Tüm portföyü 19 000 civarı verdim sonra 16000 altından her kademeden geri aldım sonra ortalama yaparak gene sattım 11000 altında da toplamaya başladım tamamen doğru zaten buna paçal yapmak denir. dibi hiç bir zaman bilemeyeceğim için devamlı toplarım şimdilerde kasım daki bilançoya göre pozisyon alıyorum . bu 6 aylık sanırım orta şekerli olacağı için toplamak için erken paçal için ise tam zamanı .
Fal da bakarım finansalda tabloda hepsi var bende bir tek Teknik analiz palavrası yok . Bir de spek ile patron yalakası olmam satacağım zaman satıyorum alacağım zaman alıyorum diye de yazarım .
AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.
Katılıyorum itibar puanınızı veremediğim için kusura bakmayın . Zaten şu sıralar Alark dayım . Yazdıklarınıza katılıyorum. PAtron/Spek ikilkisi kağıdı eziyor. Topluyor ve yeri geldiğinde de acımasızca gömüyor. Hisse başı verilerin samansal serilerini takip etmek lazım bende hepsi mevcut o veriler bozulunca portföyü küçültürüm . Yazdığınız gibi oğlunun satışları kağıdın belini kırdı benim hesabımda o satış yoktu. 16 000 den alım yaparak beni ters köşe o satışlar yaptı. Yakında hallelacak zaten fazla kalmadı .
Saygılar,
AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.
Bagimsiz üye ile Denetim Komitesi ve Riskin Erken Saptanması Komitesi'ndeki görev için elini cabuk tutsa bari endeks 10.800 yakti
Daha Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayına sunulacak tabii kim olacak belirlendi mi acaba?Zaman mefhumu onemli.
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir
MAN Truck & Bus MAN Truck & Bus SE, 2025'in ilk yarısında güçlü sonuçlar elde etti. Bunlar, iyileşen pazar ve erken aşamada uygulamaya konulan kapsamlı maliyet azaltma önlemleri sayesinde 2025'in güçlü ikinci çeyreğinden özellikle olumlu etkilendi. Düzeltilmiş faaliyet kar marjı, ikinci çeyrekte %7,9 olarak gerçekleşti ve 2025'in ilk çeyreğindeki %4,6'dan yükseldi. Yılın ilk yarısının tamamı için ise bir önceki yılın 1,8 puan altında, %6,4 oldu. Yılın ilk yarısındaki düzeltilmiş faaliyet karı 426 milyon € oldu (2024'ün ilk yarısı: 581 milyon €). Bu miktarın büyük kısmı olan 283 milyon € ikinci çeyreğe, 143 milyon € ise birinci çeyreğe atfedildi. Satış geliri, yılın ilk yarısında bir önceki yıla göre %6 düşüşle yaklaşık 6,7 milyar € oldu. Yılın ilk yarısında sipariş alımı %43 oranında önemli bir artışla yaklaşık 52.500 adede ulaştı. Elektrikli araç satışlarında da keskin bir artış yaşandı.
MAN CEO'su Alexander Vlaskamp: "Araçlarımıza olan talep şimdi önemli ölçüde yeniden artıyor. Sipariş artışı, genel olarak düşük bir seviyede olsa da, cesaret verici. Çekirdek pazarımız Almanya, şu anda koronavirüs krizi dönemindeki seviyeye benzer bir seviyede. Şu anda önemli ölçüde düşük hacimlere rağmen, MAN bir kez daha büyük ölçüde artan dayanıklılığını gösteriyor. Son yıllarda burada başardıklarımızla gurur duyuyorum!"
MAN CFO'su Inka Koljonen: "Yoğunlaşan rekabet ortamı ve devam eden piyasa zayıflığı göz önüne alındığında, dayanıklılığımızı sürdürülebilir bir şekilde artırmak amacıyla maliyet yapımızı ve nakit akışımızı optimize etmeye devam edeceğiz. Kazanç ve sipariş alımındaki olumlu eğilimin yılın ikinci yarısında da devam edeceği konusunda ihtiyatlı bir iyimserlik içindeyiz. Bununla birlikte, gelecek için kendimizi daha da dayanıklı hale getirmeliyiz."
Yüzde 238 daha fazla elektrikli araç
Yılın ilk yarısında yaklaşık 47.030 adet satılan araçla, satışlar geçen yılın aynı dönemine göre %5 düşüş gösterdi; ancak ikinci çeyrekte yaklaşık 26.420 araç satıldı; bu, 2025'in ilk çeyreğine göre %28 daha fazla. Elektrikli modellerin satışları hızla artıyor. MAN eTruck'ın seri üretiminin başlamasıyla, e-mobilite konusu ivme kazanıyor; ilk altı ayda satılan yaklaşık 800 kamyon, otobüs ve van, 2024'ün ilk yarısına göre %238'lik bir artışı temsil ediyor. Elektrikli şehir otobüslerine olan güçlü talebin devam etmesi de burada etkili oluyor; MAN bu segmentte Avrupa'da pazar lideri. MAN ayrıca, bugüne kadar MAN'ın amiral gemisi modelleri için 700'den fazla siparişle, Avrupa'nın en hızlı büyüyen ağır hizmet tipi elektrikli kamyon üreticisiydi.
MAN Truck & Bus'ın temel finansal rakamları
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir
Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi'nin bir şirketten ayrılması durumunda, boşalan üyelik için 30 gün içinde yeni bir bağımsız üye seçilmesi gerekmektedir. Bu süreçte, aday gösterme komitesi değerlendirme yapar ve yönetim kurulu, belirlenen adaylar arasından seçim gerçekleştirir.
Ayrılan üyenin kaç gün içinde değiştirilmesi gerektiğine dair spesifik bir süre belirtilmemiştir. Ancak, genel olarak yönetim kurulu üyelerinin görev süresi sona erdiğinde veya istifa ettiklerinde, yeni üyenin en kısa sürede atanması beklenir.
Anonim şirketler için: Yönetim kurulu üye sayısı, boşalmalar sebebiyle üye tamsayısının yarısının altına düşerse; genel kurul, kalan yönetim kurulu üyeleri veya denetim kurulu tarafından bir ay içinde toplantıya çağrılır. Çağrı yapılmazsa, üyelerden birinin istemi üzerine, sulh hâkimi, üç üyeyi genel kurulu toplantıya çağırmakla görevlendirir.
Şirketin bağımsız yönetim kurulu üyesinin istifa etmesi durumunda, aşağıdaki adımlar izlenir:
Bağımsız üye istifasını yazılı olarak veya noterler aracılığıyla şirkete bildirir.
Asgari bağımsız yönetim kurulu üye sayısının korunması için, aday gösterme komitesi yeni bağımsız üye seçimi için değerlendirme yapar ve sonucunu yönetim kuruluna bildirir.
Yönetim kurulu, aday gösterme komitesinin raporu çerçevesinde belirlenen adaylar arasından bağımsız üye seçimini yapar.
Seçilen bağımsız üye, ilk genel kurula kadar görev yapar.
Genel kurulda, bağımsız üyenin istifası ve yeni üyenin seçimi hakkında karar alınır.
Bağımsız yönetim kurulu üyesinin istifası, şirketin yönetim kurulu karar yeter sayısını etkilemez. Ancak, istifa nedeniyle yönetim kurulu üye sayısının kanuni sayının altına düşmesi durumunda, genel kurul çağrısı yapılarak yeni yönetim kurulu üyelerinin seçilmesi sağlanır
Bu egeen hepinizi mali müşavir yaptı ya ...
Yer İmleri