Sayfa 594/997 İlkİlk ... 94494544584592593594595596604644694 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 4,745 - 4,752 arası.

Konu: Viop XXXIII

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    bu konu çeşitli gelişmelere neden oldu..

mesela güney kore gelecek 10 yılda 450 milyar dolarlık çip yatırımı yapacak..dikkatini çekerim rakam 450 milyar dolar..sadece tek bir alanda..bizdeki ilkel zihniyet ise arapları ve amerigalıları memnun etmek için ve ülkeyi süründürmek pahasına kanal istanbul deliliğine girmiş durumda.. fark burada.. birisi çekik göz diye aşağılanan ama akılcı diğeri ise kainatın tüm hakikatlerini (sözde) çözdüğünü zanneden bir zihniyet, betonu icraat diye algılayan bir ilkellik..
    O rakamda bi hata var diye düşünüyorum..
    450 milyon dolardır o..

450 milyar dolar ne yaa..

TSMC 40 milyar dolar PD inde şu an..
    10 tane mi tsmc kuracaklar mış..

Ki sıfırı bundan ucuz olur..

Alıntı Originally Posted by Karatay Yazıyı Oku
    Çip işine bir ara Vestel girecekti diye hatırlıyorum, ama yatırım maliyeti yüzünden vazgeçmişlerdi sanırım...Keşke desteklenseydi o dönemde..
    (Yanlış hatırlıyor olabilirim..)

Tabi bizdeki üretim modeli genelde montaj üzerine kurulu olduğu için ağır gelirdi bize..
    adamlar 450 milyar dolar yatırım yapıyor.. bunun finansal geri dönüşü (fizibilite) bizim alışkın olduğumuz ihracat rakamları ile değil onların devasa ihracat rakamları ile ve sürdürülebilirlik anlamında gerekli görülmüş, öyle anlaşılyor.. zincirleme diğer sektörleri de etkiliyor.. ciddi bir kaldıraç etkisi var sektörler arası (elektronik, oto, beyaz eşya vb).. ve nesnelerin interneti bağlamında düşünüldüğünde yani..ayrıca buradan ortaya çıkacak bilgi süper bilgisayar alanına da kaçınılmaz sirayet edecektir, orada çip ve devre tasarımına yani..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    O rakamda bi hata var diye düşünüyorum..
    450 milyon dolardır o..

450 milyar dolar ne yaa..

TSMC 40 milyar dolar PD inde şu an..
    10 tane mi tsmc kuracaklar mış..

Ki sıfırı bundan ucuz olur..
    https://www.bloombergquint.com/globa...ipmaking-crown

rakam doğru..

450 milyon dolar nedir yaaaa... cepleri boşaltsak bu forumdan da çıkar o rakam..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4. Geleceğin yatırımı bence bu, artık her alanda kullanılıyor....
    Bize böyle yatırımlar lazımdı..

5.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    https://www.bloombergquint.com/globa...ipmaking-crown

rakam doğru..

450 milyon dolar nedir yaaaa... cepleri boşaltsak bu forumdan da çıkar o rakam..
    Aşırı abartı bi rakam..
    TSMC 40 milyar dolar PD inde düşün..
    540 twd den işlem görüyo..
    Pandemi öncesi 200 müş..

10-15 milyar dolara ciddi bi semi conductor fabrikası kuruluyo diye biliyorum..
    Biraz bizdeki mafyatik ısmarlama reklam haberleri gibi geldi..

30 tane TSMC mi kuracaklar mış..
    Robotlar dünyayı ele mi geçirecek ancak o durumda böyle bi talep patlaması olur..

Yada her evde coin madenciliği mi yapacaz..

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    adamlar 450 milyar dolar yatırım yapıyor.. bunun finansal geri dönüşü (fizibilite) bizim alışkın olduğumuz ihracat rakamları ile değil onların devasa ihracat rakamları ile ve sürdürülebilirlik anlamında gerekli görülmüş, öyle anlaşılyor.. zincirleme diğer sektörleri de etkiliyor.. ciddi bir kaldıraç etkisi var sektörler arası (elektrpnik oto beyaz eşya).. ve nesnelerin interneti bağlamında düşünüldüğünde yani..ayrıca buradan ortaya çıkacak bilgi süper bikgisayar alanına da kaçınılmaz sirayet edecektir, orada çip ve devre tasarımına yani..
    çip yatırımları çok maliyetli ve geri dönüşümü yani kara dönüşümü çok uzun zaman alıyor. haberi okumuştum. burda da bundan pay alalım tarzı birşeyler yazdım.

abd ab bu çok zor üretim süreçleri (sermaye, bilgi birikimi, insan kaynağı, ulaşım vs vs) olan bu sektörü uzakdoğuya vermiş ve kilo hesabı çip alıyordu. şimdi bazı sıkıntılar yüzünden bu sevkiyat durmuş durumda. 2022 sonuna kadar da bu sıkıntılar süreceğe benziyor.

sadece oto beyaz eşya değil, hayatın her alanını etkiler o kesin ama izlemek lazım.
    audentes Fortuna iuvat

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    lan koca günü yedi be...bist100 tüm gün 550 puana sıkıştı...allah belanı versin pala...

Sanki şampiyon olan fener, iki gündür tavan, şampiyon olan ise sürünüyor, tamam anladık " borsa beklentiyi satın alır gerçeği satar" da fener neyi satın alıyor? Anlamadım
    Yazdıklarım kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir

Sayfa 594/997 İlkİlk ... 94494544584592593594595596604644694 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •