Artan

13,86 10 18:10
16,73 9.99 18:10
48,46 9.99 18:10
47,80 9.99 18:10
9,49 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

74,25 -10 18:10
1,80 -10 18:10
247,50 -10 18:10
261,00 -10 18:10
355,50 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.483.671.562,50 18:10
7.660.126.892,25 18:10
7.224.558.633,72 18:10
6.414.277.037,00 18:10
6.015.548.689,20 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 594/694 İlkİlk ... 94494544584592593594595596604644 ... SonSon
Arama sonucu : 5552 madde; 4,745 - 4,752 arası.

Konu: EGEEN - Ege Endüstri

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,510
    Sn. Filofoz 1 dk grafiğe bakarak kağıtta analiz yapılmaz feci zarar yazarsınız BIST robotlar ile dolu !..
    Ben yapmıyorum deseniz dahi bazı yeni yatırımcı Ky lar yapılabildiği anlamı çıkarabilir.
    günlük grafik zaten olumlu !..

Alıntı Originally Posted by Filozof Yazıyı Oku

Yukarıdaki grafiğin birkaç dk sonrası dikkatini çeker ise anlam ve olay çok değişiyor.

AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    24,629
     Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Sn. Filofoz 1 dk grafiğe bakarak kağıtta analiz yapılmaz feci zarar yazarsınız BIST robotlar ile dolu !..
    Ben yapmıyorum deseniz dahi bazı yeni yatırımcı Ky lar yapılabildiği anlamı çıkarabilir.

Yukarıdaki grafiğin birkaç dk sonrası dikkatini çeker ise anlam ve olay çok değişiyor.

sistem sana uymazsa sen sistem uydurDenizdeki kene olmasa gidiyordu kağıt!
    "Hayatın inişlerini istemiyorum, çıkışlarına değmez."
    Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    24,629

Cummins (NYSE:CMI) Etkileyici 2. Çeyrek Performansı Sunuyor
    CMI Kapak Resmi
    Cummins (NYSE:CMI) Etkileyici 2. Çeyrek Performansı Sunuyor
    Kayode Omotosho
    5 Ağustos 2025 Salı 15:39 GMT+3 6 dakika okuma

Bu makalede ele alınan konular:
    CMI
    +6.15%

Motor üreticisi Cummins (NYSE:CMI), 2025'in 2. çeyreğinde beklenenden daha iyi gelir açıkladı, ancak satışlar yıllık %1,7 düşüşle 8,64 milyar dolara geriledi. Hisse başına 6,43 dolarlık GAAP karı, analistlerin konsensüs tahminlerinin %24,7 üzerindeydi.

Şimdi Cummins satın almanın zamanı geldi mi? Tam araştırma raporumuzda öğrenin.

Cummins (CMI) Q2 CY2025'te Öne Çıkanlar:
    Gelir: 8,36 milyar dolarlık analist tahminlerine kıyasla 8,64 milyar dolar (yıllık %1,7 düşüş, %3,4 yenildi)

Hisse Başına Kâr (GAAP): 6,43 dolar, analistlerin 5,16 dolarlık tahminlerine kıyasla (%24,7 yenildi)

Düzeltilmiş FAVÖK: 1,35 milyar dolarlık analist tahminlerine kıyasla 1,59 milyar dolar (%18,4 marj, %17,6 yeniş)

Faaliyet Marjı: Geçen yılın aynı çeyreğindeki %11,9'dan %14,2'ye yükseldi

Serbest Nakit Akışı, geçen yılın aynı çeyreğinde -1,09 milyar dolardan 554 milyon dolara yükseldi

Piyasa Değeri: $49.81 milyar

Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Jennifer Rumsey, "Güç Sistemleri ve Dağıtım segmentlerimizdeki rekor kârlılığın etkisiyle güçlü ikinci çeyrek sonuçları elde ettik" dedi.

Şirket Genel Bakışı
    Ağır hizmet kamyon pazarının yarısından fazlasının tek bir noktada motorlarını kullandığı Cummins (NYSE:CMI), motorlar ve güç sistemleri sunuyor.

Gelir Artışı
    Bir şirketin uzun vadeli performansı, genel kalitesinin bir göstergesidir. Herhangi bir işletme kısa vadeli başarı yaşayabilir, ancak en iyi performans gösterenler yıllarca sürekli büyümenin tadını çıkarır. Neyse ki, Cummins'in son beş yıldaki %10,8'lik yıllık gelir artışı etkileyiciydi. Büyümesi ortalama bir sanayi şirketini geride bıraktı ve tekliflerinin müşterilerde yankı uyandırdığını gösteriyor.

Cummins Üç Aylık Gelir
    Uzun vadeli büyüme en önemlisidir, ancak endüstrilerde yarım on yıllık bir tarihsel görünüm, yeni endüstri trendlerini veya talep döngülerini kaçırabilir. Cummins'in son performansı, son iki yıldaki %2,3'lük yıllık gelir artışının beş yıllık eğiliminin oldukça altında olması nedeniyle talebinin önemli ölçüde yavaşladığını gösteriyor. Ayrıca, diğer birçok Ağır Nakliye Ekipmanı işletmesinin, döngüsel ters rüzgarlar nedeniyle azalan satışlarla karşı karşıya kaldığını da not ediyoruz. Cummins istediğimizden daha yavaş büyürken, emsallerinden daha iyi performans gösterdi.

Cummins Yıllık Gelir Artışı
    Gelirin %31.2 ve %33.6'sını oluşturan en önemli segmentleri olan Bileşenler ve Motor'u analiz ederek şirketin gelir dinamiklerini daha da derinlemesine inceleyebiliriz. Son iki yılda, Cummins'in Bileşenler geliri (akslar, frenler, aktarma organları) yıllık bazda ortalama %7,4 düşüş gösterirken, Motor geliri (dizel ve gazla çalışan motorlar) sabit kaldı.
    Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    24,629
    Artık iki fabrikayı birleştirmenin de bir esprisi kalmadı sanırım bakınız(Ah Bayraktar ah!)Cummins bile uzun vadeli büyüme en önemlisidir, ancak endüstrilerde yarım on yıllık bir tarihsel görünüm, yeni endüstri trendlerini veya talep döngülerini kaçırabilir. Cummins'in son performansı, son iki yıldaki %2,3'lük yıllık gelir artışının beş yıllık eğiliminin oldukça altında olması nedeniyle talebinin önemli ölçüde yavaşladığını gösteriyor. Ayrıca, diğer birçok Ağır Nakliye Ekipmanı işletmesinin, döngüsel ters rüzgarlar nedeniyle azalan satışlarla karşı karşıya kaldığını da not ediyoruz. Cummins istediğimizden daha yavaş büyürken, emsallerinden daha iyi performans gösterdi dese de!
    Cummins Yıllık Gelir Artışı
    Son iki yılda, Cummins'in Bileşenler geliri (akslar, frenler, aktarma organları) yıllık bazda ortalama %7,4 düşüş gösterirken, Motor geliri (dizel ve gazla çalışan motorlar) sabit kaldı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    24,629
    3. YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MESAJI
    Değerli Paydaşlarımız,
    Ege Endüstri olarak, üretimimizin 50. yılında önemli bir eşiği geride bırakmanın gururunu
    yaşıyoruz. Bu yıl, uluslararası standartlara uyumlu olarak yürürlüğe giren Türkiye
    Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları (TSRS) çerçevesinde yayımladığımız ilk
    Sürdürülebilirlik Raporumuz, yalnızca şirketimiz için değil, ülkemiz adına da anlamlı bir adım
    oluşturmaktadır.
    Sektörel dönüşüm ve küresel gelişmeler doğrultusunda stratejimizi belirliyor, sürdürülebilirliği
    gündemimize entegre ediyoruz. Bu alanlardaki farkındalığımız, şirketimizin geleceğe yönelik
    sürdürülebilir adımlar atmasını ve sadece ekonomik değil, çevresel ve sosyal sorumluluklarını
    da göz önünde bulundurmasını sağlıyor.
    Yeni fabrika yatırımımız, üretim kapasitemizi artırırken, çevresel etkiyi en aza indiren ve
    verimli bir üretim süreci sağlamak için attığımız önemli bir adımdır. Sürdürülebilirlik
    hedeflerimize ulaşma yolunda bu yatırım, şirketimizin geleceği için değerli bir dönüm noktası
    olacaktır.
    Geçmişin başarıları üzerine yeni ve daha güçlü bir başlangıç yapmanın heyecanı içindeyiz. Bu
    sürecin bir parçası olarak, ülkemiz ve küresel ölçekte sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak
    adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Siz değerli paydaşlarımızın desteğiyle, daha dirençli bir
    geleceğe doğru adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz.
    Mustafa Bayraktar
    Ege Endüstri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

4. GENEL MÜDÜR MESAJI
    Değerli Paydaşlarımız,
    Ege Endüstri olarak üretime başlamamızın 50. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Yarım asırlık
    üretim tecrübemiz ve yenilikçi vizyonumuzla sektördeki güçlü duruşumuzu sürdürürken, sürekli
    iyileştirme ve gelişim odaklı bir yaklaşımla otomotiv sektöründeki dönüşümü yakından takip ediyor ve
    sürdürülebilirliği iş süreçlerimizin merkezine alıyoruz.
    Günümüz otomotiv sektörü, çevresel etkileri en aza indirme ve yenilikçi çözümler geliştirme
    sorumluluğuyla dönüşüm sürecindedir. Sektörün dinamiklerini gözeterek, sürdürülebilir üretim
    anlayışını benimsemek ve bu doğrultuda teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek en önemli
    önceliklerimizden biridir. Ege Endüstri olarak Ar-Ge ve inovasyon gücümüzle bu dönüşümün bir
    parçası olmaktan memnuniyet duyuyor, sürdürülebilirlik stratejilerimizi sürekli geliştiriyoruz.
    Bu anlayış doğrultusunda, yeni fabrika yatırımımızı hayata geçirmenin heyecanını paylaşıyoruz. Bu
    yatırım, sadece üretim kapasitemizi artırmakla kalmayacak, aynı zamanda operasyonel verimliliğimizi
    yükselterek sürdürülebilirliğe katkımızı güçlendirecek. Üretimdeki 50 yıllık deneyimimizle, şirketimiz
    ve tüm paydaşlarımız için önemli bir dönüm noktası olduğuna inandığımız bu adımla, daha dirençli bir
    geleceğe doğru ilerliyoruz.
    Ayrıca, bu yıl sizlerle paylaştığımız ilk Sürdürülebilirlik Raporumuz, Ege Endüstri’nin sürdürülebilirlik
    alanındaki kararlılığını ve gelecek stratejilerini yansıtan önemli bir adım olmuştur. Türkiye’de
    sürdürülebilirlik raporlamasının giderek daha fazla önem kazandığı bir dönemde, bu rapor şirketimizin
    şeffaflık, hesap verebilirlik ve çevresel sorumluluk konularındaki taahhüdünü somut bir şekilde ortaya
    koymaktadır. Bu süreçte, sektörde ve ülkemizde sürdürülebilir dönüşüme katkı sağlamak amacıyla
    çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz.
    İklim değişikliği gibi belirsizliklerle dolu bu dönemde, sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmayı birlikte
    hedefliyoruz. Bu yolculukta bizlere eşlik ettiğiniz için teşekkür eder; katkılarınız ve iş birliğinizle, daha
    dirençli bir geleceğe birlikte adım atmayı diliyoruz.
    Sinan Akın
    Ege Endüstri Genel Müdürü

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    24,629

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    24,629

8. Egeen’in ilk sürdürülebilirlik raporu. Elektrikli araçlara yönelik Ar-Ge projeleri, yeni fabrikanın verimlilik katkısı ve global standartlara uygun, şeffaf raporlama yaklaşımı orta-uzun vadede güven veriyor. Hem regülasyonlara hem de müşteri beklentilerine hazırlık var.Üst yönetim rapora güzel bir girizgahta yapmış.

Sayfa 594/694 İlkİlk ... 94494544584592593594595596604644 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •