Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 594/777 İlkİlk ... 94494544584592593594595596604644694 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 4,745 - 4,752 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. enki
    o yüzde 2 lik 3 lük farklar
    Bir para biriminde yüzde 50
    diğerinde yüzde 400 değer kaybı farkını açıklayamaz..

güney afrika
    brezilya
    meksika
    hindistan

bunlardan 10 kat daha kötüyüz yani..

Öyle cari açık 6 imiş de 2 olsa dolar 3 olacakdı bu mudur??

FED den bir açıklama geliyor hoppp bütün EM ler yükseliyor..
    Hepsi düşüyo biz plato yapıyoruz..
    Sonra yeniden hop..

Bunu öyle cari açıkla falan açıklayamazsın..
    Serbest piyasada fiyat kavramı nedir nasıl oluşur..

Dolar süper değerlenecekmiş şuymuş buymuş vatanına kaçıyormuş..

5 senedir bu hikaye pariteye bakıyoruz 1.10 1.20 işte..
    3 sene önce eur/usd 1.15 de iken 3 tl oldu 6.5

enki
    ABD bonolarına nerede talep var..

Bu bonaların dünyadaki değeri ne kadar..Trilyonlarca dolar..

Sence buna talep olsa 2yr ve 10yr faizler böyle bir grafik mi çizer..

Şu anda ABD tahvilleri ayı piyasasında..sen talep var diyorsun..

2. 2013 sonunda ABD 10 yr ları 3 idi..
    Bizde dolar 2 tl lerde iken
    2016 da 1.4 lara düşmüş iken 10yr lar bizde dolar 3 tl idi.

Hiçççç bir korelasyon yok..

Bu anomalileri ortaya koyarsak FED in etkisinin yüzde 40 50 lerde kaldığını üstünün saydığım efektlerden dolayı olduğunu görürüz.

Hani bi zamanlarda bunlarla yatıp kalkıyorduk..
    enki
    büyük resme odaklan..

FED med dünya ekonomisi hakkında resmen ders niteliğinde yazıların var ekonomi okuyan arkadaşların dikkatine bu bilgiler çok değerli..

Amma velakin bütün bu açıklamalar bizde dolar 1.50 den 7.50ye gitmesini açıklamaya yeterli değildir..

Yoo bende sadece cari açığa bakmıyorum tabiki..

Tayyip, kötü yönetim şu bu..hele bugünlerde..neyin ne olduğu daha belli..

En zayıf halkayız..

Üstüne üstlük doların çekilmesi..bir bakıma dolar kıtlığı demek istiyorum..

Bol para dönemi bir sürü günahı örttü..üstüne üstlük şımarttı, cahil cesareti verdi bize..

Daha Ocak'ta Afrin savaş felan ekonomimiz çok güçlü diye hava atıyorduk sağa sola..

Arjantin 100 yıllık bono satmıştı geçen sene..Arjantin artık şahlanıyordu..

En garip, en riskli ülkeler bile ucuza bolca borçlanabiliyordu bu dönemde..

Genel çerçeve bu benim için..

Şimdilerde ise şapka düştü kel göründü..

Tayyip eyice hırçınlaştı..hata üstüne hata yapmakta şu günlerde..

Kendisi bilir, olacak olan bizlere/hepimize..trend belli..

Biz artık Hindistan Brezilya liginde değiliz Gund..bir alt gruptayız..Mısır, Arjantin vb. olduğu grupta..

Kırılgan beşliden çıkalı çok oldu..bunu ben söylemiyorum yabancılar söylüyor ha..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

enki
    ABD bonolarına nerede talep var..

Bu bonaların dünyadaki değeri ne kadar..Trilyonlarca dolar..

Sence buna talep olsa 2yr ve 10yr faizler böyle bir grafik mi çizer..

Şu anda ABD tahvilleri ayı piyasasında..sen talep var diyorsun..

Şu anda diyorsan bu hafta bir kaç gündür haklısın..onun haricinde öyle bir şey yok..ABD varlılarına borsa, bono vb.. ciddi talep var..

Yoksa kamu harcamaları ve fiscal tedbirler yüzünden ABD'de kamu açıkları dönemlik 800 milyar doları geçti, 1 trilyon dolara koşuyor..dolayısıyla borçlanma ihtiyacı had safhada ve geçen seneye göre ihale sıklığı ve tutarı ciddi artmış durumda..buna rağmen ABD bono faizleri o kadar artmıyor/artamıyor değil mi..çünki karşılığında ciddi talepte alıyor..kısaca bileşke vektörel..

Ha 2 yıllıklarda FED faiz arttırımından dolayı faiz artışı 10 yıllıklara göre biraz daha belirgin sadece..

Bir yerde bir yanlış var, nereden kapıldın ABD bonolarının ayı piyasasında olduğuna, anlayamadım..Fed faiz artışı sonucunda ABD bono faizleri artışta diyorsan, o normal bir sonuç..Bono faizleride normalen artmalı tabiki..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    2013 sonunda ABD 10 yr ları 3 idi..
    Bizde dolar 2 tl lerde iken
    2016 da 1.4 lara düşmüş iken 10yr lar bizde dolar 3 tl idi.

Hiçççç bir korelasyon yok..

Bu anomalileri ortaya koyarsak FED in etkisinin yüzde 40 50 lerde kaldığını üstünün saydığım efektlerden dolayı olduğunu görürüz.

Hani bi zamanlarda bunlarla yatıp kalkıyorduk..
    enki
    büyük resme odaklan..

FED med dünya ekonomisi hakkında resmen ders niteliğinde yazıların var ekonomi okuyan arkadaşların dikkatine bu bilgiler çok değerli..

Amma velakin bütün bu açıklamalar bizde dolar 1.50 den 7.50ye gitmesini açıklamaya yeterli değildir..
    Bu yazıyı sonradan okudum..teşekkür ederim..değerli mi bilmiyorum ama globali takip edenlerin bilebileceği şeyler diye düşünüyorum..tabiki takip etmiyorsa yazılanları dikkate almasında fayda var..çünki artık herşey iç içe geçmiş durumda..en azından dünya ve Türkiye açısından artık 90'larda değiliz..

Diğer korelasyon konusunda gelirsek, haklısın hiç bir korelasyon yok şimdilik..

Ancak şeytan ayrıntıda gizlidir..yukarıda dediğim gibi ABD bonolarına fazlasıyla talep var..normal bir talep olsaydı bu faizler burada kalmazdı değil mi?

Bahsettiğim harcamalar, daha doğrusu oluşacak bütçe açıkları yüzünden yılbaşları civarı ABD 10 yıllıkların 3,5-4'lere vuracağını düşünmüştüm..aslında pek çok uzman böyle düşünmüştü..ama böyle olmadı, gelen talep yüzünden bu bonoların faizleri yeteri kadar artamadı..artsaydı bizim dolar/tl üzerinde baskısı çok fazla hissedilirdi, emin ol..

Neyse dün vicente'ye bahsettiğim gibi sadece DXY faktörü yok..doların sıkılaşması, paranın dolayısıyla borçlanmanında maliyetini arttırdı bizde ve globalde..tabi bizde birde CDS vb. risk primini ortaya koymak lazım malum..

Toparlarsam benim tahminim..ABD bütçe açıklarından dolayı 10 yıllıklar şu an 3,5-4'lerde olsaydı, biz bu seviyelerde zor olurduk..bir baskı da buradan gelirdi Gund..

Yada kısaca bizim gösterge faizinde olduğu gibi FED bu faiz seviyelerinde(bonolar) kendi faizini daha yukarılara çekmek zorunda kalabilirdi diyebilirim..

6. enki
    ABD tahvillerine talep olsa faiz düşer fiyatı yükselir idi..
    Özellikle 2 yr larda deli satış var..

Faizin yükselmesi tahvile talep olduğunu göstermez..

Hayır "aşırı talep var normal bi talep olsa idi faiz burada kalmazdı" yorumundan ters düşündüğünü çıkardım..

Faizler yükseliyor tahvillerin değeri düşüyo (ayı piyasası)

Yani insanlar-kurumlar aylardır FED in faiz artışı ve daha da artıracağı beklentisi ile ellerindeki Tahvileri ya yenilemiyor ve hatta üzerine ellerinde olan stokları da satıyorlar..

Birde 10yr tahvil bildiğin gibi gelecek 10 seneki ortalama faiz beklentisini yansıtır..

Tekrar dan yazim..Tahvil piyasasındaki yüksek faiz oooo para buraya kaçıyor demek değildir.

Mevduat faizi gibi düşünülür ama değil..

O zaman TR nin tahvilleri yok satıyo baksana faiz 25... Herkes saldırıyor..

https://www.bloomberg.com/view/artic...nly-gain-steam

7. Benim BES deki devlet katkısı (benim ana para da seçtiğim fondan ötürü) devlet tahvilinde..

3000 tl devlet katkısında 600 tl olan kar
    eksi 200 e indi şu 15 den 25 e gidişte faizin..

Nisana geri dönsek imkanım olsa satar çıkardım..

Elinde 2 senedir ABD 10yr larını tutanlar cayır cayır yanıyor..

Gund bizdeki bonolarla ABD'deki bonoları pek karşılaştırma..

Önceki yazılarda özellikle bu ABD 10 yıllıkların güvenli olma özelliğinden bahsetmeyi unuttum sanırım..

Talep derken esas bunu kasdediyorum..bizde güvenli liman olma gibi bir özellik var mı, yok..

Özellikle Ağustos ayında Türkiye Arjantin neznindeki EM kaynaklı global çalkantıda US 10 yıllık grafiğine bir göz at istersen..10 yıllığın nasıl faizi düşüyor, tahvillerin değeri yükseliyor..

Önceki yazıda da söyledim rekor bütçe açıkları veren ABD hazinesi ihalelerini bayağı arttırdı..çünki borçlanma ihtiyacı bayağı fazlalaştı..şimdi bu olay Türkiyede olsa faizler ne olurdu, ciddi oranda artardı, değil mi..fakat ABD'de pek öyle artamıyor..adına güvenli liman talebi de, doların ABD'ye akması de, ne dersen de ABD varlıklarına talep geliyor..ha bahsetmiştim, iki yıllıklara talep o kadar olmayabilir çünki yakın vade ve FED faiz arttırmaya devam ediyor..

Sonuçta tekrar söyliyeyim..bileşke vektörel..ABD'de 10 yıllık faizlerinin nereye gideceği çokta belli değil şu sıralar..globalde ciddi bir sarsıntı olsun, faizlerinin nereye düşeceğini tahmin etmek zorlaşır..

Ayrıca gönderdiğin Bloomberg'deki yazıda ayı piyasısının başlayacağından bahsedilmiş(borçlanma ve bütçe açığı sebebiyle)..ancak tarih 26 Mart ..başlamış mı..o gün 2,80 miş..Ağustos ayında ise bir ara güvenli liman olduğunda faiz 2,81 imiş..bu ayı piyasası değil Gund..

Diğer taraftan ABD borsaları şu sıralar rekor kırıyor..ABD borsalarında yükseliş EM currency index ve EM borsa indeksleri düşmeye başladığı Nisan ayında başlamış değil mi?(daha önce vermiştim)..

Kısaca trend, ABD varlıklarına akış devam ediyor..selamlar..

Sayfa 594/777 İlkİlk ... 94494544584592593594595596604644694 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •