Sayfa 58/250 İlkİlk ... 848565758596068108158 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 457 - 464 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1. Syn Selka diyorlar ki 2018 in yeni kgf su işsizlik fonu olacakmış. Para 2018 içinde bulundudiyorlar.reza olayinda da süreç tersine döndü gibi

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    Syn Selka diyorlar ki 2018 in yeni kgf su işsizlik fonu olacakmış. Para 2018 içinde bulundudiyorlar.reza olayinda da süreç tersine döndü gibi

Temel risk değişmiyor ki. Enflasyonla mücadele etmek istemiyoruz. Dış kaynak bağımlılığına rağmen sanki alacaklı biziz gibi davranıyoruz. Bu düşünce değişmeden 1 ileri 2 geri gider dururuz.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

3.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Bir şekilde büyüyoruz ama 100,000 TL si vadeli hesapta olan birisi dahi %15 faiz ile bu enflasyonist ortamda hiçbir risk almadan yıllık %15 büyümüş oluyor...

Büyüme iyidir; ama enflasyonun olmadığı yada çok düşük olduğu yerde.. Enflasyon %12 ler de iken %11 lik büyüme reel büyüme değildir. Yada %11 büyümüş olsak dahi bu büyümeden herkes ortak pay almış olamaz...

Mesela 1,000,000 TL si olan yıllık 150,000 TL bankadan para alırken 1404 TL kazanan kişi bu büyümeden zırnık alamaz...

Sonuçta; fed faiz artırıyor ve bilanço küçültüyor. Hazırlıklı olmanız gerekirdi...

Oysa biz hata yaptık..

1. Hazırlanmadık.
    (2010 yılı %4,50 olan politika faizimi korumamız gerekirdi. FED %0,25 faiz artırırken biz de CDS leri düşük tutup, siyasi kutuplaşmanın önüne geçip %0,50 faizleri artırmalıydık... O kadar.. Olacak politika faizi %8 ; ama yapamadık yada yapmadık)

2. Büyüme derdinden vazgeçip nüfusu kontrol altında tutup halkın fakirleşmesinin önüne geçilmeli idi...

Yapamadık. Bilakis 3 çocuk ve üzeri yapın denildi.. Doğru 3 çocuk iyidir ama bu şartlarda değil. Yılda 1.5 milyon üniversite mezunu genç iş bulamıyor. Devlet elini eğitimden çekimiş; ve bir çocuğun ailesine yıllık eğitim maliyeti 25,000 TL iken biz ne yapıyoruz, dünya ne yapıyor...

Kısaca; YANLIŞ.....

3. Cari açık küçültülmeli idi...

Bilakis Cari açık büyüdü...

Dediğim gibi Türkiye artık Faiz Kur sarmalına girmiştir. İster beğenin ister beğenmeyin...

Sn.Power dan ayrıldığım nokta şudur. İster USD olsun İster TL elinde nakiti olan önümüzdeki 3 yıl KRAL dır...

Bu işin içinde emtia ve gayrimenkul yoktur. Sadece Nakit vardır... Buna göre pozisyonanlar çok kazanacaktır... Ben Son 3 yıldır kendimi nakit pozisyonda pozisyonlandırdım hatta 2015 yılı Mart ayında bir gayrimenkul satışı ile nakit değerimi artırmıştım...

USD a gelince... Yüksek enflasyon her şeyi bozuyor.. Satılması gereken BIST satılmıyor, düşmesi gereken USD düşmüyor. Tuhaf ironik bir ekonomik durum pörtlüyor...

Dava bence çok önemli ama bir türlü ciddiye alınmadı. Sanki dava bitmiş karara bağlanmış gibi davranılıyor.. Oysa daha karar verilmedi...

Normal şartlarda USD 4,15 i bulurdu ama bulamadı. Duruma göre kısa vade de bulacak gibi de durmuyor...
    TL nin hiç bir geleceği yok,özellikle önümüzdeki senelerde. bol bol senyaroj sömürüsü için kullanılacak.Buna emin olun,başka türlü kaynak yaratamazlar. Al USD ni koy yüksek faize oldu bitti,kafa rahat.ama lütfen TL reklamı yapıp KY'i soydurmayalım.

4.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    Syn Selka diyorlar ki 2018 in yeni kgf su işsizlik fonu olacakmış. Para 2018 içinde bulundudiyorlar.reza olayinda da süreç tersine döndü gibi

bu işsizlik fonuda MEYAK,KEY işine döndü,o zaman parayı devlet yiyordu şimdi yandaş şirketler yiyecek. umarım bu fonda para kalmamıştırda dağıtamazlar.

5. Nakit kraldır. 2020 sonunda bu durum tekrar değişir. Gökten Uzay gemisi inse yine aynı görüşte olurum.

Altın Gümüş ve Borsa da f/k sı düşük ihracatçı şirketler de nispeten nakit kategorisine girer. Alıcısı olduğu sürece her an satılabilir her mal nakittir.

Pahalı alınan Konut bu zaman diliminde en büyük zararı görecek. TV deki 2 reklamdan birisi gayrımenkul ama beyhude çaba.

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Bir şekilde büyüyoruz ama 100,000 TL si vadeli hesapta olan birisi dahi %15 faiz ile bu enflasyonist ortamda hiçbir risk almadan yıllık %15 büyümüş oluyor...

Büyüme iyidir; ama enflasyonun olmadığı yada çok düşük olduğu yerde.. Enflasyon %12 ler de iken %11 lik büyüme reel büyüme değildir. Yada %11 büyümüş olsak dahi bu büyümeden herkes ortak pay almış olamaz...

Mesela 1,000,000 TL si olan yıllık 150,000 TL bankadan para alırken 1404 TL kazanan kişi bu büyümeden zırnık alamaz...

Sonuçta; fed faiz artırıyor ve bilanço küçültüyor. Hazırlıklı olmanız gerekirdi...

Oysa biz hata yaptık..

1. Hazırlanmadık.
    (2010 yılı %4,50 olan politika faizimi korumamız gerekirdi. FED %0,25 faiz artırırken biz de CDS leri düşük tutup, siyasi kutuplaşmanın önüne geçip %0,50 faizleri artırmalıydık... O kadar.. Olacak politika faizi %8 ; ama yapamadık yada yapmadık)

2. Büyüme derdinden vazgeçip nüfusu kontrol altında tutup halkın fakirleşmesinin önüne geçilmeli idi...

Yapamadık. Bilakis 3 çocuk ve üzeri yapın denildi.. Doğru 3 çocuk iyidir ama bu şartlarda değil. Yılda 1.5 milyon üniversite mezunu genç iş bulamıyor. Devlet elini eğitimden çekimiş; ve bir çocuğun ailesine yıllık eğitim maliyeti 25,000 TL iken biz ne yapıyoruz, dünya ne yapıyor...

Kısaca; YANLIŞ.....

3. Cari açık küçültülmeli idi...

Bilakis Cari açık büyüdü...

Dediğim gibi Türkiye artık Faiz Kur sarmalına girmiştir. İster beğenin ister beğenmeyin...

Sn.Power dan ayrıldığım nokta şudur. İster USD olsun İster TL elinde nakiti olan önümüzdeki 3 yıl KRAL dır...

Bu işin içinde emtia ve gayrimenkul yoktur. Sadece Nakit vardır... Buna göre pozisyonanlar çok kazanacaktır... Ben Son 3 yıldır kendimi nakit pozisyonda pozisyonlandırdım hatta 2015 yılı Mart ayında bir gayrimenkul satışı ile nakit değerimi artırmıştım...

USD a gelince... Yüksek enflasyon her şeyi bozuyor.. Satılması gereken BIST satılmıyor, düşmesi gereken USD düşmüyor. Tuhaf ironik bir ekonomik durum pörtlüyor...

Dava bence çok önemli ama bir türlü ciddiye alınmadı. Sanki dava bitmiş karara bağlanmış gibi davranılıyor.. Oysa daha karar verilmedi...

Normal şartlarda USD 4,15 i bulurdu ama bulamadı. Duruma göre kısa vade de bulacak gibi de durmuyor...

6.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    TÜİK milli gelir ve büyüme hesaplama yöntemini değiştirdi, artık servet artışı da büyümeye dahil ediliyor, ekonomistler uyardı ama dinlemediler.

7. Çok büyük başka bir sıkıntı daha kapıda. Bankalar en azından eve değer biçmeden eksper analizi yapmadan FULL KAPSAMLI sigorta ettirmeden satışa izin vermiyordu. Bir sürü yarı tamamlanmış konut çöplüğü bizi bekliyor. Bankaları hiç sevmem ama bazı ahlaksız üçkağıtçı müteahhitleri en azından bankanın yaptığı denetim ve kontrollerle biraz zapturapt altına alıyordu bu kanun ve hukuk boşluğunda. Şimdi iş berbat olacak. Döküntü konut sayısı iyice artacak.

Kredi faizi yükseldi senetle satış patladı
    Konut projelerinde krediyle ev alımı yüzde 30 kadar inerken, senetli satışlar 14 puan birden artarak yüzde 44 e yükseldi.

http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...tladi-2135457/

8. Gusül abdesti iş yerinde neden alınır??? Komedi.

BAŞBAKAN'I DİNLEYİN
    “Başbakan Binalı Yıldırım kamu görevlilerine; ‘Kaynakları kullanırken israftan uzak durun' diyor ama Ankara Bilkent'te bulunan Rekabet Kurumu'nda bazı tadilatlar yapıldı. Odalarına banyo, duş, vesaire eklendiği söyleniyor. Ben merak ediyorum gerçekten, Rekabet Kurumu'nda ne iş yapıyorsunuz ki de duş almanızı gerektirecek bir ortam var.â€

http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...sunuz-2135416/

Sayfa 58/250 İlkİlk ... 848565758596068108158 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •