Kirizi cozuyorlar bura dip diyorsanız banka hissesi alalım onun için söylüyorum
Kirizi cozuyorlar bura dip diyorsanız banka hissesi alalım onun için söylüyorum
Daha dipler var baba . Aralık 18 e kadar ödeyecekleri 167 Milyar doların
Türkiye ye girdiğini gördüğümüzde kriz biter .
2019 krizini o zaman düşünürüz . Sıkı para politikasını korusunlar yeterli .
Bana sorarsan dolar 16 TL de olsa kriz filan olmaz . HEr şey pahalılaşır ,
Bizler yüksek enflasyon ile yaşamayı öğrendik . Sonra dolar sürekli düşecektir .
AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.
Ekonomi uzmanlari bolomberg TV de çıkıyor, Ciner gurubuna ait kanal.hukumet ile arası îyi.yani objektif mı tartışılır.Amerikalı yatırım şirketindeki analistler, geçtiğimiz Temmuz ayının sonunda, Dolar’ın şu an ki 6.2 Lira’dan 7.1 Liraya çıkması durumunda, Türk bankalarının özkaynaklarının büyük ölçüde eriyeceğini söylemişlerdi. 2016 yılının sonunda dolar 3.5 Lira civarındaydı ki, bu da Lira’nın daha da değer kaybetmeye eğilimli olduğunu gösteriyor.
Goldman, Türkiye’de incelediği finans kuruluşları içinde en zayıf durumda olanın UniCredit’e ait Yapı Kredi olduğunu belirtmişti. Goldman’ın yayınladığı veriler, Dolar’ın 6.3 Lira’ya yükselmesi durumunda, Yapı Kredi ve İş Bankası’nın sahip oldukları özkaynak fazlalarının büyük ölçüde eriyeceğini gösteriyordu.
Onlardan sonraki en zayıf banka ise Akbank’tı. O da, Dolar’ın 6.9 liraya çıkması durumunda benzer bir erime yaşayacaktı.
Yani dolar dediğin yere gelirse tabelalar değişir
Tabelalar iner yenileri gelir . SAna bana bir şey olmaz . Borcu kim aldı yada hangi banka aracılık etti ise o öder . TAhsil edemiyorsa batar başkası alır tabelası değişir gene ödenir . Para ödenemiyor diye devlet üslenmesin yeter . Parayı getiren ve kullanan bedelini öder . Hazine ye ödettirilir ve bankalara destek çıkılırsa benim vergim peşkeş çekilmiş olur o da beni rahatsız eder . Kim dolar kredisi kullandı ise onun canı yanması gerek . Bankaların öz sermayesi erimesin benim mi öz Sermayem erisin ?
Kısaca Borcu getiren alan kullanan YANİ sahibi öder .
X Bankası sendikasyon kredisi aldı Türkiye ye getirdi .
Y Firması Krediyi Aldı ve kullandı . ( Yurt dışında şirket aldı yatırım yaptı )
Getirilen krediler Yurt dışında kullanıldı . Kimler oldukları bile belli .
Vade doldu kredi sahibi parasını istiyor . Bütçe açığımız olduğu için
Ülkede dolar eksiğimiz var bu yüzden dolar talebini karşılayamıyoruz .
Doların çıkış sebebi budur .SIcak para getiren fonlar gitmek isterse
Yükseklerden dolar alıp gitmelidir . Sıcak paraya ucuz dolar bulmak devletin işi değildir .
Getiren , götürecek ise Zarar edecek yüksek kurdan dolarını alacak gidecek .
KAR ederken iyi , zarar olunca MERKEZ DOLARA müdahele etsin demek vergilerimizi peşkeş çekmek olur .
KAR ZARAR KArdeş ise Merkez dolara müdahele etmeyecek kısa sürede çıkan dolar 12 TL den sıcak paracılara zarar olarak girecek , gidenler bittikten sonra Dolar ve Enflasyon çıktığı gibi düşer .
1.47 TL Ufukta görüldü kademelerde de zayıf görünüyor , kırılırsa
1.42 TL İkinci destek Sonrasında
1.37 - 1.35 TL Aralığı kuvvetli destek olarak görülüyor .
Dolar 21 Aralık a kadar çıkacak ta ki 167 Milyar dolar ödeme ile ilgili kalıcı çözüm bulunana kadar .
Yüksek kur diye bir sorun yok Biz Türkler enflasyonist döneme alışkınız ve aşılıyız . Yabancılar 12 TL den sıcak paralarını alır geri giderler sonrasında her şey yoluna girecektir . Bütçe nin sıkılaştırılması sürecek enflasyonist günlerin sonrasında durgunluk kaçınılmaz olarak yaşanacak .
Dolar an itibarı ile 6.47 TL Oldu bile . IS Bankasının notu ÇÖP oldu Moodys e göre .![]()
Kim inanır diyecem de , KAdir abiye biri haber versin .
Yer İmleri