Sayfa 588/993 İlkİlk ... 88488538578586587588589590598638688 ... SonSon
Arama sonucu : 7937 madde; 4,697 - 4,704 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVIII

1.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Dün internette bir videoda gördüm kuru bakliyatların kabına 1 diş sarımsak 1-2 defne yapraaa az miktar kaya tuzu kurt börtü böcük hepsini kesiyormuş. zaten bunlar markette de serinde tutulan ürünler değil geçen turuncu olandan pirinç aldık 6 ay önce paketlenmiş organik olanı evde kurtlu olduğunu gördük.
    Demin yazdığım şekilde fiziksel bariyerle bulaşıyı engellemek daha kolay ve kesin sonuç veriyor. Tuz sarmısak defne vb böceklerin bazılarını bir süre uzak tutabilir ama kesin sonuç değil böcek yiyeceği bulunca vazgeçmez mutlaka eninde sonunda amacına ulaşır.

2. Nem bariyerli ambalaj + desikant..(** mümkünse demir tozlu )
    Böceği büyütecek kadar nem varsa, küf krallık kurar..

Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Her È™erden birileri için hayır doğuyor
    Accayip bir devir.. Hasta ve ölünün ekonomik değeri sağlıklıdan fazla..
    Memento mori

3.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Dün internette bir videoda gördüm kuru bakliyatların kabına 1 diş sarımsak 1-2 defne yapraaa az miktar kaya tuzu kurt börtü böcük hepsini kesiyormuş. zaten bunlar markette de serinde tutulan ürünler değil geçen turuncu olandan pirinç aldık 6 ay önce paketlenmiş organik olanı evde kurtlu olduğunu gördük.
    Biraz zahmetli ama https://m.youtube.com/watch?v=EEd71rdr_ng yorumlarda bilgilendirici ..

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    559 hastane nerede? Fahrettin Koca yanıt vermedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 20 yılda 738 hastane yaptıklarını, mevcut hastane sayısının 953’e çıktığını açıkladı. Ancak 2002 yılında devletin 774 hastanesi vardı. Bu durumda 559 hastane nereye gitti?

https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik...rmedi-7503442/
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. Ankara da yaşıyorum. Genelde bakliyat bozulursa 2 yıllıktan fazla olanlar. Salça yağ makarna bakliyat seker vb 1 yıl rahatlıkla herhangi bir şey uygulamadan duruyor. Bizulan olursa bulgur pirinç gibi kuşlara gidiyor. Nemli bölgede saklamak zor. Sakaryada yaşadım soğan patates bile 2 ay anca duruyor. Ankarada 4 ay rahat bozulmadan durur.

6. Bu da demek oluyor ki hayat aşırı pahalı herkes bir şekilde tasarruf ve stok yapıyor. Gariban daha ne yapsın o zaman.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Karadenizin yeşillikler diyarı..şehri İstanbul .
    Gönderi
    20,078
     Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Sn guneysu, un bakliyat vb içinde böcek yumurtası varsa depolama sırasında kurda dönüşüyor, ambalaj sağlam değilse de aynı yerdeki diğer ürünlere de yayılıp hepsine bulaşıyorlar. Naylon bez vb delebiliyorlar. Ben de tahıl ve bakliyat ihtiyaçlarımı toplu alıyorum, bunların 8-10 sene raf ömrü vardır en az, böcek veya su almazsa bozulmaz. Bir kiloluk kavanozlara koyup kapağını kapatıp depoluyorum. Birinde larva/yumurta varsa bile sadece o kavanoz kurtlanıyor diğerlerine geçemiyor, dışarıdan da bulaşamıyor. Ayrıca hava almadığı için oksidasyon da olmuyor yani tadını daha iyi koruyor. Naylon veya bez torbaya dışarıdan girerler, metal veya plastik türevi saklama kabina da kapağının arasından giriyorlar, kavanoz kapağı gibi hiç boşluk almadan kapatılacak kapak lazım. Bunları depolamaya buzdolabı gerekmez, buzdolabı ancak içinde böcek yumurtası varsa onun gelişmesini yavaşlatır.
    2.5 kg lık paket paket gönen baldo stok yapmıştım

4x5 kg un stok vardı. makarna vardı hepsi ambalajında idiler.

5 aydır Rizedeyim, bir sebeple. çocuklar istanbulda.

paketleri delip çıkmışlar kurtlar, böcekler. bazıları kelebek olmuş

hepsini çöpe attı,

mısır unu vardı, oda gitmiş, 2 haftalığına istanbula geldim, mısır ununu atmamıştı, onu da ben attım

elek ile temizlemeye çalıştı hnm, olmadı
    Forum kurallarını okumak için tıklayınız

Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..

Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.

8. Bankaya gidip kredi çektiğinde %30-40 brüt maliyet çıkıyor. 25 bin TL limitli dört kart alıp asgarini ödesem %1,5 faize denk geliyor. Seçime kadar stratejik bir yolla limitin hepsine altın döviz alacağım borcun asgarisini ödeyeceğim.

Sayfa 588/993 İlkİlk ... 88488538578586587588589590598638688 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •