Hay bin yaşa benden önce yazmışsın..olabileceği hepi topu bunlar..amma kafayı taktık bu faiz artışına..
Globalde ne olacak ondan haber verecek var mı?..rüzgar ne yönde esecek; EM'lere doğru mu, EM'lerden dışarı doğru mu?..önemli olan bu..kimse kusura bakmasın döviz açığını portföy yatırımlarına, namı diğer sıcak paraya bağlamış bir ekonomide rüzgarın nireden eseceği son derece önemlidir..
Ha bu arada altında FED(birazda ECB) sonrası beklenti alınır, gerçekler satılır mı?..biraz ekledim bakalım, ne olacak..
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Konuyu biraz daha açayım...
Diyelim ki siz bu ülkenin MB Başkanısınız...
Hiç dilemem ama diyelim ki öylesiniz...
Ve son bir kaç gündür, uzmanlarınız danışmanlarınızla, "şu an tam da zamanı. Hazır kur kulaklarını dikmiş benden haber beklerken, şöyle etkili bir oranla faizi artırıp kuru gömeyim 3,60 lara " diye düşünürken...
Hayya lesselah...Hayya lesselah...
Hoca mikrofonla başladı yukarıdaki demeci verdi...
"Ekonomideki kısa süreli manipülasyonlarla faiz artırımı baskısını meşrulaştırma gayretlerini beyhude bir çaba olarak görüyorum...Ben, yüksek faize karşı olduğumu burada tekrar açıklıyorum, açıklamaya da devam edeceğim. Çünkü yüksek faizin olduğu bir ülkede enflasyonun düşmesi mümkün değildir. Bunu sizler hafıza kaydınıza alınız..."
Üzerinize bir sıkıntı gelir de "bana mı söylüyor acaba?" demez misiniz?
Yer İmleri