samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.
samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Pek bilgim yok ama bu Gbc içeriğinde altın önemli sanırım.
Bendeki Tca ile kıyasladım tefas'ta, son 5 yıl Tca +318 , Gbc +274, son 3 yıl Tca +169, Gbc +161; Son 1 yıl Tca +64 , Gbc +69
Evet ama gbc'de şu fark var ve önemli bence. gbc altın fonu değil ve altın etflerini son 1-1 bucuk yılda ekleyerek cogalttı. 3-4 sene önce hiç altın etfsi taşımadığı dönemler de oldu. Yogun teknoloji oldugu dönem de oldu. Mesela son dönem altın oranını 85'lere çekip, medikal etfleri ekledi. Yani fırsat fonu. Aktiviteden kastım o biraz. Kafasına elma düşmüyor, elması iyi ağacı bulup elmayı topluyor. Diğer yabancı hisse fonlardan benim gözümde farkı o.
Tabi ki herkesin görüşüne saygım var, ama benim yatırım periyodum ve perspektifim açısından bana uygun tek yabancı hisse fon. Yöneticileri değişmedikçe döviz düştükçe biriktirmeye devam edeceğim.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Teşekkür ederim açıklama için.
Kıstas'ını buldum, kapsamlı ve çeşitlendirilmiş bir fon sepeti. Fon'un karşılaştırma ölçütü %70 MSCI ACWI + %30 Bloomberg Commodity Endeksi'dir
MSCI ACWI endeksi, MSCI endekslerinde yer alan 23 gelişmiş ve 23 gelişmekte olan ülkenin endekslerinin bir arada ölçüldüğü endeks türüdür. Toplamda 2.400'den fazla menkul kıymet için performans verisi ölçer.
Bloomberg Commodity Index - Bloomberg Endeksleri tarafından dağıtılan geniş çeşitlendirilmiş bir emtia fiyat endeksidir.
GBC'yi zaten detaylı inceledik sayın hellistheothers.
Yıllar önceki ve şimdiki portföylerine baktık, ona göre alım kararı verdik.
En son açıklanan dağılımda Microsoft, MasterCard vb. gibi firmaları eklemişti.
İsteyen alır istemeyen almaz.
Dolar bazlı olduğu için TL'nin değer kazanması sonucu bu fonun zarar yazacağı apaçık ortada zaten.
Saygılar.
Sevgiler.
Yer İmleri