Artan

291,50 10 15:41
277,75 10 15:38
8.585,00 9.99 15:40
39,64 9.99 15:40
37,04 9.98 15:39
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 15:41
58,85 -9.95 15:40
7,81 -9.92 15:41
82,55 -9.78 13:55
101,70 -8.3 15:40
Azalan Hisseler

İşlem

5.982.063.042,53 15:41
5.773.548.617,60 15:41
5.612.789.417,56 15:41
5.419.578.492,55 15:41
5.153.916.061,25 15:41
Tüm Hisseler
Sayfa 59/467 İlkİlk ... 949575859606169109159 ... SonSon
Arama sonucu : 3731 madde; 465 - 472 arası.

Konu: MNDTR - Mondi Turkey Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by Payrıt Yazıyı Oku
    Çok katıldığım bir tespit teşekkürler Sayın Çulsuz.
    Şirketi aldıktan hemen sonra kesilen temettüler ve bu süreçte (11 sene) hakim ortağın %50 paydan %80 e çıkması, hisse değerininse 0.25 dolarlara düşmesi.
    11 senedir hiç şirket değerlemesi yapılmaması.
    Şirketi hemen aldıktan sonra zalimce yaptığı 2 bedelli sermaye arttırımı sorası %50 lik satın alımını da bedavaya getirmesi.
    11 senedir HİÇ vergi vermemiş bir şirket olması.
    Senelerce zarar açıklarken astronomik lisanslama ücretleri yönetim gideri raporlaması.

Şimdiyse, ne hikmetse, temettü vermeyelim tavsiyesi ile paralel bir müphem bilanço.
    Finansman giderleri, şirketin kısa/uzun vadeli borçlanmalarının faizi, komisyon ve kur farkını kapsar. Kısaca özellikle kısa vadeli borçlanma için hangi periyotta istersen oraya yansıtabilirsin, bunlar da gölgelemek için yığmışlar 3 aylığa.
    evet sayın payrıt siz daha iyi tespit yapmışsınız.ama biz küçük yatırımcıların bunlara karşı bir gücü maalesef yok..ardısıra gelen birbirini tutmayan bu saçma bilançolar yüzünden sadece bu kağıttan değil borsadanda soğudum.dersime iyi çalışan biriyim ama yinede bunlarla maalesef başa çıkamıyoruz.kuralsızca alıp veriyorlar.sonrada ya bilanço ya haber ardından geliyor.75 trilyon kar gelen bir şirket 2 ayda bu fiyata düşemez.ama oluyor işte...

Alıntı Originally Posted by Payrıt Yazıyı Oku
    Çok katıldığım bir tespit teşekkürler Sayın Çulsuz.
    Şirketi aldıktan hemen sonra kesilen temettüler ve bu süreçte (11 sene) hakim ortağın %50 paydan %80 e çıkması, hisse değerininse 0.25 dolarlara düşmesi.
    11 senedir hiç şirket değerlemesi yapılmaması.
    Şirketi hemen aldıktan sonra zalimce yaptığı 2 bedelli sermaye arttırımı sorası %50 lik satın alımını da bedavaya getirmesi.
    11 senedir HİÇ vergi vermemiş bir şirket olması.
    Senelerce zarar açıklarken astronomik lisanslama ücretleri yönetim gideri raporlaması.

Şimdiyse, ne hikmetse, temettü vermeyelim tavsiyesi ile paralel bir müphem bilanço.
    Finansman giderleri, şirketin kısa/uzun vadeli borçlanmalarının faizi, komisyon ve kur farkını kapsar. Kısaca özellikle kısa vadeli borçlanma için hangi periyotta istersen oraya yansıtabilirsin, bunlar da gölgelemek için yığmışlar 3 aylığa.
    Biz de aynı şeyleri söylüyoruz.... Her şey bilinçli yapılan düzmece diyoruz daha ne diyelim.... eğer lafınız banaysa benim söylediklerimi yanlış anlıyorsunuz heralde....fakat siz niye bozuluyorsunuz....???
    Ben burada kime satın diyorum kime alın diyorum.....!!!???
    Yapılanlar ortada diyorum belli istemiyorlar diyorum Vb....ben hisse değerinden bahsediyorum gerçek değerinin olmamasını baskılıyarak bilerek yaptıklarını bilançoda herşeyi bilinçli olarak şişirdiklerini aklınıza ne geliyorsa her şeyi bilerek kendi istedikleri gibi yapıyorlar diyorum...!!!!
    1.50 gelecek diyorsanız siz madem umudunuz yok beğenmiyorsanız güveniniz yoksa satın ozaman diyorsun...(borsada dibin dibi vardır herşey olabilir..)
    Bunu demek yanlış değilmi sizce...
    Benim şahsıma şirketin iyi olduğunu ve şirketin gerçek değerinin bu olmadığını ve bu hissenin sahiplerinden dolayı bu halde olduğunu söylemem size neyi anlatıyor sizce....???!!!
    Zarar çok değil evet büyütülecek birşeyde değil...

Bu formda kimse bu zararı beklemiyordu sadece (felix35 ) hariç herkes yanıldı....bende 20 en kötü en iyi ise 27 milyon arası bekledim....!!!

Şu soruları soralım kendimize neden hissenin değeri onların umurunda değil...??
    Bu fabrikanın değeri bu mu...???
    Yıllardır neyi bekliyorlar...???
    Giderler neden hep yükseliyor....???
    Bilançoyu neden şeffaf yapmıyolar neden daha gerçekçi değil ???
    Vb..büssürü şeyler var söylenecek....

Kimseyi suçlamadan her fikire saygı duyarak birbirimizi anlamamız gerekir ahlak Çerçevesinde tabiki....

Ben eğer hisseyi gerçek değerine götüreceklerse eğer zarar da açıklasa götürürler diyorum bunuda yazın bir yere....!!!

Benim tl maliyetim 1.29 Döviz bazında ise 3.87 4 tl arası...zaten Döviz bazında herkes zarardadır...!!!
    Niye satayım ben siz siz olun kimseye sat demeyin lütfen...herkes kendinden sorumludur borsa burası şakaya gelmez....

Kimseye al sat tut tavsiyesi asla değildir...!!!!

3. 2 ay önce şevhen yanlış açıkladık dedikleri gelir tablosundada bence ard niyet vardı.artık eminim.çok tepki gelince sabaha düzelttiler.şimdide bunu yolladılar...y.t.d.

4. "Şişman Kadın Sahneye Çıkmadan Opera Bitmez"
    Bu dört perdeden oluşan bir oyun. Birinci perde de patron (spek) kazandı. Her filmin ve oyunun sonunda iyiler kazanır. Sabırla beklemeye devam. "Katolik Nikahı" bunun için var.
    Senede 1 milyar TL den fazla ciro yapan şirket 65 milyon Usd piyasa değeri var. Kargalar bile güler...
    Gene ara ara görüşürüz. Şimdi az laf çok iş zamanı...
    Görüşmek üzere....Sevgilerimle...To bee continued...

SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Yüklü alacağım, ileriye yönelik
    Alınacak dip ne olur?
    1.75 ? görürmü?

6.  Alıntı Originally Posted by receps Yazıyı Oku
    Yüklü alacağım, ileriye yönelik
    Alınacak dip ne olur?
    1.75 ? görürmü?
    Bunun ayarı kacık sen bildiğini yap...

7. alçaklar.....

ytd değildir

8. Böylesi durumlarda biz küçük yatırımcılar için en iyi hareket oynanan tiyatroya katılmayıp sadece izlemede kalmak olur.Ne kadar çok hamle o kadar çok zarar getirir.

Sayfa 59/467 İlkİlk ... 949575859606169109159 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •