ulusal30 endeksi yaklaşık 14-15 ay evvel yukarı yürümeye başladı, temmuz-ocak arası 6 ay süren ilk dalga yüzde 140 TL bazında getiri yazdı, dolar bazında yüzde 130.. sonra 5 ay süren bi düzeltme dalgasu, seçim haftalarında 200-günlük ortalamaya kadar test etti, seçim sonuçlanıınca yeni bir yukarı dalga açıldı ve iki ayda yüzde 70 kadar TL prim yazdı, dolar bazlı ise prim yüzde 30 ile iktifa etti
soldaki son 15 ayı gösteren logaritmik çizimde, haziranla başlayan son dalganın henüz güdük olduğu görülüyor, yani yolu var.. ağustosa 7800 gibi başladı, hemen 8000 üstüne attı, ay boyu genelde short yakıtıı kullandı, ve tatil ayını 8000-8500 bandında tamamladı, yatayda düzeltti diyebiliriz seyrek piyasada.. seyrek piyasa diyorum, zira ben dahil oynaşmaya kalkan herkesi vurdu keskin nişancılar
lakin bu hafta 4 işlem günü de 8400 üstünde kalmayı başardı, ağsutso direncini kırmış gibi davrandı, bütün vadeli poz taşımaları da 8400-8550 bandında geçirdi- spot endeks olarak.. yukarı ralli yapma ihtimali, buraları zirve yapıp aşağı kırılmasından çok daha güçlü bi ihtimal
ya ralli, ya ölüm
Evet BIST de keskin nişancılar var. Eğer büyük paranın karşısında ki ne yönde ise tersi yönde hareket oluyor. Olukta ki su birikecek ve büyük para bunu yutacak. Şuan hükümet de büyük paranın yanında hareket ediyor menfaatleri örtüşüyor. Biri para kazanma derdinde öbürü buradan para çıkıp dövize gitmesin derdinde.
Cücükler borsada
Çakal çukal takımıda
Kurumsal yatırımcılar da
Varlık yokluk fonu da
Reis kapital sistemle biraz dirsek teması ile ecnebiler gelirse altın vuruş olur..
Gerçi ev Arabalar satılmıyormuş.
Anahtarları aracı kurumlara bırakıp kredi ile gelsinler yeniler.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
Deyrizor'da çatışma! Arap aşiretleri birleşiyor, terör örgütü arkasına bakmadan kaçıyor: 24 köyü temizlediler
Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.
Putin-Erdoğan Zirvesi Pazartesi.....putin ilgiçtir Türkiye gelişini 3 defa erteledi....sonunda gelmedi....Erdoğan gidiyor.....bunun arka planında darbe korkusu olduğu konuşuluyor....
Yer İmleri