bugün tavan kapatırmıyız dostlar![]()
bugün tavan kapatırmıyız dostlar![]()
Üstat, bunun kasada ne kadar kuru soğanı vardı ??
sanırım hala o nakit olarak duruyor gibi
hafta sonu bir bakıp, yazsan![]()
Kcaer in takasina baktığımızda saklama değerinde en yüksek paya sahip kurumlar sırasıyla City-yatirim fonlari-is yatirim-Garanti-Bireysel gibi kaliteli kurumlar ve elinde bulundurduklari lot sayıları birbirlerine yakın gözükmektedir. En yüksek %17 en düşük %12 ilk besteki kurumlar icin.Pastanin %53 de diğer kurumlar yani ky de gibi çoğunluk..
Burdan şu yorumu yapıyorum hissenin henuz hukmedici bir spegi oluşmamış ve bunun için tahtada bezdirme çalışmaları devam ediyor olabilir.
Bir diğer durumda daha öncede vurguladığım gibi kcaer henuz rüzgarı arkasına alamadi.Bunu ne zaman yapacak?Sektör de iyi haberler gelmeye başladıkça özellikle ihracat hacminin tekrar genişlemeye basladigi duyulunca kcaer deki baskıyı piyasa kendi kıracaktir.Ayni bir süredir yenilebilir enerji,hava yolları sektöründe suan yaşanıldigi gibi sektor rüzgarina ihtiyaç var..
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Fed faiz oranları indirim e giderse değerli metal fiyatları artacak belkide yenilebilir enerji iştiraki şirketi tarafında ihaleler alacak yürümesi için bir kıvılcım gerekiyor sırası gelince gidecek..Bu da gider zaman lama önemli..
fed faiz indirmeye başlarsa çelik ve diğer emtiyalar değerlenmeye başlar...kocaerin de o vakit kar marjı daha da artar...demir çeliklerin de ekstradan vakti gelecek...tabi kocaer güçlü bir sanayi şirketine dönüşüyor...yaptıkları son sözleşme değişiklikleri bu işaretleri veriyor...bu konuda hiç bir şüphem yok...tek sıkıntı acaba hisseye çok erken mi geldim düşüncesi...bu kötü günlerin öcünü bir gün fazlası ile alacağını düşünüyorum...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
-%10 yıllık getirisi böyle görünüyor
bir yılda hiç artmamış, alıp bekleyende üstelik %10 zarar etmiş gibi
yıllık enflasyonu %0.0 aldım, enflasyon hesapta yok
çok ilginç![]()
en son buraya cwene den gelmiştim....orada da endeks çıkarken çıkmıyordu ,sektör hisseleri de çıkarken o yine çıkmıyordu..ben de acaba hissede bizim bilmediğimiz bir şey mi var diye şüphe içine girip sattıktan hemen sonra 171 den sattığım hisse çok kısa sürede 380 lere gitti...kocaerde de algılar yapılarak kafalarımız karıştırılıyor..umarım dayanırız bu oyunlara ...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri