Sayfa 591/992 İlkİlk ... 91491541581589590591592593601641691 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 4,721 - 4,728 arası.

Konu: Viop - XVIII

Yahu ne mubarek adamim. Insanlar alenin actigi topik hemen bitmesin diye yazmaktan fedakarlik ediyor. 600 sayfa bile olamamisiz.

Endiselenmeyin yeniden acarim ben [emoji3]

2. Gelisen ulkelerin para birimlerinin konvertible olmasinin bu ulkelere yararlari nedir ?
    Ben simdiye kadar finansal piyasalarda borsa-faiz-kur ucgeninde manipule edilmesinden baska baska bir faydasini gormedim.

Biz genellikle konuyu sadece Bist ve USDTR ekseninden bakiyoruz.
    Ama her hangi bir gelisen ulkenin borsa ve kur grafigini acin hepsinin durumu birbirine benzerdir.

Hadi biz sikintiliyiz, cari acik var, dis borc var, rezervler yetersiz diyelim. Hindistan, Meksika ve Brezilya ya ne oluyor. ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Kuzey Ege - İstanbul
    Gönderi
    14,185
    Garan ve akbank bataklık gibi oldu. Atlayanı yutuyor. Yapıkredi işc vakıf halk idare ediyor.
    Dünyada en zor şey kırılan bir kalbi onarmaktır...

Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Gelisen ulkelerin para birimlerinin konvertible olmasinin bu ulkelere yararlari nedir ?
    Ben simdiye kadar finansal piyasalarda borsa-faiz-kur ucgeninde manipule edilmesinden baska baska bir faydasini gormedim.

Biz genellikle konuyu sadece Bist ve USDTR ekseninden bakiyoruz.
    Ama her hangi bir gelisen ulkenin borsa ve kur grafigini acin hepsinin durumu birbirine benzerdir.

Hadi biz sikintiliyiz, cari acik var, dis borc var, rezervler yetersiz diyelim. Hindistan, Meksika ve Brezilya ya ne oluyor. ?
    yararları çok fazla ama bunun için borsada veya dolar/tl de tabeleda gördüğün rakamlara değil daha temellere inmen lazım.. ticaretin sürdürülebilirliği, fiyat oluşumu, yatırım kararlarında hızlanma vb bir sürü avantajı var konvertible olduğunda.. tersi durumda fiyatlama mekanizması öyle yada böyle çöker.. konvertible olmadığında mesela şirketin var.. değeri ne olacak ? nasıl belirleyeceksin ??

zaten gelişmekte olan ülkelerin problemi israf, kötü yönetim, aşırı yüksek borç, ahbap çavuş ilişkileri, kurumsallıktan uzak kararlar, vesayet rejimi vb gibi unsurlar.. hepsi Türkiye de var..yani TL nin başına bir şey geliyorsa bunun sorumlusu ağırlıklı olarak iç faktörler..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

5.  Alıntı Originally Posted by dalgacı Yazıyı Oku
    sayın Bakışaçısı
    evet cortla girdim...aldığım points 1.300 e düştü akşam seansında kapanışa göre...şans bakalım...pazartesi reverce olmayı istiyorum pasifte bekleyen emirlerimle...
    114.300 flat... altta lonk emirlerini bozmadım...114.000-113.500 arası
    Yatırım tavsiyesi değildir. Dalga geçiyorum zarar edersin beni dinlersen.

6. Vay ı.g borsası

Bu velet niye düşüyor
    Yazılarım ve Paylaşımları YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

bu sayfadaki herkesin bence bu kitabı okuması faydalı..

why nations fail: the origins of power, prosperity and poverty ("ulusların düşüşü" olarak çevrilmiş dilimize)

acemoglu ve robinson..

"bazı ülkeler neden ilerlerken diğerleri yerinde sayıyor veya geriliyor" konusu irdelenmiş..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Beni de en cok korkutan Garan.
    kağıdınızı takip edin. garan bu...
    “İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers

Sayfa 591/992 İlkİlk ... 91491541581589590591592593601641691 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •