Tüm portföyü tek bir hisseye gömmek riskli bir iş oluyor. Hiç hesapta olmayan olaylar gelişebilir. Bir potansiyel varsa belli bir oranda taşınabilir. Full tek hissede olmak insanı yorar. Uzun vadeli fırsat gördüğüm farklı hisselerde pozisyon almaya çalışıyorum. Algyo beklentim temettü arttırıcı yönde yatırımlar yapmaları idi. Bu da başladı tohumları atıldı. Bunun meyveleri orta ve uzun vadeli dönemde alacağımızı düşünüyorum. Temettü dağıtacak veriminin yükselmesi şirketin piyasa değerini bir üst lige taşır diye tahmin ediyorum. Fantastik şeyler olur ise o da işin ikramiyesi olur.
Mega trend yapacak kelepir hisse arıyorum her zaman. Ama piyasa dinamikleri çok değişti, önden yüklemeli büyüme hissesi, bebek hisseler aldılar başlarını gittiler. Bunları görünce insan düşünmeden edemiyor. Kazandığımız iki kuruş ugrastigimizin hattı hesabı yok. Piyasa ciddi bir halüsilasyon içinde devinip duruyor.
Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Kendi yatırımlarımı bağlar. Yatırım tavsiyesi içermesi mümkün değildir.
Yer İmleri