Originally Posted by
spenc
Sn human hammadde yani petrolün yükselişini kulaniyorlar ya da karı gerçekten çok etkiliyor. Daha önce söylediğin 690 a geldiğinde bir süre bekledim 680 aşağısında 670 é kadar alış girmiştim. Dediklerin oluyor ve Şirket bir gram paylaşım yapmiyor. Faaliyet karını arttırdı yinede %36 düştü. Daha önceki yılda %41 yaşadım o düşüşu 779 dan 551 e sert yapmisti, artık umut temettü oldu, en azından düştüğünün 4 de 1 ini temettü olarak alırız napalım, 340 dan beri biriktiriyorum. Temettü ile artmis olan maliyette düşer bari kendimizi avutalim. Ytd.
Dostum mrb. bu tür kağıtlarda değil 3-5 aylık 2-3 yıllık planlar bile yapılmaz...yapacaksan eğer 5-10 yıllık yapmalısın..zira öyle bir teknolojiye yatırım yapıyor ki çok anormal bir durum olmassa bir dev olamaya aday..ve ileride inanılmaz bilançolar getirecek ve inanılmaz bir şekilde büyüyecektir.Uğraştığı teknoloji ile iddia ediyorum 5 yıl sonra aselsanı bile sollayacak..Ama bu tür şirketler yatırım ve arge ile yoğun para ve emek harcadıkları zamanlarda oldukça can sıkıcı olurlar...zaten mantıklı ve karlı yatırımda bu şekilde olur. Sabretmek lazım.kısacılara yaramaz..Eğer sadece temettü için seçtiysen hata yapmışsın...temettü hisseleri bana göre şu an itibariyle aygaz,ecil,vesbe, petun ......ama ileriye yönelik çok karlı bir yatırım için ve en az 5 sene beklemeyi göze alıysan bence KORDS a çok ideal bir seçim..tabi burası türkiye..beklenmedik durumlar herzaman mümkün.her hisseye herşey olabilir malesef..
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri