Sayfa 581/637 İlkİlk ... 81481531571579580581582583591631 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,641 - 4,648 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Petkimde belli bir risk kabul edilerek alınabilir sadece hsbc neden 4,5 hedef fiyat vermiş onu bulamadım. Onu merak ediyorum.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ağzımı bozmayayım oruç oruç...bu kurumların hemen hepsi serefsiz...hedef verir, 4,5 der...hisse gider 7-8 olur, bu sefer 10 tl hedef verir...iki analiz arasında fiyatın yarıya indiği ya da iki katına çıktığını çok gördüm.

Dünyanın en kolay işi hisseye fiyat bicmektir...iki parametre ile oynarsin hedef olur 6-7 tl.

Yanı kurumların hisse hedef değerlerini pek ciddiye almaya gerek yok...illa bir fikir versin dersen, 10-15 tane kurumun beklentisini alır, ortanca değeri baz alırım..kurumlar pozisyonları ya da niyetlerine göre fiyatlamaları kafalarına gire yapabiliyorlar.

2. Arkadaşlar yatırımını çeşitlendirmek isteyen arkadaşlara bir miktar kripto para almalarını tavsiye edebilirim. Fiyatlar dolara bağlı olduğundan yükseliş durumlarında duble kazanç oluşabiliyor. Bu vesile ile tğm dünyanın yatırım yapanildiği bir alana yatırım yapabiliyorsunuz. Yeni gireceklere tavsiyem ilk 20 kripto para dışına çıkmamaları. Her ne kadar küresel-kapital sistem önünü kesmeye çalışsada gelecek var gibi

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku
    Arkadaşlar yatırımını çeşitlendirmek isteyen arkadaşlara bir miktar kripto para almalarını tavsiye edebilirim. Fiyatlar dolara bağlı olduğundan yükseliş durumlarında duble kazanç oluşabiliyor. Bu vesile ile tğm dünyanın yatırım yapanildiği bir alana yatırım yapabiliyorsunuz. Yeni gireceklere tavsiyem ilk 20 kripto para dışına çıkmamaları. Her ne kadar küresel-kapital sistem önünü kesmeye çalışsada gelecek var gibi

Aracı kurumlar bu ürünleri sunmadan yatırım yapmayı düşünmüyorum. Çok fazla bilinmezlik mevcut, güvenlik soru işareti. Borsalar yurtdışında bu nedenle çok rasyonel gelmiyor bana . Ama para kazanana saygım sonsuz

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

4. Arkadaslar aselsan ikinci halka arz icin %21 den % 14 dusmesi ve gelecem paranin buyuk cogunlugu arge ye aktarilmasi ayni zaman da neredeyse haftalik olarak is anlasmalari sizce gelecek icin bu fiyatlardan alima gecilebilir mi?

Cesaret insanı zafere , kararsızlık tehlikeye , korkaklık ise ölüme götürür.
    Yavuz Sultan Selim Han

5. Ben hala Aselsanın neden böyle bir zamanda halka arz yaptığını hala anlamış değilim. Bir firmanın böyle bir zamanda halka arz yapması için borç içinde yüzüyor olması lazım. Halka arz fiyatı bi belli olsun o zaman işin rengini daha iyi anlayacağız

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Temel prensiple başlayalım.

Tasarruf edilen miktara, toplam birikime portföy diyelim. Stratejimizin birinci kuralı portföyde diversification denen, çeşitlendirme kuralına uymak olacak..Hani basitçe yumurtaları tek sepete koymama durumu...Ama konu bu kadar basit değil, bu çeşitlendirmeyi nasıl yapmalıyız.

i-) Likidite açısından: Portföydeki enstrümanların hızlıca nakite dönüştürülebilmesi, ihtiyaç durumunda hemen çekilebilmesi olarak açıklayabiliriz kikiditeyi. Mesela tüm varlığın bir eve, bir arsaya yatırılması çok yanlıştır. Aynı şekilde tüm varlığın, nakit olarak tutulması da yanlıştır. Nakit harcanması kolay ve hızlı olduğu için tüketimi artırır. Borç vermesi kolaydır, dolayısıyla geri alabilme sorun olabilir.

Benzer şekilde tüm birikimin hisse senedine yatırılması da sorun oluşturur likidite açısından. genel olarak en likitten illikite doğru bir sıralama yaparsak. nakit, likit fon, döviz, aylık mevduat, tahvil, hisse senedi, konut, arsa, tarla gibi.

ii-) Para nın cinsi açısından: varlıkları tl cinsi ve döviz cinsi olarak ikiye ayırabiliriz. tüm birikimin mevduat, tahvil, hisse senedi gibi tümüyle tl bazlı enstrümanlarda tutulması da doğru değil...%60 tl cinsi, %20 gram altın, %10 dolar, %10 euro iyi bir dağılım olabilir (şu an için).

iii-) sabit ve değişken getiri açısından: paranın tümünü mevduat, likit fon, tahvil gibi sabit getirili enstrümanlarda tutmak da yanlış...tümünü hisse senedi gibi değişken ve riskli enstrümanlarda da tutmak sakıncalı...bu açıdan da portföyde çeşitlendirme yapılmalı.

iv-) vade yapısı açısından: kısa-orta-uzun vadeli yatırımlar: Mesela BES tam bir uzun vadeli yatırımdır, hedef emekliliktir..Yani 20-25 sene sonrası. Hisse senedi için hedef durumu göre 1 yıl, duruma göre 5-10 sene olmalıdır. mevduatın vadesi bellidir, 1 ay, ya da 6 ay. Portföyümüz vade yapısı açısından da dengeli ve çeşitliliğe uygun olmalıdır.

Yukarıdaki gibi, temel açıdan portföy çeşitlenidrmesi yanında, spesifik başlıklarda da çeşitlendirme yapılmalı, örneğin;

i-) hisse senedi: mesela portföye alıncak 10 hisse senedinin(hisse sayısının 5-10 arası tutulması da önemli bir risk dağıtma unsurudur); aynı grup-holding e ait olmaması, aynı sektörde olmaması, kamu-özel çeşitliliği, döviz duyarlılığı, siyasi olarak hükümete-muhalefete yakınlık gibi faktörler göz önünde bulundurularak seçilmesi gerekir...seçilen 10 hissenin, 6 sının çimento firması olması, yarısının koç holdinge ait olması, hepsinin döviz açık pozşsyonu olması portföy oluşturma hatalarına örnek verilebilir.

ii-) emlak: örneğin tüm emlak yatırımının konuta yapılması yanlıştır...iki konut yatırımı yapılacaksa ikisinin de istanbula, hatta aynı semte yapılması yanlıştır...iyi bir portföy çeşitlemesi için, konut yanında, arsa, hatta tarla yatırımı da yapılmalı emlak yatırımı olarak.

bir gün bir arkadaşımın tüm birikimini 3 adet konuttan oluştuğunu öğrendim..üçü de istanbul da...şok oldum...1. kural olan portföy çeşitliliği ilkesi açısından intihar gibi bir şey...büyük bir ist depremi olduğunda ne yapacaksın dediğimde, üçüne de dask yapıyorum dedi...peki dask ile paranı alman aylar, belki de yıllar sürebilir...hem dask ile evinin tümünü değil %20 değerini sigortalıyorsun, poliçende yazan miktarı biliyor musun dediğimde, rengi gitti geldi arkadaşın...yaptığı yanlışın farkına vardı.

Örnekler daha da arttıtrılabilir. Ama ana mantık anlaşılömıştır sanırım. İyi bir portföy oluşturmak için uyulması gereken birinci kural çeşitliliktir, bunu hiç bir zaman akıldan çıkarmamak gerekir.
    Para kazanmak-Tasarruf Etmek-Yatirim Yapmak-Emeklilik
    Bunların başlangıcı çalışmak, tasarruf için ihtiyacın olanı EN İYİ FİYATTAN satın almak ve kazandığından fazlasını harcamamak, tasarruflarını değerlendirmek ise tecrübe bilgi ve nasip işi. Emeklilik; yaşını doldurmadan önce ölmemiş herkesin varacagi son.
    Temel prensipler:
    1. Ünlü yatirimcinin birine sormuşlar. Bir daha dünyaya gelseniz ne iş yapardınız? Arsa borsa demiş.
    2. Türkiye de yaşayan insanlara ne tavsiye ederim? Neye yatırım yaparsan yap yeterki enflasyon üzerinde getiri elde et.
    3. Türkiye de asla TL de kalma. Yükselen ne ise yatırımını oraya kaydır. Çünkü yatırım araçlarının(döviz, altın, hisse senedi, tahvil, bono, bitcoin vs,) hepsi birden yukselmez. Elbet biri çıkarken biri iner. Çünkü birilerinin kazanması birilerinin kaybetmesi gerekir.
    4. Hisse senedine yatırım yapacaksan sahibine guvenmedigin şirkete asla yatırım yapma. Borsa risklidir ama fırsatları asla bitmez.
    5. BES kapitalizmin soygun araçlarından biridir. Az sayıda çalışan personel ile üç beş masada oturup kendilerini senin paranla maaşa bağlayanlar seni düşünmez. Sigorta şirketleri her sene zarar eder ama şirket nedense iflas etmez.
    6. Dayim şöyle der. 100 lira gelsin yorulmadan gelsin. ) Kira geliri gibi güzel bir gelir yoktur demek istiyor
    7. Emeklilikte para sıkıntım olmasın diyorsan evini arabanı almış ol. Borçlu emekli olma.
    8. Yatırım için hiç bir şey bilmiyorsan bilen birine danışmadan istişare etmeden yatırım yapma. İstişare edeceğin insanlardan bir tanesi bile kötü niyetli olmasın.
    Unutma Hz Ali (R.A.) şöyle demiş: Tecrube etmiş insanlardan akıl al. Çünkü onlar nasıl kaybettiklerini sana bedava anlatırlar.

Sonuç olarak insanlar nasiplerini elde ederler. Öyle olmasaydi "Tıkandı Baba" hikayesi olur muydu?
    Selametle.

Sayın Dudu Tüpraş formunda paylaşmış oradan alıntı yapıyorum. Patron önemli diyoruz ya güzel örnek

“Kurulmuş bir düzen var, o bir. Kurumsal bir yapı var iki. Aile her zaman en önemli pozisyonda olmamalı. Çünkü kabiliyeti yoksa oğlunuzu, kızınızı işten atamazsınız. Siz geri planda olacaksınız, kontrol edecek, strateji ve istikamet vereceksiniz. Geri kalanı profesyoneller yapacak. Muvaffak olamazsa tutar kolundan atarsınız.

Diğer taraftan da yük sizin sırtınızda. Adam diyor ki ben muvaffak olamazsam basar giderim. Lüzumsuz borca girmemesi, gereksiz açılmaması, şirketin bünyesini mali bakımdan zayıflatmaması için de kontrol etmek lazımdır”

http://m.haberturk.com/yazarlar/abdu...uyume-disarida

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

8.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sorunun muhatabı ben değilim.Ama bazı şeyler yazmak isterim.Borsa hakkında şu aralar olumsuz şeyler düşündüğümü defalarca yazdım.Ama uygun zamanda girilen borsanın getirisine de ne dolar ne altın yaklaşabilir.Hiç bir enstruman size bir yılda beşte bir ucuz fiyattan verilmez.Ne ev, ne dolar ,ne altında 1 yılda beşte bir fiyatlar falan olmaz.Misal 2007 de 10 lardan aldığım arçelik borsa göçtüğünde 1 yıl sonra 1.6 dan alım fırsatı verdi.Çok aykırı bir örnek olmakla beraber asıl işin püf noktasının 10 dan değil de 1.6 dan veya 2 den veya 2.5 dan girmek olduğunu bilmek lazım.Asıl tehlikeli tarz borsa için 10 dan düşen arçeliği 9 dan 8 den 6 dan falan toplamaya devam edip paçal yapmak.Bu rüzgara karşı işemek,düşen bıçağı tutmak artık hangi borsa tabirini kullanırsanız kullanın size zarar yazar.Tabi bu benim yıllara yayılmış borsa deneyimim ve gözlemim.Benden tecrübeliler de var onlar başka türlü düşünebilir tabi.
    Geleceği bilmiyoruz kağıdın nereden döneceğini de bu nedenle paçal yapmak mantıksız değil ben rüzgara işeyenlerdenim ama kasırgaya kadar deposu olanlardan

şimdi petkim 8den 4.9a düştü diye bu süre içinde 6dan 5den alan biri yanlış mı yaptı, siz mesela petkimi alacak olsanız 1i mi bekleyeceksiniz 2yi mi?

Önemli olan en iyiyi umarak en kötüye hazır olmaktır atıyorum 6-5-4-4-3-2-1 hatta 0,5e düşerse eğer ozaman bile kurşun olması gerekir

YTD

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

Sayfa 581/637 İlkİlk ... 81481531571579580581582583591631 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •