Sayfa 6/12 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
Arama sonucu : 93 madde; 41 - 48 arası.

Konu: Bono/ tahvil basligi - bilgilerimizi paylasalim..

1.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    tahvilin bugünkü değeri 100.718.- ( bugünkü piyasa faizi ile iskonto edildiğinde)

satmaz isek vadesinde,

100.000 + 5,25 + 5,25 + 5,25 + 5,25 + 5,25 = 126.250 tl tahsil edecez.
    126500 TL net mi tahsil edeceğiz. Vergi kesintisi olacak mı?

2. % 10 stopaj var
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3. Bu durumda hesaplayınca %11,5 faize denk gelir hemen hemen. Vadeli mevduat karşılığı %12 olur. Düşük değil mi? Ben bono - tahvil araştırmaya Aktifbank' ın N kolay bonosundan sonra başladım. Yani N kolay Bononun oranı %14,25 şu an, özel şirket bonosu. Peki faiz oranı bundan yüksek bono tahvil var mı? Özel şirket veya devlet fark etmez. Bilginiz var mı. Ben araştırdım bulamadım.

4. Karşınızda devlet var .

Sizce bunun bir bedeli yok mu ?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

5.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Karşınızda devlet var .

Sizce bunun bir bedeli yok mu ?
    Tabiki bir değeri olacak. Ama sonuçta bono ve tahvil alarak paranızı uzun bir süre bağlamış oluyorsunuz. Şu an piyasa koşullarında kısa dönem (32 günlük) vadeli mevduat faizleri %12 - %13 ortalamada ve 100000 TL için yine devlet güvencesi var. Bono ve tahvil bundan daha cazip olması gerekmez mi?

Acaba şöylemi düşünmek lazım; 5 - 10 milyon TL si olanlar parasını devlet garantisine almak için bunları kullanıyor olabilir mi? Sonuçta para çok olunca her bankaya 100000 TL de yatırsanız para bitmiyor.

6. Doğru .....

7. Son 15 yıl içinde özel şirket Bono yatırımı yapıp parasını daha sonra geri alamayan var mı? Yani bu kadar basit olamaz diye düşünüyorum. Bono vadesi gelince ödeme yapılamayacaktır, battık denemez bu kadar kolay olmaması lazım diye düşünüyorum. Risk vardır doğrudur. Ama nekadar bir risk var mesela borsayla kıyaslarsak, risk ne seviyededir.

8. Ben olsam ; çok büyük firmalar harici , bulaşmam.

Sayfa 6/12 İlkİlk ... 45678 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •