Sayfa 591/1002 İlkİlk ... 91491541581589590591592593601641691 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 4,721 - 4,728 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

1. Gazetelere gerek yok, arka sokaklarda şöyle bi dolaşmak yeterli..

Geçen hastaneye gittim, büyük bir üniversite hastanesi, adamın biri durdurdu 40 yaşlarında, abi dedi hazırlıksız geldik hastamız yattı, valla iki gündür bir şey yemedim, biraz para verebilecen mi dedi. Baktım, şu hastanelerde sabah akşam bu numarayı çekenlerden mi diye, zaten çoğunu tanıyorum artık o bölgede, değil, zorlanıyor, utanıyor. Açtım cüzdanı nakit ne varsa verdim, çok da bir şey yoktu aksilik, 50-70 civarı herhalde. Saol abi dedi uzaklaştı.

Ben de otoparka gittim, işim bitti ayrılacam hastaneden, arabayı çalıştırdık otopark çıkışında gişe, paralı otopark, adam dedi 15 TL. Elimi cüzdana attım cüzdan boş, dedim nakit yok kredi kartı çekelim, abi dedi kredi kartı yok burada sadece nakit. Haydaa. Arabanın küllüğü geldi aklıma, bozuk para cüzdanı niyetine kullanıyorum, dedim burda bozuk var ama o kadar çıkmaz, ne çıkarsa ver abi dedi, çıkardım küllüğün içini, adamın avucuna lönk diye boşalttım, 100 lük, 50 lik, 250 lik demir yığını. Saymaya kalktı hırbo tek tek, sonra tamam abi devam et dedi, arkadan kornalar sıkıştırınca.

Hülasa, iki duyguyu birden yaşadım kısa günde. Az ileride benzinlik vardı, an itibarıyla 5 kuruş parasızlık rahatsız etti, ATM yi gördüm hemen girdim, para çektim, hem de gereksiz yere yüksek miktarda. Düşünceler içinde evin yolunu tuttum.

2. Ben hiç para vermiyorum. Ikna olursam ekmek arası birşeyler alıyorum, ya da çorba yemek. Otogarda görürüm böylelerini..

3. Durum fecaat lakin. Sonumuz hayrolsun, kaygılanmamak elde değil.

4. Bi müddet sonra büyük şehirlerde yaşam muazzam pahalancak
    Bi zümre zengin ile onların işlerini yapanlar
    Aile dayanışması olmasa Çoktan bitmiş

5.  Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Ben hiç para vermiyorum. Ikna olursam ekmek arası birşeyler alıyorum, ya da çorba yemek. Otogarda görürüm böylelerini..
    Valla ben istatistik meraklısıyım, malumunuz...

Diyorum ki, %1 ihtimalle bile olsa, ya doğruyu söylüyorsa, ben bu vebali göze alamıyorum, verip kurtuluyorum. Kozmoz bu rastlantıyı ya beni test etmek için kurguladıysa...

Neyse, geçen kumar listeleri yayınlandı, 50.000 kişilik. Dediğine göre toplamı 2.5 milyar dolarmış diğer yayınlamadığı listelerle beraber kumar kaybının. 400-500 bin dolarlar havada uçuşuyor, 50 bin dolarlar çerez parası, anlı şanlı isimler listede yerini almış.

Bi an düşündüm gene, memleketteki aç insan sayısını hesaplamaya çalıştım kafamdan, tahminim bu para zekat olarak dağıtılsaydı, aç insan kalmazdı müslüman memleketinde. Bi yerlerde büyük bi yanlışlık var ama ne, az kaldı, kuyruğu nihayet titretince alacağız sorunun cevabını....

6.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Valla ben istatistik meraklısıyım, malumunuz...

Diyorum ki, %1 ihtimalle bile olsa, ya doğruyu söylüyorsa, ben bu vebali göze alamıyorum, verip kurtuluyorum. Kozmoz bu rastlantıyı ya beni test etmek için kurguladıysa...

Neyse, geçen kumar listeleri yayınlandı, 50.000 kişilik. Dediğine göre toplamı 2.5 milyar dolarmış diğer yayınlamadığı listelerle beraber kumar kaybının. 400-500 bin dolarlar havada uçuşuyor, 50 bin dolarlar çerez parası, anlı şanlı isimler listede yerini almış.

Bi an düşündüm gene, memleketteki aç insan sayısını hesaplamaya çalıştım kafamdan, tahminim bu para zekat olarak dağıtılsaydı, aç insan kalmazdı müslüman memleketinde. Bi yerlerde büyük bi yanlışlık var ama ne, az kaldı, kuyruğu nihayet titretince alacağız sorunun cevabını....
    Onun adı Ego
    Ankara belediyesi otobüsleri ego yani

Mesela abd niye 100 ülkede üsleri var ?

Çunki yahudi diyo ki
    Dünya bana ait
    E öyleyse tabi
    Dünyanın kontrolü içüüüünnn
    US army navy şart bu bir

İkiii - Dünya bnm dir derken
    Onu da radikalleri meşrulaştırıyo
    Herşey bizim filan falan bu hatta bizim kitapta geçiyo vs masallar

Üüççç - Diğer zenginlerde bu tip bi görüşe özeniyo ve diyo ki galiba
    Ulan ben ayrıcalıklıyım
    Bak bu kadar param var. Vs vs

Not
    Burda tabi öyle tuhaf hırsları olmuyan yahudi yada süper zengin her kimse onları tenzih ediyorum ama genel gidişat bu

7.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Bence dogru diyorsunuz, Kozmoz bu noktada sizin niyetinize bakar diye dusunurum.

Nasd** borsasına girdikten sonra %70 den fazla şok düşüş yaşayan türk şirketine ait hisseler hakkında ABD de savcılık ve hukuk büroları harekete geçip dava açmışlar. Adamlar bizim gölge spk gibi değil helal olsun, yatırımcıya kalkan elleri kırıyorlar. Bizde olsa kimsenin gıgı çıkmaz patronlar indiragandi yaparkene.

Sayfa 591/1002 İlkİlk ... 91491541581589590591592593601641691 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •