Sayfa 582/1023 ÝlkÝlk ... 82482532572580581582583584592632682 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 4,649 - 4,656 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alýntý Originally Posted by BORA YAÞAR Yazýyý Oku
    Seviye bu...

Baþlýktaki seviyeyi buraya çektik...Epeydir böyle.

Sanalda böyle yanýt veriyoruz makul bir soruya...

Palavra hakaretmiþ...

Üçüncü defa soruyorum: O yazýnýn neresine itiraz ediyorsun?

Söyle/yaz anlayalým.

Palavra mý deðil mi buna göre karar verelim...
    bora abi yaþýn benden büyük...saygýsýzlýk yapmak istemem...teþbihte hata olmaz.palavra desen adanada bir adama turar döverler adamý...22 yýllýk sermaye piyasasý deneyimi olan biri olarak sabahtan beri dolar/tl ve bazý büyük bist tahtalarý izliyorum..açýklamasýný da yaparým ama dediðim gibi ayýp ettin...mevzuyu uzatmayacam. her karþýndaki adam cahil biri olmayabilir..1-5-60-240 dk lýk ve saatlik grafiklerdeki fiyat hareketleri yapýlan iþlemlerin sadece ani müdahaleler olduðunu gösteriyor.bir anda beliren uzun barlar...zaten temel dinamiklerde bu düþüþü desteklemiyor.....mb bilançosu ve dýþ ödemeler dengesi ise zaten bu faiz artýrýmýn orta ve uzun vade yetersiz kalacaðýný iþaret ediyor.enflasyonun çok üstünde bir reel getirisi yok. Kv de de sadece rezerv harcayarak dolarý düþürebilirsin oda kalýcý olmaz.ilk sýkýntýda tekrar yerine gider...MESELE BU DEÐÝL..KARÞINDAKÝNÝ TANIMADAN PALAVRACI DEMEN HOÞ DEÐÝL..neyse konu uzamasýn.senin bildiðin sana benim bildiðim bana...
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alýntý Originally Posted by ayhan53 Yazýyý Oku
    doalrcýlar perþembe günü sahaya çýkacak bjkas hissesi elinde tutar gibi gerginler sakin yahu borsada maldamýyýz ki heyecan yapalým
    üstat tamamda tanýmadan bilmeden bir adama palavracý denir mi ya? neyse önemli deðil.büyüðümüz ..ne diyelim onuda öyle kabul edelim..

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alýntý Originally Posted by human01 Yazýyý Oku
    üstat tamamda tanýmadan bilmeden bir adama palavracý denir mi ya? neyse önemli deðil.büyüðümüz ..ne diyelim onuda öyle kabul edelim..
    Adana'ya neden gitmediðime bir neden daha...

Palavra deyip de dayak yemek de var bu yaþta...

Sen gel Ýzmir'e rahatça yaþa...

Üç defa bu yazýya neden itiraz ediyorsun soruma hala yanýt vermedin be human...

Bu dördüncü...

Hadi gel bir yanýt ver anlaþalým...

Eðer aþaðýya bir defa daha alýntýlayacaðým yazýdaki herhangi bir veriyi, herhangi bir bilgiyi çürütürsen ben senden özür dileyeceðim...

Ben de asgari 50 yýllýk deneyimimle yukardaki yazýda itiraz edecek bir þey olup olmadýðýný bilirim.

Deðil mi?

"- Merkez Bankasý bunun yanýnda bir þey daha yaptý. Bankalara gecelik bazda yaptýðý fonlamanýn tutarýný 125 milyar liradan 90 milyar liraya indirdi. 35 milyar azaltýma gitti. Yani hem faizi yükseltti hem miktarý kýsýtladý. Bitiþikte grafikte görüldüðü gibi dolarý iki taraflý kýskaca aldý ve bundan iyi sonuç da aldý.

- 11 Nisan'da dolar 4.1920'ye kadar çýkmýþken faizlerin artýrýlacaðý beklentisinin yaratýlmasýyla düþüþe geçti. Dolar Endeksi’nin týrmanýþa geçtiði 17 Nisan'ý 4.0966'dan kapattý, 27 Nisan'da ise 4.0412'ye indi. Dolarýn son 10 günlük düþüþü yüzde 1.3, Euro'nun düþüþü yüzde 3.2’yi buldu. Halbuki son 10 günde Dolar Endeksi altý büyük paraya karþý yüzde 3.08 deðerlenmiþti. Deðerlenme TL'ye sýra gelince tersine döndü.

- 11 Nisan'a göre dolardaki düþüþ yüzde 3.6, Euro'daki düþüþ yüzde 5.5'e vardý. Büyük paralara karþý deðer kazanan dolar, TL'ye karþý deðer kaybetti. Sepet kur olarak TL'nin son 10 günlük deðer artýþý yüzde 2.5 ve 11 Nisan'a göre deðer artýþý yüzde 4.9'a vardý. Bunun temel nedeni de faizin artýrýlacaðý iþaretinin verilmesi ve sonunda 75 baz puanlýk artýþtý."

http://www.haberturk.com/yazarlar/ab...iz-diye-okuyun

Tartýþmamýz buradan baþladý...

4. Dün buraya link yazmýþtým. stratejist Cem yüksel bir kez daha yanýltmadý. Saðolsun anonim paylaþýmlarý sayesinde benim gibi kuyrukçular 3-5 kazanýyor. Adamlar gün boyu korku salýyorlar bir aþaðý bir yukarý, kalp atýþlarýmýz deðiþiyor. Piyasa kapandý mý hareketi çekiyorlar. Benim gibi kuyrukçulara ekmek yok diyorlar. Düþen kýrýntýlarla idare etmeyi biliriz.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alýntý Originally Posted by BORA YAÞAR Yazýyý Oku
    Adana'ya neden gitmediðime bir neden daha...

Palavra deyip de dayak yemek de var bu yaþta...

Sen gel Ýzmir'e rahatça yaþa...

Üç defa bu yazýya neden itiraz ediyorsun soruma hala yanýt vermedin be human...

Bu dördüncü...

Hadi gel bir yanýt ver anlaþalým...

Eðer aþaðýya bir defa daha alýntýlayacaðým yazýdaki herhangi bir veriyi, herhangi bir bilgiyi çürütürsen ben senden özür dileyeceðim...

Ben de asgari 50 yýllýk deneyimimle yukardaki yazýda itiraz edecek bir þey olup olmadýðýný bilirim.

Deðil mi?

"- Merkez Bankasý bunun yanýnda bir þey daha yaptý. Bankalara gecelik bazda yaptýðý fonlamanýn tutarýný 125 milyar liradan 90 milyar liraya indirdi. 35 milyar azaltýma gitti. Yani hem faizi yükseltti hem miktarý kýsýtladý. Bitiþikte grafikte görüldüðü gibi dolarý iki taraflý kýskaca aldý ve bundan iyi sonuç da aldý.

- 11 Nisan'da dolar 4.1920'ye kadar çýkmýþken faizlerin artýrýlacaðý beklentisinin yaratýlmasýyla düþüþe geçti. Dolar Endeksi’nin týrmanýþa geçtiði 17 Nisan'ý 4.0966'dan kapattý, 27 Nisan'da ise 4.0412'ye indi. Dolarýn son 10 günlük düþüþü yüzde 1.3, Euro'nun düþüþü yüzde 3.2’yi buldu. Halbuki son 10 günde Dolar Endeksi altý büyük paraya karþý yüzde 3.08 deðerlenmiþti. Deðerlenme TL'ye sýra gelince tersine döndü.

- 11 Nisan'a göre dolardaki düþüþ yüzde 3.6, Euro'daki düþüþ yüzde 5.5'e vardý. Büyük paralara karþý deðer kazanan dolar, TL'ye karþý deðer kaybetti. Sepet kur olarak TL'nin son 10 günlük deðer artýþý yüzde 2.5 ve 11 Nisan'a göre deðer artýþý yüzde 4.9'a vardý. Bunun temel nedeni de faizin artýrýlacaðý iþaretinin verilmesi ve sonunda 75 baz puanlýk artýþtý."

http://www.haberturk.com/yazarlar/ab...iz-diye-okuyun

Tartýþmamýz buradan baþladý...
    bora abi yukarda yazdým....teknikte temelde düþüþü desteklemiyor...birdaha oku istersen.....faiz yeterli deðil....fonlama yeterli deðil...mb bilançosu yeterli deðil....ödemeler dengesi yeterli deðil...kv..,çin bile faiz artýþý yeterli deðil..reel anlamda faiz getiren daha iyi ülkeler var...günlük fiyat hareketleri 5-60-240- dk larda ani dolar giriþlerini iþaret ediyor.....kýsa süreli ani yüðksek barlar oluþuyor...daha ne diyeyim....piyasayý gazlýyorlar ekonomistler.......bu arada piyasadan sürekli tl çekmede likilite krizine yol açar..mecbur sýkýlaþtýrmayý azaltacaklar....gecelik faizi ancak bir yere kadar politika faizi olarak kullanabilirsin...amaç 2 ay..

Ay sonu vadeli iþlemlerin etkisinden kaynaklanan dalgalanma olabilir.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alýntý Originally Posted by elma Yazýyý Oku
    Ay sonu vadeli iþlemlerin etkisinden kaynaklanan dalgalanma olabilir.
    sanmýyorum...mutlaka etkisi varda ..asýl neden baþka bence..yukarýda yazdým.

8. Bora Bey ve tüm emeklilerin ikramiyeleri hayýrlý olsun...
    Güle güle harcamanýz dileðiyle...

Bora Bey ve diðer ekonomist ve/veya kendini bu konuda yetkin gören arkadaþlara bir kaç sorum olacak;

Baþbakan ýn hesabýna göre sadece emeklilere 24 milyar tl daðýtýlacak Kurban bayramýna kadar
    Kabaca 6 milyar dolar

Diðer halk kesimlerine verilecek nakit ve nakit benzeri ikramlarla 25-26 milyar tl civarý bir para sürülecek 3 ay içinde piyasaya...
    Kabaca 6,5-7 milyar dolar

1)Bunun enflasyona etkilerini yorumlarmýsýnýz?
    2)Merkez Bankasý sýkýlaþtýrma/enflasyonla mücadele ederken ,hükümetin 26 milyar tl daðýtmasý tenakus içermiyor mu?

Cevaplarýnýz için þimdiden tþkler

saygýlar/baþarýlar
    "Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "

Sayfa 582/1023 ÝlkÝlk ... 82482532572580581582583584592632682 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •