Adama sorarlar ;
Niye dolar bozdurma kampanyası yaptılar diye ....
Aldatılmış olabilirler mi ?
Adama sorarlar ;
Niye dolar bozdurma kampanyası yaptılar diye ....
Aldatılmış olabilirler mi ?
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
size birisi otur diyence otuyormusunuz yada ayağa kalk diyence kalkıyormusunuz yanlış hatırlamıyorsam dolar o tarihlerde 3,50 civarlarında diye hatırlıyorum yanlışım varsa düzeltirsiniz o tarihte alımda yaparsınız serbest piyasa sonuçta ayrıca bende iktidar partisine oy vermiyorum düşünceme yapıma ters olduğu için.
Seçime kadar zam mam yok otv mtv indirimi var vs.vs. yine vatandaşı sıkmadan yok 300 koyun yok babaanneye bakım parası hikayesi bedelli askerlik vs.....ile seçime kadar böyle girilecek seçim sonrası varua milletin anasini aglatacaklar. Ülke diye bişey bırakmayacaklar. Dolar nereye gider onuda göreceğiz. Borsa 2-3 yıl kendine gelemeyecek.
İyi partiyi seçime sokmamak için YSK marifetiyle bir kumpas kurguladılar farkına varan CHP 15 vekille bunların oyununu bozdu ve çıldırdılar. Hala 15 vekil transferi üzerinden yükleniyorlar muhalefete. Kendi yaptığı ve bakanlık verdiği transferleri görmezler. Milletin seçtiği İstanbul, Ankara ve Balıkesir Belediye Başkanlarını görevden alırlar (suçu varmı bilmem ama varsa Savcılığa neden vermediler oda muammaa) o zaman milletin iradesini görmezler. Beni en çok şaşırtan olay Erken seçimden haberleri yok gibi davranmalarıdır. Erken seçimi İttifak yasasını çıkardıklarında planlamışlardı. asa 1 yıllıktı ve 2019 kasım ayına yetişmiyordu. O yasa çıktığı an erken seçim yapacakları belliydi. Erken seçim kararının dövizi yükselteceği ve borsayı çakacağı 1+1=2 kadar net iken bir gün öncesi Jölelinin yaptığı açıklama ile Yabancının erken seçimi olumlu algılayıp alışa geçeceği açıklaması ve erken seçim kararı açıklanır açıklanmaz borsanın %3,5 yükseltilip doların 4.01 e çakılması gibi hareketlerin Tesadüf olamayacağı aşikar. Bir yandan doları basıp diğer yandan borsayı kaldırdılar. Daha 1 ay öncesine kadar erken seçim isteyen muhalefete herşey yolunda seçimler 2019 kasım ayında yapılacak diye direten hükümet ne olduda erken seçime gidiyor anlamak imkansız. Aslında herşey ortada ama son hareketle doğan medyayıda bünyelerine katarak medyada muhalif ses kalmadığı için vatandaşa toz pembe ekonomi ve hayat ile seçimi bir şekilde kazanmaya çalışacaklardır. Ekonomi düzgün olsa belediyelerin hakediş ödemeleri mahkemelere taşınmazdı. oy kaybedeceklerini bile bile Şeker Fabrikalarını satışa çıkarmazlardı. Bu kadar şehit verildiği bir dönemde Bedelli Askerlik gibi bir konuyu gündeme getirmezlerdi. 2 ay gibi bir sürede seçim yapmak bu sürede halka her istediğini vermenin maliyetini azaltacaktır. şimdi devletin kasasında ne varsa vatandaşa verecekler. Her türlü indirimi yapacaklar, hazinenin tüm imkanlarını seferber edecekler. Peki sonrasında nasıl toparlayacaklar...... Ben söyleyeyim Seçimi kaybederlerse zaten tam bir kaos olacak. Bunların yediği hurmaları temizlemek belki 20 yıl sürecek. Seçimi kazanırlarsa da belki borsada kısa süreli bir yükseliş olacak ama arkasından seçimde kaşıkla verdiklerini kepçeyle toplamaya başladıklarında Fatura baya bir ağır gelecek ve yine ceremesini vatandaş çekecektir. Zaten anket sonuçları belirmeye başladığında seçimi kaybedeceklerini anladıklarında mutlaka B-C-D planlarını devreye sokacaklardır. Neyse bu arada PALA denen organizasyonda ara ara borsayı yukarı taşıyarak yabancıya çok iyi seviyelerden hisse satma fırsatı yaratacaktır.
Aşağıya yapıştırdığım linkte, Cem yüksel isimli analist doların yeni hedeflerini anlatıyor. Yarından itibaren yükseliş bekliyor.
https://t.co/gFg4j1lFPu
Asıl olay kanal istanbul.Alakasız gözüküyor ama herhalde rasyonel aklın şu anda en son yapacağı şey kanal istanbuldur.Yani benim aklıma göre rantabl deği,l para israfı ve muhalefet iktidara gelirse asla yapmaz.Bugün gazetede okudum seçimden sonra ihalesi yapılacakmış.Finansman japonlardan (bildiniz tabi çok uzun vadeli borç alacağız gene) yapanlar da avrupalı şirketler olacak.Yani borçlanacağız para japonyadan gelecek ,kasada bir dakka bile görmediğimiz parayı kanalı yapsın diye avrupalılara vereceğiz.Organize işler filmini hatırladınız mı oğlum para nerde adamda peki araba nerde)))))Ve kanal istanbul projesini muhalefet asla yapmaz.O yüzden seçim sonucu konusunda şüphedeyim hala
)))))))
Yer İmleri