Sayfa 580/1000 İlkİlk ... 80480530570578579580581582590630680 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 4,633 - 4,640 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Hortum kelepçeside iş görür.
    Kelepce uzun is tornavida filan, cepte 1 karis tel oldumu kafi, ehtiyac halinde iki bogum tamam!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

2.  Alıntı Originally Posted by chinawhite Yazıyı Oku
    çok detaylı yazdım, dayanağı varsa karşılıklı güzelce tartışırız.
    sonuçta böyle bir türkiye ortamında 5.20 - 5.10 yada 4.xx demek at yarışında eşşeği bilmek gibi bişey.
    şu unutulmamalı
    3lerden 7lere kaç dakikada geldi
    7lerden 5.xxlere kaç ayda geldi.
    zaman herşeye gebe
    Şahsi tahminim 4.60'lara itecek bir dinamik oluşsa dahi merkez bankasının buna izin vermeyeceği yönünde. Zira buna izin vermek yerine uzun süre resesyon dengesinde devam etmesi muhtemel ekonomiyi desteklemek için faiz indirmeyi tercih edebilir.

Doları 5TL'nin altında tutabilmesi için çok daha uzun süre politika faizini çok yüksek seviyede tutması gerekebilir.

Örneğin 4.6TL için %27-28 politika faizi gerekirken,

5.50TL için %22-24 arasında bir politika faizi yeterli olabilir.

Son seçenek Türk ekonomisi için çok daha uygundur.

Bunun yanında merkez bankasının politikacıların baskısına dayanamayıp politka faizini zamanından erken indirmesi de mümkün işte o noktada dolarda yükseliş kaçınılmazdır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. MB önceden döviz depo ihalesiyle piyasaya döviz verir TL çekerdi 500 milyon usd limitli
    İki gündür usd alıp TL veriyor limitsiz. 3.3 milyar dolar topladı iki günde. ))

4. İşin özü sermaye akımı..
    Sıcak para ülkeye gelmeye başlarsa dolar 5 lere doğru hatta altına doğru bile süzülür..
    Bu durum dada MB faiz indirim serileri ile olaya müdahil olur..
    5 tl lerin altını ben çok zor görüyorum..
    4.90 larda iğne bar falan bırakır anca..

Sıcak para gelmezse böyle oradan oraya savrulur dururuz..
    Swap kapama ile şunla bunlar bu işler olmaz..
    Dolara muhtacızzzz..
    Adamlar TL ye muhtaç değiller..

5. 1 lot TL short gecelik taşıma maliyeti 6000 liraya çıkınca 18.15 ten sonra Türkiye çıkışlı tüm pozlar kapanmış diye bir haber var.

6. Yurt içindeki bazı yabancı bankalarda Londra'daki %520'lik swap faizinin etkileri görülmeye başlanmış diye duyumlar aldım.

Bazı yabancı bankalar yabancıların ellerinde bulundurdukları tahvilleri yurt içi müşterilere pazarlamaya çalışıyorlarmış.

Bilirsiniz bir banka için devlet tahvili pazarlamak en mantıksız iştir. Zira aradan ufak bir komisyon kazanır. Tüm fonlama ise o gün içinde banka dışına çıkar. Hatta bankadaki müşterinin var olan parasının dahi banka dışına çıkması sonucunu doğurur. O yüzden bankalar pek bu işi sevmezler, yatırım kuruluşlarına pas ederler.

Bu bankalar bu ürünleri ısrarla pazarlıyorlarsa yabancının TL'ye ulaşmasında aracılık ediyor olabilirler. (çok ballı bir komisyon karşılığı tabii ki).
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Şahsi tahminim 4.60'lara itecek bir dinamik oluşsa dahi merkez bankasının buna izin vermeyeceği yönünde. Zira buna izin vermek yerine uzun süre resesyon dengesinde devam etmesi muhtemel ekonomiyi desteklemek için faiz indirmeyi tercih edebilir.

Doları 5TL'nin altında tutabilmesi için çok daha uzun süre politika faizini çok yüksek seviyede tutması gerekebilir.

Örneğin 4.6TL için %27-28 politika faizi gerekirken,

5.50TL için %22-24 arasında bir politika faizi yeterli olabilir.

Son seçenek Türk ekonomisi için çok daha uygundur.

Bunun yanında merkez bankasının politikacıların baskısına dayanamayıp politka faizini zamanından erken indirmesi de mümkün işte o noktada dolarda yükseliş kaçınılmazdır.
    politikacıların baskısı dışında, ılımlı bir ortam oluşupta faiz indirimi olacağını düşünmüyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Yurt içindeki bazı yabancı bankalarda Londra'daki %520'lik swap faizinin etkileri görülmeye başlanmış diye duyumlar aldım.

Bazı yabancı bankalar yabancıların ellerinde bulundurdukları tahvilleri yurt içi müşterilere pazarlamaya çalışıyorlarmış.

Bilirsiniz bir banka için devlet tahvili pazarlamak en mantıksız iştir. Zira aradan ufak bir komisyon kazanır. Tüm fonlama ise o gün içinde banka dışına çıkar. Hatta bankadaki müşterinin var olan parasının dahi banka dışına çıkması sonucunu doğurur. O yüzden bankalar pek bu işi sevmezler, yatırım kuruluşlarına pas ederler.

Bu bankalar bu ürünleri ısrarla pazarlıyorlarsa yabancının TL'ye ulaşmasında aracılık ediyor olabilirler. (çok ballı bir komisyon karşılığı tabii ki).
    Reis duymasın abi. Tokatlar yeminle.

Sayfa 580/1000 İlkİlk ... 80480530570578579580581582590630680 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •