Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 598/955 İlkİlk ... 98498548588596597598599600608648698 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 4,777 - 4,784 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Yönetim ücreti o bahsettiğiniz yıllık miktarı, gün sayısına bölünmek suretiyle günlük periyotta fon tarafından kesilir. Ancak tefaş vs. de belirtilen getiriler; yönetim ücreti ve tüm masraflar çıktıktan sonraki net getirilerdir. Yani portföy havuzundan tüm kesintiler yapıldıktan sonra pay başına düşen fon fiyatı ve yüzdelik getiri açıklanır.

Süreç bu şekilde işlediği için yıllardır fon yatırımı yapıp , neredeyse hiç umurumda olmayan ücretlerdir. Brüt değil de net/giydirilmemiş temiz fiyat açıklandığı için , başarısına ve rakiplerine oranla yüksek/fahiş yönetim ücreti alan fonlar, direk zaten nihai sonucuna /getirisine yansıdığı için kendi bacağına sıkıyor olacaklardır.

Örnek 100 adet paydan oluşan fonda pay adet fiyatı 1 lira diyelim, bu halde havuz toplam miktarı 100 lira. Ertesi gün havuzu 105 liraya çıkaran fon yönetimi, kar üzerinden %2,7 / 365 *5 (kar miktarı ) kadar kısmını yönetim ücreti olarak keser. Bu hesaplama sonucunda toplam havuz atıyorum ( rakamı hesaplamadım çok daha az düşer ) 104.98'a düşer
    Yeni fon fiyatı 104.98/100 = 1.0498 olarak açıklanır. Biz de fon bugün %4.98 artmış deriz. Yani net kısmını görürüz.

105'ten , yönetim ücreti sonrası 104.98'e düşme kısmını tamamen farazi yazdım, hesaplamadım, tekrar belirteyim. Bu arada 1.0498'ten alınan /satılan yeni paylarla toplam havuz ve pay sayısı artabilir azalabilir, pay başına düşen getiriyi etkilemez.
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Hayırlı olsun. Şuan en başarılı hisse senedi yoğun fonları bulmuşsunuz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Teşekkür ederim. TEFAS ve Excel sağolsun Geçmişteki başarılı verileri, önümüzdeki süreçte de devam eder umarım.

2.  Alıntı Originally Posted by oktay2 Yazıyı Oku
    Zor günler için hangi fonları önerirsiniz size zahmet bilği verebilirmisiz?

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Tüm parayı hisse fonlara yatırmak deyim yerindeyse çılgınlıktır.daha fazla kazanacağım diye tahmininizden fazla zarara uğrar ve hevesiniz kırılır .tdg ıpv sua suc ktm fil eib eic gibi daha defansif fonlara parayı paylaştırmanızı ve incelemenizi öneririm.hatta bir miktar tca veya fıd gibi altın fonu.veya gbc gibi altın ağırlıklı yabancı fon.sepet Yapmazsanız yumurtaların tamamını kırarsanız.ama yaparsanız bi yerden zararını diğer yerden gelecek kazançla telafi edersiniz

3. Teşekkürler
     Alıntı Originally Posted by aliserpil2005 Yazıyı Oku
    Tüm parayı hisse fonlara yatırmak deyim yerindeyse çılgınlıktır.daha fazla kazanacağım diye tahmininizden fazla zarara uğrar ve hevesiniz kırılır .tdg ıpv sua suc ktm fil eib eic gibi daha defansif fonlara parayı paylaştırmanızı ve incelemenizi öneririm.hatta bir miktar tca veya fıd gibi altın fonu.veya gbc gibi altın ağırlıklı yabancı fon.sepet Yapmazsanız yumurtaların tamamını kırarsanız.ama yaparsanız bi yerden zararını diğer yerden gelecek kazançla telafi edersiniz
    Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. KRT fonunda valör yazmıyor. Neden?

Bu fon USD ile mi alınıyor?

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=KRT

5.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    KRT fonunda valör yazmıyor. Neden?

Bu fon USD ile mi alınıyor?

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=KRT
    Bu fon sadece nitelikli yatırımcılara açık.

Ayrıca,
    Fon katılma payları haftalık olarak 1 pay ve katları şeklinde alınıp satılır.Pay fiyatı haftalık olarak açıklanacak olup giriş çıkış süreleri de haftalık olacaktır.
    -Fon katılma payları A Grubu ve B Grubu olarak iki pay grubuna ayrılmıştır. A Grubu payların alım satımı Türk Lirası (TL), B Grubu payların alım satımı ise Amerikan Doları (USD) üzerinden gerçekleştirilir.
    -Katılma paylarının alım ve satımı kurucunun yanı sıra TEFAS'a üye olan fon dağıtım kuruluşları aracılığıyla yapılır

6. Bence TEFAS ta bu kadar karışık sistemlere ve fonlara izin vermemeliler.

SERBEST fon olayı tamamen fiyasko bence. Büyük kafa karışıklığı.

İsteyen babalar eskiden zaten portföy yönetim şirketi ile anlaşıp fonunu özel yönettiriyordu. Serbest fon iki arada bir derede. Sonu iyi değil bu fonların.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bu fon sadece nitelikli yatırımcılara açık.

Ayrıca,
    Fon katılma payları haftalık olarak 1 pay ve katları şeklinde alınıp satılır.Pay fiyatı haftalık olarak açıklanacak olup giriş çıkış süreleri de haftalık olacaktır.
    -Fon katılma payları A Grubu ve B Grubu olarak iki pay grubuna ayrılmıştır. A Grubu payların alım satımı Türk Lirası (TL), B Grubu payların alım satımı ise Amerikan Doları (USD) üzerinden gerçekleştirilir.
    -Katılma paylarının alım ve satımı kurucunun yanı sıra TEFAS'a üye olan fon dağıtım kuruluşları aracılığıyla yapılır

7.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Bence TEFAS ta bu kadar karışık sistemlere ve fonlara izin vermemeliler.

SERBEST fon olayı tamamen fiyasko bence. Büyük kafa karışıklığı.

İsteyen babalar eskiden zaten portföy yönetim şirketi ile anlaşıp fonunu özel yönettiriyordu. Serbest fon iki arada bir derede. Sonu iyi değil bu fonların.
    serbest fonlar neyse de şu özel fonları koymasa bari ... özel fonları listelemde gösterme seçeneği de sunmuyor ,,, tefasın kullanım esnekliği berbatingen ştrasse no :21 küçükarmutlu / istanbul
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

8. Haydo Dayı alarkoyu mu eklemiş alarko gyo mu ? aylık raporunda alarko yazıyor birisi burada alarko gyo dediydi ?
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

Sayfa 598/955 İlkİlk ... 98498548588596597598599600608648698 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •