Ne demek oluyor açar mısınız ii bir şey mi
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne demek oluyor açar mısınız ii bir şey mi
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Tabiki her ikiside iyi bir şey değil bizim açımızdan..bir genellemeyle yazmak gerekirse dolar sıkılaşırken yada doların maliyeti artarken en çok dikkat çeken ülkeler ikiz açıkları olan ülkeler..yani hem bütçe açığına hemde cari açığa sahip ülkeler..
Petrolü ele alırsak fiyatı dolarla belirlendiğinden petrol fiyatları arttıkça bizim cari açığında artması sözkonusu..yada ödeyeceğimiz dolar miktarı artacak diye düşün..
Diğer taraftan libor'un artması bizim borçlanma maliyetlerini arttırıyor..dikkat ettiysen borçlanmalarımız libor + risk primi üzerinden belirleniyor..Fed doları sıkılaştırırken yada uluslararası arenada bir tedirginlik durumunda liborun artacağını düşünürsek, şu kritik günlerde dolar maliyetlerimizinde artması bizim aleyhimize gelişen unsurlar..selamlar..
Ulkedeki bu amerikan hayranligi midemi bulandiriyor

What is this..
Şimdi nereden çıktı bu..buraları baz alıyorsanız yazanların yaşları ileri buralarda..Amerikan hayranı olmak için ergen değiller yani..yanlış veya doğru denebilir ama yazılan çizilenler genelde gerçek konular..gerçekler sizi hayal kırıklığına uğrattıysa bilemem..

Sevgili enki, bir çok kere yazdım aslında, ben hiç haberlere bakmıyorum. Varsa yoksa grafik. Teknik önceden söyler haberler sonradan gelir, benim piyasaya bakışım bu yönde. Bazı haberler savrulmalara yol açması nedeniyle önem arz ediyor. O sıralarda trade e dikkat etmek açısından.
Trade de bu bağlamda gayet iyi gidiyor. 6.66 dan sonra bir kaç al sat daha yaptım fiziki ve halen full tl deyim. Vioptan dolar al satları devam.cuma 1/10 alım önermiştim bizim arkadaşlara...
Düzeltmenin tamamlandığına pek inanamıyorum halen. Ekim ayı kilit olacak gibi.Buralardan yerine koysam bile faiz hariç %10 net dolarım artmış oluyor. Yapabilene daha güzel bir trade şekli olamaz Fiziki dolar trade i....
Bana da dersen yardıma hazırım dostum![]()

Aslında haklısın hiç haberlere dalmadan TA ile iz sürmek mantıklı ama bana pek uymaz dostum..al-sat bana uygun bir şey değil..stresine, meşguliyetine değmez diye düşünüyorum..az olsun benim olsun kafam rahat olsun..benim düşünce bu..vakti zamanı gelince her zaman olduğu gibi riskin azalması nisbetinde TL mevduata geçerim diye düşünüyorum..ayrıca haber izlemek yazı okumak boş zamanlar açısından bende hobi oldu..pek kurtulamayacağım galiba bu işten..
Diğer taraftan hemen belirteyim geçen günlerde de yazdım..FED faiz arttırdı şakur şukur dolar artacak zannedenler var..oysa ki bu global ortamda dolar sıkılaştığı ölçüde geçmişte yenen haltlar bir anda ortaya çıkabilir, ortalığı sarabilir diye düşünüyorum..dolayısıyla hiç birimizin yetişemeyeceği anlar olabilir..üç beş aydırda bunların örneğini yaşamaktayız..selamlar..

Yer İmleri