-
Yine gece yarısı yayınlanan bir bilanço! Beklediğim gibi; büyük bir sürpriz gelmedi. Eldeki nakit biraz erimiş, uzun vadeli borçlar aynı düzeyde olmasa bile gerilemiş. Özsermaye artışı ise büyük ölçüde Ayazağa arsasındaki yaklaşık 2 milyar lira civarındaki artıştan geĺiyor. Olumsuz bir şey yazmak gerekirse Vitra Karonun yükümlülükleri varlıklarından 5 milyar lira daha fazla. Bunun 3 milyarı son bir yılda oluşmuş. Vitra Karo da bir bedelli sermaye artışı kaçınılmaz görünüyor. Bunun %25 i Ecilc e yansır. Sonuçlar hafif olumsuz; beklediğim gibi. Monrol için açıklama yapmamışlar.
-
Yüzde 5 aşağıda 45 liradan açılıyor, işte gerçek sonuç bu... neden fiyatı artmamış ve düşmüş sorusuna yanıt burada saklı...
Bu kağıt tam bir fiyasko oldu son 1 yıldır c zarar açıklayan pek çok kağıt böyle olmadı..
Bir de bilanço da vergi dairesine kar gösterip buradan zarar verdiler bu da bilinçli malı taşıtmaya yönelik bir hareket ayrıca çok çalışmaktan 30 Eylül'e kadar hatta yetmedi 30 eylül gece 23.55 e kadar beklediler..
Bu esasen dalga geçmek yatırımcı ile, fakat daha ilginci 10 veya fazla aracı kurum payları son 1 ay içinde satıp tamamen sıfırlamışlar ziraat yatırım gibi...
Bizim şirket bana bir şey söylemedi...
Geçmiş olsun...
-
Aşırı satışı gerektirecek bir durum yok. İlaç sektörü iyi durumda değil, Amerikalılar Gensenta'yı büyük bir zarara uğramayı göze alarak boşuna satmadı. Vitra' ya gelince; bir muamma, zarar eden şirket bu yıl dahi önemli bir üretim hattı yatırımı yaptı . Şirket bu kadar başarısızsa neden yatırım yapar sorusunu 20 yıldır yanıtlayamadım halen de bilmiyorum.
-
Madem ilaç sektörü kötü 700 milyon pazarlama gideri nasıl yazılır hakeza vitra bu pazarlama gideri ile bu zararı yapıyorsa hiç satış yapmasın kapatılsın bu şekilde işletme zararı ve pazarlama gideri yazmaz yıllardır böyle..
Ben bu işlerin kasıtlı yapıldığına inanıyorum esasen, zaten başka türlü hiç bir esnaf kar etmese on yıllardır bir işletmeyi açık tutmazlar..
Akla mantığa aykırı bir durum , doğrusunu yap zarar ettin başım üstüne ama yanlışta ısrar farklı, son güne hatta son dakikaya kadar bilanço göndermemek sonra zarar yazmak nedir.
Bunun nedeni sosyal medyada boş konuşmalar ve küfür yüzde 50 oranında, bu şuna benziyor ağzı burnu dayaktan kan içinde kalmış birinin kendini dövene küfür etmesine benziyor, küfür ettikçe adam bırakacağı yerde daha çok vuruyor..
Adam vurdukça bunlar daha çok küfür ediyor fasit daire
Cimere , spk ya yazı yazıyorlarmış bazıları hiç bir işe yaramaz çok sağlam bir avukatla birkaç aylık sağlam bir çalışma sonucunda dava açılırsa bak gör o zaman .
Yüzde yüz eminim muhakkak açık vermişlerdir bulacak adam lazım, 10 kişi olsak tamamdır, buna razı ve sonuna kadar gidecek adamlar yolda dönmeden mesaj atsın özelden, sonuçta bir günde kayb ettirilen para kadar paraya mal olur kişi başı en fazla..
Kimseye bir şey söylemeden geriye dönük ve bundan sonrasını içerir şekilde işlemler ve bilanço kalemleri incelenir , gerekli fatura ve belgeleri talep eder, emekli maliye hesap uzmanı buluruz onlar kuruş kaçırmaz.. Muhakkak borularında delik vardır kaçağı tespit ederiz.
Denetim nasıl olur görürler.. Ben hiç şüphe duymuyorum eminim tonla usulsüzlük buluruz.
-
Kendi alışlarına verdiği için alımlar aktiften olabiliyor.
-
Arkadaşlar Monrol onayı 10ncu aya kadardı uzatıldı bilgisi olan varmı
-
Rekabet kurumunun askıya alma kararı işlemi onaylamama anlamında değilmiş. İkinci aşamaya geçmişler. Onuncu ayda sonuç alınmazsa devir protokolünü iki ay daha uzatma maddesi varmış. Süreç devam ediyor..
-
Arsaların değerlemesi enflasyon muhasebesinin bir sonucuymuş. Gerçek değerlerini düşününce şirketin özsermayesinin 1/3 ü gayrımenkulden geliyor.Topluluk için de bir benzeri söylenebilir. Yurtdışında güçlü markaları var, uluslararasi ilişkileri çok iyi, prestij süper fakat mali sonuçlar açısından hangi işkolunda çok başarılılar orası hiç belli değil.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri