Sayfa 585/928 İlkİlk ... 85485535575583584585586587595635685 ... SonSon
Arama sonucu : 7418 madde; 4,673 - 4,680 arası.

Konu: GUBRF - Gübre Fabrikaları

1. Haftalık grafikte zaman daralıyor sanki..Kırmızı 3.19, mor 3.41; kırmızı altına inmezse idare eder, mor üzerinde haftalık kapanış yaparsa güzel olur.. 3.50 civarı da yatay seviye direnci var..

2. Gedik bugün yine iyi alım yaptı bu piyasada iyi kapattı

3. Haftaya İran fabrikasının bilançosu gelecek zannedersem birileri iyi pozisyon aldı zaten citi ve deutche Ocak başından bugüne iyi mal toplamışlar Socar anlaşması Koza arsasının geri alınması bu fiyatları çok komik kalmasını sağlıyor orta ve uzun vade iyi kazandırabilir
    Ytd

4. Bu mal toplanamadı bütün dert dava budur. Bunu anlamak için zeki olmaya gerek yok. Bütün olumsuzlukları anında fiyatlayan her yükselişte satış baskısı ile önüne set çekilen ama her ne hikmetse teşvikler, socar anlaşması, doların düşmesi, gübreye %100 zam, koza altın madeni davası gibi önemli gelişmeleri görmezden gelen hareketler bunlar. Hiç uzağa gitmeyin 27 Aralık'taki harekete bakın. Mahkeme koza altın maden sahasının gübretaşa ait olduğuna, kozanın sözleşme hükümlerine uymadığına, kozanın sahadan tahliyesine karar veriyor. Sadece ruhsat benim işim olmadığı için buna ben karar veremem diyor mahkeme. Peki o gün ne oldu? Yatırımcı bu haberi duyunca gübre hissesi bir anda %5 artıya çıkıp 3.30'ları zorlarken koza hisseleri çakılıyordu. Fakat ne hikmetse seans sonunda gübreyi eksi ama koza hisselerini artı kapatmayı becerdiler. O gün 3,25 civarı mallanan çok kişi var. Gübrede hacim neredeyse 100 milyon TL'ye ulaştı. Bunun adı spekülasyon, manipülasyon vs. ne derseniz deyin. Sabır sadece sabır. Onlar da düşünüyorlar çünkü paraları vade karşısında dolar karşısında eriyor. bizim iki üç kuruşumuz onların milyon TL'si eriyor.

Gelelim tarıma. bu hükümet tarıma teşvik vermek zorunda. böyle gitmeyeceğini cümle alem biliyor.

İsteyen alır isteyen satar. Herkesin kendine göre bir düşüncesi var. Ama ben satmıyorum bilakis daha gerileyecek olursa lot sayımı artıracağım. Tepede al ve dipte sat diyenlere karşı uyanık olmak lazım. Türkiye'nin koskoca şirketi bu boru değil. Belki de Tarım Kredi Kooperatifi hisseleri bir yandaşa veya yabancıya veya umut edelim yerli aklı başında birine satılacak.

Herkese iyi pazarlar,

5.  Alıntı Originally Posted by kalimero Yazıyı Oku
    Bu mal toplanamadı bütün dert dava budur. Bunu anlamak için zeki olmaya gerek yok. Bütün olumsuzlukları anında fiyatlayan her yükselişte satış baskısı ile önüne set çekilen ama her ne hikmetse teşvikler, socar anlaşması, doların düşmesi, gübreye %100 zam, koza altın madeni davası gibi önemli gelişmeleri görmezden gelen hareketler bunlar. Hiç uzağa gitmeyin 27 Aralık'taki harekete bakın. Mahkeme koza altın maden sahasının gübretaşa ait olduğuna, kozanın sözleşme hükümlerine uymadığına, kozanın sahadan tahliyesine karar veriyor. Sadece ruhsat benim işim olmadığı için buna ben karar veremem diyor mahkeme. Peki o gün ne oldu? Yatırımcı bu haberi duyunca gübre hissesi bir anda %5 artıya çıkıp 3.30'ları zorlarken koza hisseleri çakılıyordu. Fakat ne hikmetse seans sonunda gübreyi eksi ama koza hisselerini artı kapatmayı becerdiler. O gün 3,25 civarı mallanan çok kişi var. Gübrede hacim neredeyse 100 milyon TL'ye ulaştı. Bunun adı spekülasyon, manipülasyon vs. ne derseniz deyin. Sabır sadece sabır. Onlar da düşünüyorlar çünkü paraları vade karşısında dolar karşısında eriyor. bizim iki üç kuruşumuz onların milyon TL'si eriyor.

Gelelim tarıma. bu hükümet tarıma teşvik vermek zorunda. böyle gitmeyeceğini cümle alem biliyor.

İsteyen alır isteyen satar. Herkesin kendine göre bir düşüncesi var. Ama ben satmıyorum bilakis daha gerileyecek olursa lot sayımı artıracağım. Tepede al ve dipte sat diyenlere karşı uyanık olmak lazım. Türkiye'nin koskoca şirketi bu boru değil. Belki de Tarım Kredi Kooperatifi hisseleri bir yandaşa veya yabancıya veya umut edelim yerli aklı başında birine satılacak.

Herkese iyi pazarlar,
    Grafiğine göre bu hafta, bilemedik hadi en geç bu ay diyelim hareket olacak gibi duruyor. Bir daha aşağı yapabilirler ama biz genel olarak düşeni almayı çıkanı satmayı severiz. Yani biraz yukarı sürerek daha rahat toplarlar eğer istiyorlarsa..
    Yukarıdaki haftalık grafikte esas trend kırmızı ve düşeni kırıp onayı aldı gibi.. 3.20 altında isteksiz olması bunu teyit ediyor. Beklentiler ve bu civarda maliyetlenenler çok olduğundan geri bastıkça maliyet düşürme niyetiyle de alıcı geliyor muhtemelen.
    Finansal riskleri olmasa zaten bu halde olmazdı ama olumlu veya olumsuz bir hamle için bilançoyu(bahane amaçlı) bekliyor da olabilirler..

Geldik, gidiyoruz..
    Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu!
    Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu.

6. Baskı
    Oyun
    Toplamak
    Vs Vs sıkıldık bunlardan
    Yatırımcı umut ışığı gördüğü anda basar parayı alır hisseyi
    Bakınız vestel.. Bilançoyu açıklar açıklamaz uçtu gitti aslında hisse düşüş trendindeydi normal şartlarda önce dip yapıp sonra da aylarca yatay gitmesi gerekirdi...

7. Türk yatırımcısı şunu bir türlü öğrenemiyor, büyükler toplamak isterse yukarı sürer, 3 kademe 5 kademe toplar geçer. Silkelemeymiş, sattırmaymış, o yüzden düşürmeymiş geçin kardeşim bunları, istatistikler türk yatırımcısının düşerken aldığını, yükselirken sattığını gösteriyor. O yüzden mal toplayamadılar geyiğini bırakın artık, öyle bir dertleri olsa %10 yukarı yapsın ky nin yarısını dökerler, öyle bir dertleri yok, yatırımcı umut görürse toplar geçer umurunda olmaz... Ytd.

8. Kendi adıma konuşacak olursam gübrede artık ortalama hisse fiyat maliyetime bakmıyorum. Tek baktığım elimde tuttuğum zaman ortalamam bunca zaman beklediğim kadar bekleyip öyle satmayı düşünüyorum.

Sayfa 585/928 İlkİlk ... 85485535575583584585586587595635685 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •