-
Amerikali edebi elestirmen, kisa oyku yazari, deneme yazari ve ogretmen Lionel Trilling’in dogum yildonumu ( 4 Temmuz 1905 )
“ Humanizmin pek cok tanimlanma bicimi var ancak birakin biz burada onu insanin bu toplumsal yasamda ve bu karmasik ve son derece gelismis toplum isinde avantajli ve insanin kendi dogasindakini basarabilecegine inanan ve dogru kisiligine ulasan tutumu olarak dusunelim. Humanizmi yasatan unsurlar; kisisel erdemleri kavrama, hos tavir icinde olma ve hosgoru -ozellikle de cesaret- bu erdemlerin uygulanisini destekleyicidir. Kavrayis kalitesi ise temelinde tutumunu degistirebilir olmayi ve esnekligi gerektirir. ”

“ The definitions of humanism are many, but let us here take it to be the attitude of those men who think it an advantage to live in society, and, at that, in a complex and highly developed society, and who believe that man fulfills his nature and reaches his proper stature in this circumstance. The personal virtues which humanism cherishes are intelligence, amenity, and tolerance; the particular courage it asks for is that which is exercised in the support of these virtues. The qualities of intelligence which it chiefly prizes are modulation and flexibility. ”
-
Akademi Odul adayligi bulunan Amerikali aktris ve ( Screen Actors Guild ) Beyaz Perde Sanatcilari Dernegi'nin kurucularindan ( Gloria Frances Stewart ) Gloria Stuart'in dogum yildonumu ( 4 Temmuz 1910 )
-
Sicilyali manzara ressami Michele Catti’nin olum yildonumu ( 4 Temmuz 1914 )
Ultime foglie ( Il viale della Libertà in una giornata di pioggia, 1906 )

Porta Nuova, 1908
-
Akademi Odullu (Rihtimlar Uzerinde - On the Waterfront, 1954) Amerikali aktris Eva Marie Saint'in dogum gunu ( 4 Temmuz 1924 )

-
Amerikali oyun yazari, senarist ve yazar Marvin Neil Simon’in dogum gunu ( 4 Temmuz 1927 )

“ Para mutluluk getirir; ama bir yerden sonra para, sadece para getirir. / I soldi possono portare un po' di felicità. Ma a un certo punto portano solo altri soldi. ”

" Hayata hic aci cekmeden devam edebiliyorsanız muhtemelen henuz dogmamissiniz demektir. / Se riesci a vivere senza provare dolore significa che non sei ancora nato. "
“ Gerceklikten ayri bir boyuta giriyorum. Bilincli olarak yazmiyorum, sanki omzumun ustunde bir ilham perisi oturuyor. ”

" I slip into a state that is apart from reality. I don't write consciously – it is as if the muse sits on my shoulder. "
-
Italyan aktris, foto muhabir ve heykeltiras Luigina "Gina" Lollobrigida'nin dogum gunu ( 4 Temmuz 1927 )

" La rivalità potevo averla con Sophia Loren. Non con una principiante. / Sophia Loren ile rekabet edebilirdim. Yeni baslayanlarla degil. "

-
Israilli sair Hayim Nahman Bialik’in olum yildonumu ( 4 Temmuz 1934 )

Al beni, altina al kanatlarinin,
Kiz kardesim, anam ol benim.
Basima bir siginak olsun kucagin
Ve bir yuva, dualarima.
Yari karanlikta, aksam uzeri,
Sana dertlerimden soz acsam,
Genclik hic tukenmez derler, derler ya,
Soyle bana, nerde gencligim?
Anlatilmaz, daha neler var:
Gonlum, deli gonlum odlara yandi.
Sevgi hic tukenmez derler, derler ya:
Geri cagrilir mi bir daha sevgi?
Yildizlar, aldatti yildizlar beni,
Kacti benden kurdugum dusler.
Iste simdi hic bir seyim yok,
Hic bir seyim su yeryuzunde.
Al beni, altina al kanatlarinin
Kiz kardesim, anam ol benim.
Basima bir siginak olsun kucagin
Ve bir yuva, dualarima.
-
1903 yilinda Nobel Fizik ve 1911 yilinda Nobel Kimya Odulu kazanan Polonya asilli Fransiz fizikci ve kimyager ( Maria Salomea Sklodowska ) Marie Curie'nin olum yildonumu ( 4 Temmuz 1934 )

" Hayatta korkulacak hicbir sey yoktur. Sadece anlasilacak seyler vardir. Simdi, anlamak zamanidir. Boylelikle daha az sayida seyden korkabiliriz. / Rien dans la vie n’est à craindre, tout doit être compris. C’est maintenant le moment de comprendre davantage, afin de craindre moins. "

" Insanlar konusunda daha az, fikirler konusunda daha cok merakli olun. / Soyez moins curieux des gens et plus curieux de leurs idées. "
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri