Dolarda ve faizde para kazanma ihtimalleri azalınca yön borsaya ve kripto paralara döndü.Bugüne kadar borsa ile uzaktan yakından ilgisi olmayanların borsaya akın akın para girişi devam ediyor.BUNU FIRSAT BİLEN SPEKÜLATÖRLER KALDIRABİLECEKLERİ KAĞITLARI UÇURUYOR.Bu sene para kazanan eski borsacılar acemiler kadar kazanmamıştır .İçimizde TKURU alan olduğunu sanmıyorumBalonun şiştiğini en ufak olumsuz haberin burada etkisinin misliyle görüneceğini biraz mürekkep yalamış olanlar görüyordur.Balon patlayınca en az etkilenen hisse gurubundayız diye düşünüyorum.YTD
Borsada alınacak hisse her zaman bulunur ancak alacak para bulunamaz
Sn. Kubilayn TKURU'da kazanıp VESBE aldılarsa temettü emeklisi olmuşlardır zaten
Katılıyorum hocam kafanı yastığa koyduğunda rahat uyuyacağın kağıtlarda yatırım yapmanın tadı bir başkadır.
Onlara göre az kazandırabilir gibi görünebilir lakin o hisselerde bir kere kaybettin mi kişiliğini sorgulatır insana.
Önemli olan kısa vade de köşeyi dönmek değil uzun ve sürdürülebilir bir kazanç olmalıdır.
Yatırımcının sınanmasıdır bu tarz uçan kaçan hisseler çünkü beyin sürekli bize bunu sorgulatır,
Kısa yollar çıkarır karşımıza.
Al, x 2 yapınca çık tekrar alırsın hisselerini gibi...
GOLLUM'un kulağına yüzüğün fısıldaması gibidir çoğu zaman kıymetlimiss,
Alıpta zarar ettiysen bir de o hisselerde fiziken de GOLLUM'a benzersin![]()
Temettü beklentiniz nedir arkadaşlar?
-benim beklentim kendimce hesapladığım ortalama yıllıklandırılmış tahmini 2020 karı: 920 milyon
Temettü ise;
2020 yılı karından (tahmini %75 dağıtım oranı) ile 3,60TL
-2019 yılından (tahmini %75 dağıtım oranı) kalan dağıtılmamış karından 1,60 TL olmak üzere 5TL civarı gibi bir rakam olabilir,
Bu da mevcut 36,90 fiyatına göre %13 gibi bir verime denk geliyor,
tabi bunlar dilek ve temenniden ibarettir, daha iyi de gelebilir kötü de,
Allah hayırlısını nasip etsin inşallah.
Kuşlu sitede kar beklentileri tartışılıyor. Ben de yapayım bari;
Son çeyrek kari 359m bunun üzerinden ilerleyelim. Ekim Kasım ihracat verilerine bakınca nerdeyse 3ç toplamı kadar usd cinsinden. Aralık, Kasım ile aynı olsa ciro %30 artacak demek. 3ç ve 4ç ortalama kurlar hemen hemen aynı gibi. Hatta 4 daha yüksek olabilir ortalama bakımından.
Cironun %30 artması, sabit maliyetlerden ötürü kari oransal olarak daha fazla arttırır. Üstüne EUR/usd kurundaki yükseliş nmarja da pozitif yansır. Ama ben bu 2 olumlu düşünceyi yukarıdaki Aralık ayi bilinmezligiyle notrluyorum. Kari %30 arttır diyorum. 470 ve üstü bekliyorum. Ocak ayında açıklanacak Aralık sonucuna göre tekrar bakarız ama çok daha ustu beni şaşırtmaz alti şaşırtır.
KANAL FİNANS TUNÇ ŞATIROĞLU YORUMU.
9.15 DEN İTİBAREN İZLEYEBİLİRSİNİZ.
https://www.youtube.com/watch?v=uGXjOjjWd1s
Borsada alınacak hisse her zaman bulunur ancak alacak para bulunamaz
Yer İmleri