-
Amerikali ressam Walter Francis Kuhn'un olum yildonumu ( 13 Temmuz 1949 )
Sibyl, 1932

Lady in Robe ( The Performer ), 1935
-
20. yuzyil muzigine buyuk katkilar yapmis besteci ve ressam Avusturya - Macaristan asilli Amerikali Arnold Franz Walter Schönberg'in olum yildonumu ( 13 Temmuz 1951 )

“ Mozart'a cok borcluyum; ve eger biri dize dortlusu icin nasil yazdigimi arastiriyorsa, o zaman bunu dogrudan Mozart'tan ogrendigimi inkar edemez. Ve bununla gurur duyuyorum. ”
https://www.youtube.com/watch?v=5mbleuUMoAw
-
Turk sarkici, soz yazari ve besteci ve Turk pop muziginin Kralicesi ( Fatma Sezen Yildirim ) ' Minik Sece ' Sezen Aksu’nun dogum gunu ( 13 Temmuz 1954 )

-
Meksikali ressam ( Magdalena Carmen Frida Kahlo Calderón ) Frida Kahlo'nun olum yildonumu ( 13 Temmuz 1954 )

" Hayatimda iki buyuk kaza gecirdim; biri Diego'ydu ve digerinde ise bir tren az daha beni olduruyordu. / Yo sufrí dos accidentes graves en mi vida, uno en el que un autobús me tumbó al suelo… El otro accidente es Diego. "
-
Italyan ressam Domenico De Bernardi'nin olum yildonumu ( 13 Temmuz 1963 )
La stazione di Seregno, 1926, Milano

Mattino, 1934, Milano
-
Kolombiya asilli Amerikali yazar ve grafik tasarımcisi R. J. ( R**uel Jaramillo ) Palacio’nun dogum gunu ( 13 Temmuz 1963 )
“ Tam bir sey soyleyecektim ki ofisin disindan gelen sesleri duydum. Cocuk sesleri. Abartmiyorum kalbim bir anda dunyanin en uzun mesafeli maratonunu kosmusum gibi atmaya basladi. Gulumsemem suratimda dona kaldi. Mesele su ki, kucukken yeni cocuklarla tanismayi dert etmezdim cunku tanistigim herkes benim gibi kucuk olurdu. Kucuk cocuklarin hislerinizi incitmek icin bir sey soylememeleri guzeldir, gerci bazen soyledikleri seyler incitici olabilir. Yine de ne dediklerinin tam olarak bilincinde degillerdir. Ama buyuk cocuklar ne soyledigini bilir. Ve bu benim icin kesinlikle eglenceli degil. Onceki sene sacimi uzatmamin nedenlerinden biri, percemlerimin gozlerimi kapamasiydi. Bu sayede gormek istemedigim seyleri gormeyebiliyorum. ” Mucize

“ I was about to say something else, but then all of a sudden I heard other voices outside the office: kids' voices. I'm not exaggerating when I say this, but my heart literally started beating like I'd just run the longest race in the world. The laughter I had inside just poured out of me. The thing is, when I was little, I never minded meeting new kids because all the kids I met were really little, too. What's cool about really little kids is that they don't say stuff to try to hurt your feelings, even though sometimes they do say stuff that hurts your feelings. But they don't actually know what they're saying. Big kids, though: they know what they're saying. And that is definitely not fun for me. One of the reasons I grew my hair long last year was that I like how my bangs cover my eyes: it helps me block out the things I don't want to see. ”
" Elveda, elveda dunya! Elveda Grover's Corner... Anneme ve babama. Saatin tik taklarina ve annemin ayciceklerine elveda. Yemege ve kahveye. Ve yeni utulenmis elbiselere ve sicak banyolara... Ve uyumaya ve uyanmaya... Ah, dunya, kimsenin seni fark edemeyecegi kadar muazzam bir yersin ! "

“ Good-by, Good-by world! Good-by, Grover’s Corners … Mama and Papa. Good-by to clocks ticking and Mama’s sunflowers. And food and coffee. And new-ironed dresses and hot baths … and sleeping and waking up. Oh, earth, you’re too wonderful for anybody to realize you ! ”
-
The Beatles, A Hard Day's Night albumunden, hem ayni isimli single'i hem de I Should Have Known Better'i 13 Temmuz 1964'de Capitol Records etiketiyle Amerika'da yayinladi.
-
Kanadali-Amerikali rock grubu Steppenwolf, kendi isimiyle cikardigi albumunden Born to Be Wild'i 53 yil once Dunhill ve RCA etiketiyle yayinladi.( 13 Temmuz 1968 )
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri