Sayfa 59/992 İlkİlk ... 949575859606169109159559 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 465 - 472 arası.

Konu: Viop - XVIII

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    aksine.. viopta iyi para kazanmak daha sık ve mümkün.. risk yönetimini yaparak..

sadece hisse aldın, sadece long yönlü trade ediyorsan, para kazanabilirsin.. ama bekleyeceksin..

ama portföy büyütmek için paranın hızı da önemli.. 1000 lira ile %20 kazanmak var.. aynı sürede 1000 lira ile 3 defa %10 kazanmak var..

bu tür getiriler sürekli biçimde yapılırsa bileşik faiz etkisi ciddi biçimde etkili hale gelir..
    Bence senet..
    Benim portföy strateji dolu...
    1 senedir uyguladığım bir strateji var... bunu yeni yapıyorum... portföy bakiyesi 100bin lira..
    Her seferinde elimde 5 adet hisse var 20 şer binden...
    Düşüş trendi olsa dahi bir şekilde alacak hisseler çıkıyor... u30 falan değil, gerekirse u30 da alırım...

5 hissenin sadece 2 tanesi değişti... güncel portföy değeri 144bin lira şuan...
    bu şekilde katlayarak gitmeyi planlıyorum... tabi bu benim stratejim warren buffet miydi neydi o elemanın adı onun tarzı diyebiliriz...
    Fon gibi düşün... belirlenen strateji bölgesine geldiğinde satıl yapılacak... 3 tane hisse aldığım günden beri bekliyor...
    1 senelik getiri %44 duruyor...
    Eminim 2-3 seneye bu stratejide 1 milyon yaparım portföyü...
    Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.

bugün alışlar satışlar anlamsız

vade taşımaları
    poz kapamaları vs.

her bir kurum kendine göre anlamsız alıp satıyor.

önümüzdeki haftaya konsantre olmalıyız artık.

teknikçiler çizgilerini kontrol etsinler

temelciler piyasayı dinleyip okusunlar

bizde ( temele ve tekniğe inanmayan yada inanıp inanmama arasında kalanlar ) paramızı palaya nasıl kaptırmayız diye plan geliştirip yanına da azıcık dua iliştirelim.

Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Bence senet..
    1 senedir uyguladığım bir strateji var... bunu yeni yapıyorum... portföy bakiyesi 100bin lira..
    Düşüş trendi olsa dahi bir şekilde alacak hisseler çıkıyor... u30 falan değil, gerekirse u30 da alırım...

bu şekilde katlayarak gitmeyi planlıyorum... tabi bu benim stratejim warren buffet miydi neydi o elemanın adı onun tarzı diyebiliriz...
    Fon gibi düşün... belirlenen strateji bölgesine geldiğinde satıl yapılacak... 3 tane hisse aldığım günden beri bekliyor...
    100 bin lira 144 bin lira oldu diyorsan bu yıllık %44 demek..

%44 viop için düşük bir bir hedef.. her şeyi düzgün yapsan ve nominalde %4 ile işlemlerini karlı kapatsan ( ve ortalama 8-10 kaldıraç olduğundan) zaten elde edeceğin kar %40 mertebesine gelir..

viopta hem paranın hızı, yani sermayeyi bir ayda kaç defa kar üretmek için çevirebiliyorsun, hem de işlem başına yaptığın kar önemli.. beraber bileşik faiz etkisine ulaşırsın temkinli ve bir strateji ile yaparsan..o nedenle viop için %40 mertebesinde kar oldukça düşük bir hedef..böyle düşük bir hedef için ekran başında harcadığın zaman değmez..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4. Bir sonraki borsa günü 4 Nisan pazartesi, enflasyon saat 10:00 da açıklanıyor, manipulasyon için vakit az.

Tahminim karanlık odadan sonra yeni gün için alırlar.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

5. Backtestte yapın stratejinizi 5 yıldır uygulamıl olsanız kazanırmısınız diye vs.

YTD

Bence senet..

6.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    100 bin lira 144 bin lira oldu diyorsan bu %44 demek..

%44 viop için düşük bir bir hedef.. her şeyi düzgün yapsan ve nominal de %4 ile işlemlerini karlı kapatsan ( ve ortalama 8-10 kaldıraç olduğundan) zaten elde edeceğin kar %40 mertebesine gelir..

viopta hem paranın hızı, yani sermeyeyi bir ayda kaç defa kar üretmek için çevirebiliyorsun, hem de işlem başına yaptığın kar önemli.. beraber bileşik faiz etkisine ulaşırsın temkinli ve bir strateji ile yaparsan..o nedenle viop için %40 mertebesinde kar oldukça düşük bir hedef..
    Doğrudur ancak risk hızı viopun aynı şekilde hızlı... yüzde 40 da kaybedebilirsin...
    Ben düşük hisseleri aldığım için riskim minimize stop yok... yeterki beklediğim kriter gerçekleşsin...
    Şeytan ayrıntıda gizli... ben yıllarca ütüldüm... düzene soktuğum zaman 5 sene öncesi... grafiklere iyi bakılırsa senetlerin çıkıp çıkmayacağı anlaşılıyor... sadece profesyonel gibi bakmaya çalışın...

Her hissenin zamanı var... onu bekliyorum... 1 tane hisse mesela yüzde 100 kazandırırken... bir tanesi yüzde 10 zararda... yüzde yüz kazandıranı hedef stratejiye geldiğinde bozduruyorum, yerine başka senede geçiyorum... para devamlı işliyor, ve devamlı pozdayım... sadece zamanını bekliyorum...

7.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Backtestte yapın stratejinizi 5 yıldır uygulamıl olsanız kazanırmısınız diye vs.

YTD
    4 sene önce uygulamaya başlamış olsam, para şuan 2-3 milyon değerinde... başlangıç 100bin... kar topu misali büyüyor... tek kural sabır ve strateji...

Zaten bütün çalışmaları yaptım... o kadar basit ki bir de... diyorum ya şeytan ayrıntıda gizli.... dikkatli bakan görecek... profesyonel işlem yapıyor gibi düşünmek...
    Dakikalık periyodlar, vioplar, indikatörler derken önümüzde karmakarışık bir sistem koyuyorlar... oysa çok basit...

Doğrudur ancak risk hızı viopun aynı şekilde hızlı... yüzde 40 da kaybedebilirsin...
    Ben düşük hisseleri aldığım için riskim minimize stop yok... yeterki beklediğim kriter gerçekleşsin...
    Şeytan ayrıntıda gizli... ben yıllarca ütüldüm... düzene soktuğum zaman 5 sene öncesi... grafiklere iyi bakılırsa senetlerin çıkıp çıkmayacağı anlaşılıyor... sadece profesyonel gibi bakmaya çalışın...

Her hissenin zamanı var... onu bekliyorum... 1 tane hisse mesela yüzde 100 kazandırırken... bir tanesi yüzde 10 zararda... yüzde yüz kazandıranı hedef stratejiye geldiğinde bozduruyorum, yerine başka senede geçiyorum... para devamlı işliyor, ve devamlı pozdayım... sadece zamanını bekliyorum...
    tek yönlü işlem yapıyorsun.. her zaman fırsat olmaz.. her zaman ralli olmaz..%44 bir gösterge olmaz yani gelecek açısından.. ama viopta ralli olmadan da yatay bir piyasa varsa bile para kazanmak mümkün..

diğer yandan özellikle büyük sermaye ile spot işlemler de yapmak bence daha mantıklı (viopta hedge yapılabilir bu spot hisselere karşı) ama sermaye yeterli değilse kaldıraç kullanmak önemli hale geliyor..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Sayfa 59/992 İlkİlk ... 949575859606169109159559 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •