badem bofası pazartesi akkızda aldığını dağıttı dünden beripiyasaya değil bunların 7-8 cebi var giydiklerinde oralara
badem bofası pazartesi akkızda aldığını dağıttı dünden beripiyasaya değil bunların 7-8 cebi var giydiklerinde oralara
FORMASYON AVCISI 53
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
altın s yi dikkat çekmiştim 11 tl nin üstündeyiz artık
hayırlı uğurlu olsun yeni hedef 11,50
gram tl de 1100 tl hedefim yanmadı yanında 1150 tl olarak yeni hedef koydum
Yazılarım ve Paylaşımları YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
Vaziyet bu...
beta1.jpg
Sular yükselince, balıklar karıncaları yer. Sular çekilince de karıncalar balıkları yer.
Sasa ve hektaş kardesler tavan muhtemelen. Ytd
TCMB'den bankalara gönderilen yazıda, bankaların EFT, havale ve SWIFT işlemleri bildirimlerine ilişkin uyarıda bulunuldu
İSTANBUL (AA) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yurt dışına para transferinde
eksik bilgi ve belge raporlayan bankalardan 2 Ocak 2023 itibarıyla tespite
konu ödemenin yüzde 5'i kadar ek ücret alacak.
TCMB'den bankalara gönderilen yazıda, bankaların EFT, havale ve SWIFT işlemleri
bildirimlerine ilişkin uyarıda bulunuldu.
Daha önce yurt içinden yurt dışına yapılan transferlerde havale ve EFT işlemlerinde
yer alan ödeme kategorisi detayının katılımcılar tarafından doldurulmasının
talep edildiği aktarılan yazıda, ayrıca eksik veya hatalı uygulamaların giderilmemesi
durumunda gerekli aksiyonların alınacağının bildirildiği vurgulandı.
Yazıda, bazı bankalarca TCMB'nin söz konusu talimatlarına uygun raporlama yapılmadığının
tespit edildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:
"Ödemeler alanında şeffaflığı arttırmak amacıyla ödeme kategorisi detayı gibi bazı
alanları eksik raporlayan, hatalı raporlama yapan ve/veya TL ve yabancı para
ödemeleri gerekli belgelerle tevsik edemeyen (ithalat ödemesinde ilgili ithalat
belgesinin sunulmaması, kredi ödemesi, menkul kıymet işlemleri gibi) bankalardan
2 Ocak 2023 tarihi itibarıyla tespite konu ödemenin yüzde 5'i kadar ek ücret
alınacaktır."
SWIFT veri deseninde de güncelleme yapıldığı ifade edilen yazıda, güncellenen veri
desenine ilişkin testlerin 26 Aralık'ta gerçekleştirilebileceğini, bu uygulama
doğrultusundaki raporlamaya ise 2 Ocak 2023 itibarıyla başlanacağı bilgisi verildi.
TCMB'nin söz konusu adımlarının, yurt dışına para transferlerinde şeffaflığı güçlendireceği
belirtiliyor.
-AA-
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.
(+) Rekabet Kurulu soruşturması sonuçlandı… Rekabet Kurulu’nun hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren tedarikçi ve perakendecilere yönelik soruşturması tamamlandı. Soruşturma tarafında tedarikçilerden; Coca Cola Satış Dağıtım (CCOLA’nın iştiraki), Doğanay Gıda Tarım ve Hayvancılık San. Tic. A.Ş., Düzey Tüketim Malları Sanayi Pazarlama ve Ticaret A.Ş., Eti Gıda San. ve Tic. A.Ş., Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Glaxosmithkline Tüketici Sağlığı A.Ş., Haribo Şekerleme Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti., Pasifik Tüketim Ürünleri Satış ve Ticaret A.Ş., Pepsi Cola Servis ve Dağıtım Ltd.Şti., Red Bull Gıda Dağıtım ve Pazarlama Ticaret Ltd.Şti., Şölen Çikolata Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Unmaş Unlu Mamuller Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ünvanlı tedarikçi şirketlere para cezası verilmesine karar verildi. Perakende tarafında ise BIMAS, CRFSA, MGROS, SOKM ve A101 şirketlerine “ne bis in idem” hukuk genel ilkesi çevresinde mevcut soruşturma kapsımda para cezası uygulanmayacağı kararı verildi. Soruşturma kapsamında para cezası verilmemesini BIMAS, SOKM, MGROS ve CRFSA için olumlu olarak değerlendiriyoruz.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
Yer İmleri