Sayfa 5851/7020 İlkİlk ... 485153515751580158415849585058515852585358615901595163516851 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 46,801 - 46,808 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Warren Beatty, Madonna ve Al Pacino’nun basrollerini paylastigi aksiyon-komedi Dick Tracy 15 Haziran 1990’da vizyona girdi. ( Turkiye, 17 Ekim 1990 )

2. Yirminci yuzyilin en onemli caz vokalistlerinden, (intonation) entonasyonunun ve yorumunun kusursuzlugu, dogaclamalarda bir trompet gibi kullanabildigi uc oktav araligini asan sesiyle taninan Amerikali Ella Jane Fitzgerald'in olum yildonumu ( 15 Haziran 1996 )

https://www.youtube.com/watch?v=lnXLVTi_m_M

3. Amerikali heavy metal grubu Dokken, 7. Studyo albumu Erase the Slate'i 15 Haziran 1999'da CMC International ( Amerika ), SPV/Steamhammer ( Avrupa ) ve Mercury ( Japonya ) etiketleriyle piyasaya surdu.

4. Turk Ingiliz edebiyati profesoru, yazar, filolog ve cevirmen Mina Urgan’in olum yildonumu ( 15 Haziran 2000 )

“ Kemalist, hem de sapina kadar Kemalist oldugumu acik secik soylemek isterim. Mustafa Kemal benimle dans etti, on bir yasinda bir cocuga insan muamelesi yaptigi icin degil; eger Mustafa Kemal olmasaydi, ben ‘ben’ olamayacagim icin Kemalistim. Egitim gormus, seksenini gecmis bir kadinin bu memlekette Kemalizme inanmamasi tamamiyle anormal olurdu. O sirada kucuktum ama, tramvaylarda erkeklerin oturduklari bolumu kadinlarin oturduklari bolumden ayiran perdeyi cok iyi animsiyorum. Mustafa Kemal, o perdeyi de, kadinlari toplum yasamindan dislayan, karanlik koselere kapatan butun perdeleri de yirtti o guzel elleriyle. Kadinlarin her acidan erkeklerle esit olduklarini savundu. Iste bu yuzdendir ki, Cumhuriyet ilan edildiginde yedi sekiz yasinda olan, onun yaptigi devrimleri kendi gozleriyle goren bir kadinin Mustafa Kemal’den yana olmamasinin yolu yoktur. ”

“ I want to say loud and clear that I am a Kemalist, a Kemalist down to the root. I am a Kemalist, not because Mustafa Kemal danced with me, treating an eleven-year-old child like a grown-up; but had there been no Mustafa Kemal, I could not be myself. For an educated woman in her eighties not to believe in Kemalism in this country would be completely abnormal. In those days I was little, but I well remember the curtain on the tram that separated the men’s section from the women’s section. That curtain, and all of the curtains that kept woman outside social life, shut away in a dark corner—Mustafa Kemal tore down those curtains with his beautiful hands. He insisted that women were equal to men in every way. This is why, for a woman who was seven or eight when the Republic was declared, who saw with her own eyes the revolutions that he made, there is no way she can not be on the side of Mustafa Kemal. ”

5. Amerikali roman yazari Daniel Keyes’in olum yildonumu ( 15 Haziran 2014 )

“ Askin gizemini anladigimi soyleyemem ama bu yasadigim sey, bir kadinin bedenini kullanmanin da otesindeydi. Dunyanin yukarilarina kaldirilmak, korkuyu ve istirabi almak ve kendimden daha buyuk olan bir seyin parcasi olmakti bu. Kendi zihnimin karanlik hucresinden cikarilmis ve baska birisiyle bir butun haline getirilmistim. ”

“ I don't pretend to understand the mystery of love, but this time it was more than sex, more than using a woman's body. It was being lifted off the earth, outside fear and torment, being part of something greater than myself. I was lifted out of the dark cell of my own mind, to become part of someone else. ”

6. Dogum Gunu Cocugu

Quando i tuoi occhi toccavano i miei
    Era la mia catastrofe, e piangevo
    Sapevo che non mi amavi
    Sentivo che amavi qualcun altro
    Un ragazzo magro come una paglia
    Una persona inutile a mio parere
    E quando lo vedevo davanti a me
    Temevo che lo uccidessi

Quando passavo da Macka
    C’erano sempre delle navi al porto
    Gli alberi sorridevano come gli uccelli
    Un vento mi rubava la coscienza
    E tu fumavi tranquillamente
    Bruciavi le punte delle mie dita
    Mi raffreddavo, tremando

Le sere finivano come i romanzi
    Gezabele giaceva nel sangue
    Una nave partiva dal porto
    E tu partivi con essa
    Partivi per lui
    Partivi come le candele nella benzina
    Ci rimanevi, fino alla mattina
    Un ragazzo magro come una paglia
    Quando sorrideva assomigliava ad un cadavere
    E quando ti abbracciava…

Attila Ilhan

7. New York'ta bir motosiklet surucusunun carpip kactigi Amerikali aktris ( Gone Girl filminde Amy Elliot annesi Marybeth Elliott karakterine hayat veren) Lisa Banes, 65 yasinda yasamini yitirdi.

https://variety.com/2021/film/news/l...rl-1234996902/

8. Brad Pitt, Sandra Bullock, Michael Shannon, Zazie Beetz, Logan Lerman gibi isimleri bir araya getiren David Leitch imzali Bullet Train, Amerika’da 8 Nisan 2022’de izleyici ile bulusacak

https://in.style.yahoo.com/brad-pitt...042548959.html

Sayfa 5851/7020 İlkİlk ... 485153515751580158415849585058515852585358615901595163516851 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •