yazıyı Oku
    OJT neden borsa yükselişlerini tam yansıtmıyor. Aldığımda beri abd ve yerli borsa gitti ama ojt pek bi getiri sağlamadı.
    ben de şimdi onu inceliyordum, içinde neler var da son bir aydır ppf kadar bile getirmemiş diye bakıyordum, elimde yabancı olarak kub ve ojt var kub hadi neyse de bunun durumunu beğenmedim, yarın satarım herhalde, tabi onu sat bunu sat, euro, dolar çıkmıyor onları sat derken benim portföyün çoğu ppf olacak bu gidişle.

4.  Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    Tefas'a arbitraj yazıp bakın. İstanbul Portföyü methediyorlardı. Arbitrajlar risksiz ve mevduata rakip.

Ben 3 aydır HDA'dayım. Şubat ayında bir sıkıntı olduğu için için bırakanlar olmuştu ancak insanlar Arbitraja yönelmesin diye sabote edilmiş olabilir diye hala HDA'dayım ve iyi getiriyor.
    HDA tam bir sıkıntı olmuştu. Bir daha yanından gerçmem. Allahtan erken uyanmıştık.
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

5.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Cuma günün kapanışına göre getirisi %0.36
    Şimdiye kadar bir farkını gösteremedi. İst. portföy üzerinden almıştım ilk halka arzda. Fakat uzun süre beklemeyi planlıyorum.
    Onur hocam selamlar. Bildiğim kadarıyla sizde de FYA ve IIS var. Son zamanlarda piyasadan oldukça negatif ayrıştık. Nedeni nedir acaba?

2201116TG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Onur hocam selamlar. Bildiğim kadarıyla sizde de FYA ve IIS var. Son zamanlarda piyasadan oldukça negatif ayrıştık. Nedeni nedir acaba?

Hocam cuma günü kapanışına göre FYA yaklaşık %1, IIS'de %2 yapmış.
    Özellikle FYA'da geride kaldık. Ama nedenini çok bilmiyorum, belki yan tahtalara yatırım yapmışlardır.
    Ama genel olarak banka ve holding hissesi almayanlarda kan ağladı. Bist yükselse bile çok az kişiye yaradı. Portföylerin çoğu geride kaldı.
    BTCIM hissesi bizim fonlarda yoğun olarak bulunuyor bildiğim kadarıyla. Onun getirisi iyiyse bizim fonlarda iyi getiriyor.
    Fonların yılın geri kalanında pozitif ayrışması lazım. Yoksa performans pirimi alamayacaklar. %2'lik yönetim ücretiyle portföy şirketini döndürmeleri zor
    İst. portföy ile görüştüğümde FYA'dan elindeki pozisyonlardan dolayı atak beklediklerini iletmişlerdi.

7.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Hocam cuma günü kapanışına göre FYA yaklaşık %1, IIS'de %2 yapmış.
    Özellikle FYA'da geride kaldık. Ama nedenini çok bilmiyorum, belki yan tahtalara yatırım yapmışlardır.
    Ama genel olarak banka ve holding hissesi almayanlarda kan ağladı. Bist yükselse bile çok az kişiye yaradı. Portföylerin çoğu geride kaldı.
    BTCIM hissesi bizim fonlarda yoğun olarak bulunuyor bildiğim kadarıyla. Onun getirisi iyiyse bizim fonlarda iyi getiriyor.
    Fonların yılın geri kalanında pozitif ayrışması lazım. Yoksa performans pirimi alamayacaklar. %2'lik yönetim ücretiyle portföy şirketini döndürmeleri zor
    İst. portföy ile görüştüğümde FYA'dan elindeki pozisyonlardan dolayı atak beklediklerini iletmişlerdi.
    Çok teşekkür ederim değerli hocam, benim portföyun yaklaşık %60 bu iki fonda ve İstanbul Portföye güvenim de tam. İnşallah daha güzel günler görürüz. Performans ücreti konusunda haklısınız Onur hocam, YBG baktığımızda mevduatın gerisinde kalmışlar ve inşallah toparlarlar

8. Stopaj hakkında bir şey sormak istiyorum. 2 farklı fondan birini zarar ile birini kar ile sattım. Kar 170 000 tl ve stopajı 17000 tl kesildi. Zarar ise 20000 tl. Banka zararın %10 u olan 2000 tl yi iade etti. Hesaplaması doğru mu acaba?

Sayfa 573/742 İlkİlk ... 73473523563571572573574575583623673 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •