Uğur Gürses
@ugurses
·
3s
KKM hesapları bu hafta sıfırlanıyor ya da birkaç yüz milyon dolara düşüyor. Şimdi fatura zamanı.
TCMB’nin bilançosunda büyük bölümü KKM kaynaklı 57 milyar dolarlık “birikmiş zarar†var. Hazine, TCMB’ye tahvil vererek zararı kapatabilir.
@GazeteOksijen
yazım:
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.
ABD piyasasında son kaçanlarla beraber 4 milyar dolar buradan hisse senetlerinde yatırımcı var.
bence 2026 2 ye ayrılmalı M.Ö-M.S her tahtada yatırımcı olunmamalı ,
2026 TRump trade senesi olacak borsalarındaki volilite yüksek olduğundan dikkat edilmeli bana göre.
2026 ABD borsaları INSIDER ağırlık dönecek .
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .
2024 de 2025 için pıst 100 kanal içinde ınsıder borsası tespitinde bulunmuştum öngörüm üzerinde devam etti , gelişmekte olan ülkeler ralli yaparken.2026 ABD ara seçimlerinden dolayı sıkıştırma görevden alınma mahkeme vs ve haber kaynaklı baskılar daha çok olucağını düşünüyorum , Trump ben nedersem o olur kafasında olduğu için başına birşey gelme ihtimali olurmu suikaste uğramıştı seçim çalışmalarında zaten gördük tv de bu yüzden ara seçimlere kadar volilite yüksek olabilir
sindoma, ben sürekli yazıyorum bunu,...
benim topikte aylar önceden ara ara yazdım,..çıtak çok iyi hatırlar, gazze başladığında, sonrasında İran-İsrail başladığında hep 2026 ocak ilk haftasını yazdım esas orası demiştim,..
27 ekim başlangıçlı bu ve totali 68 hafta
bunun ilk 10 haftalık bölümünün 4 haftası bu gün bitiyor, bu bölümü excell olarak tablo halinde verdim,..ve sonrasına 12 haftayı tabloda işaretledim yine, bu 12 hafta agresif short piyasa manasında daha önemli,...ve ayı piyasasını başlataca olan da bu 12 haftalı period,..
sonrasında ise zaten herkez ayı piyasasında konuşur ve tarde eder olacak,..bu şekilde 2026 bütününe yayılacak,..
bazen zamanı çük edip düşmeleri gereken yerde zamanın tersine yükselirler, bu %10-20 bir olasılıktır, genelde analiz %80 çalışır,...diyelim zamana muhalefet ettiler, 2026 yı çük ettiler, 2027 kesin çöker,....hiç şansı yok,...
çünkü zaman altını boşaltmış, fiyatta altını boşaltmış olur,...
ve çökerler,..duble effect olur
ben şu anda bunu göz ardı ediyorum ve %80 olasılığa göre analiz ediyorum,....yani 2026 ya,
bunun tersini ise grafiklerden mutlaka yakalarım,..diyelim bizim piyasa deception dedi, grafikten yakalarım,..
aldatacam sizi dedi,...grafikten anında yakalar ve buradan tüm cümleye bunu veririrm,...bunun usd rakamı zaten hazır,...
ve buradan bir kaç kez bu rakamlrı grafik üstünede yazmıştım,..
yine yazarsam bizde deception rakamı,
2.93xx
295xx
2.98xx centtir,..
kuzu bunları bilmez, o peygamberle bozmuz kafayı, göğe yükseliyor deyyus,..
Ukrayna diyor, Suriyede götü sağlama almayan bir Tr Ukrayna ile fitne ye girip Rusyaya çatamaz,
götü açıkta çünkü,...
önce suriyenin oturması lazım,
ne demiştik Tr ye para Suriyeden girer Suriyeden çıkar,
Suriye oturursa para girer, oturmaz ise çıkar,..
komisyon Suriye oturursa amacına varır, oturmaz ise sürüncemede kalır, savsaklanır ve ölür
burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
yatırım tavsiyesi değildir,...
Yok hocam ben hepinizi takip ediyorum sizin bilgi donanımızın anca bende çeyreği vardır hani hocam yıllar önce Vestel bir liranın altındaydı o zamanlar Amerikaçakılıyodu durmadan düşüerken Türkiye Süper ayrışmıştı neden yine olmasın enflasyona gıdayla başlayıp diğer ürünlerde yansıtıp enfilasyonda genel hızlı bir düşüş başlayabilir hocam 25 TL suyu birgünde 13 TL düşüren enflasyonu da istediği yere getirir yüzde yüz düşmeden bahsediyoruz hocam demekki bizim kanımızı emiyolarmış bu farkı neyle izah edilebilir bu insafsızlıktan başka bişey değil ha bana soracak olursan benim emekli aylığım 30000 yapsa yine oyum ful chp ye bunlar hep ilizyon insafsızlık seçime yönelik hareketler seçimden sonra cebimizden sıyırıp alacaklar artık halk biliyor yemezler benim gayem yıllardır paramız ful hapsettiler ful zararda bekliyoruz bu seçim ayağına bu ilizyonda güzel bir geçici çıkış olurda bizde karı bırak ana paramızı kurtarırda tövbe edip bunların yüzlerine tükürürüz bu halk herşeyi görüyor bu fakir kardeşimiz şimdi Türkiye'nin en zenginleri arasında
Yer İmleri