Geçtiğimiz Cuma,Cumartesi Tekirdağ'daydık. Sanırım son 10 senedir hepsine gittiğim ve bu sene de 53. sü düzenlenen Geleneksel Tekirdağ Kiraz festivaline gittik. Her yıl Haziranın ilk haftası yapılır genelde , dileyen internetten tarihini öğrenip gidebilir. İstanbul da 15-18 tl arası satılan kirazlar , bu sene festivalde 5 tl den başlamış , 12,5 tl ye kadar var idi. İstanbul da 15 tl ye satılan kirazın aynısı festival de 5 tl ye almayanı dövüyorlardı. Festivalin şampiyonu , neredeyse malta eriği boyutundaki Napolyon kirazından 1 kasa 12,50 tl den aldık ki , İstanbul da böyle kirazı parası ile bulamayız sanırım.
Finans 1 milyon üstüne 14.80 yapmış..
istanbulda gıda fiyatlarının bu kadar yüksek olmasının bir nedeni de navlun fiyatlarının bir önceki seneye göre artmış olması.
3.köprü fiyatları ciddi artırdı diye düşünüyorum. artık kamyonlar harem-sirkeciyi de kullanamayacaklar.
Arkadaşlar sadece faiz oranlarını paylaşsak nasıl olur..
Enginar,Kiraz,Ceviz..Mevzu uzayacak çünkü...
İyi meyve sebze nereden alınır başlığı açın buneya sayfalarca aynı muhabbet var .
Julia veya diğer adıyla hapy , üç sayfa domates , kiraz, enginara doymuşsunuzdur. Oran paylaşan ama şube ve miktar yazmayanlara atarlanıyordunuz. Bakıyorum da keyfiniz yerinde ! Tam da istediğiniz oldu. Meşhur ; '' Böl - parçala- yönet '' taktik tuttu. İnsanların konuşmaya, yazmaya korktuğu , bilgi edinemediği ancak , bu tip yerlerde dayanışma içine girdiğini gören belli niyetteki şahıslar buraları da trolledi.
Ama ben onlara değil, bilgiye ulaşmada sıkıntı çektiği halde emek verenlere destek olmak yerine kışkırtıcı ve hoşa giden sloganvari yazanlara destek olanlara kızıyorum. Bu nedenle meşhur atasözüne uyarak ('' deveye diye başlayıp ..............yaranır diye biten '' ) artık oran paylaşmıyorum. Çoğu forumdaş ta bu nedenle paylaşmıyor.
İnsanlar kendilerine yararlı olanlara sahip çıkana, yararsızları eleyene kadar ezilmeye mahkumdur.
Yer İmleri