Devam mı.. ?
Devam diyorsanız, 5 dakika sigara, 3 dakika da yazma süresi kadar mola isterim..
Şimdi.. Bir de.. PP/a anlatayım azıcık..
Bu arada bir arkadaş THYAO topiğindeki fibDT grafiğimi getirebilir mi buraya.. lütfen..
PP/a nedir.. Kitle psikolojisi analizidir..
Yani herkesi izlersiniz, ama herkesin baktığı yönün tersine bakıp ters tarafta bir şeyler ararsınız..
Buna sn kentuf karşıt yatırım mı diyordu.. Öyle bir şeydi sanırım.. Bir de onun akıllı para deyimi vardır.. Kökü, takas analizine ve temel analize dayanır akıllı para teriminin.
Büyük borsacılar genellikle " top seslerinde al, davul-zurna seslerinde sat" derler..
Dikkat ederseniz, bazılarınızın forumdan tanıdığı kişilerin isimleri de geçmeye başladı yavaş yavaş..
Bu akşam saat 21:45'den itibaren bu grafik üzerinde biraz konuşarak derse başlayacağız..
Bu akşam trendler ve trendlerin tespitleri üzerine konuşalım.. Madem sizden istek gelmedi..
Syg.
Arkadaşlar..
Analiz yapmak... sonuçlarını değerlendirip strateji belirlemek ... ve bu stratejiyi uygulamak... İşte bütün mesele bu..
Ama unutmayın ki doğru analiz doğru sonuca, doğru sonuç güçlü stratejiye, güçlü starateji kazanca götürür.
İşte şu yukarıdaki grafik bunun bir canlı (ve yaşanmış) örneğidir..
Bu grafikte bahsi geçen hissenin bu günkü kapanışını bir arkadaş yazabilir mi.. ?
Benim maliyetim grafiğin geldiği topikte yazıyor.. Satış noktam Maliyet üzeri 20 küsür kademe idi.. (5.62)
Bunu niye yazdım..
Doğru analizin değerli olduğunu anlatmak için yazdım..
Doğru analiz yapamazsanız kazanamazsınız..
Gömleğin ilk düğmesini doğru ilikleyemezseniz sonraki düğmeler (göze doğru gibi görünse de) de yanlış iliklenir..
Syg.
Mesel bu forumda EW analizi yapan sn JAKO vardır..
Tevsiye ederim.. Takip edin..
Devam edelim PP/a'ine..
Listemde olan hisselerin Topiklerin takip ederim...
Düşüş vardır hissede, topik ağlama duvarına, sinir harbine dönmüştür.. Topiğin ağır abileri el etek çekmiştir..
Yani topikte toplar patlamaktadır.. Bir süre sonra onların da sesi zayıflar.. İşte o zaman grafiklere daha dikkatli bakarım..
Alım fırsatı kollarım.. Fırsatı görünce de kademe kedeme toplarım.. Kiimseye de bir şey demem.. Belki belki, şifreli bir şekilde imalı yazılar yazıp çıkarım..
Size de tavsiyem budur..
Düşüşe yakalandıysanız, içinize atın.. Bunu topiklerde belli etmeyin..
Yani... Yükselişlerde davul zurna.. Lay lay lom.. Düşüşlerde ağlama duvarına kafa vurmayın..
Ya hep lay lay lom olun ya da hep ağlama duvarına kafa atın.. Ya da izleyin, yazın ama kendinizi açık etmeyin.. ( Kendi ayağıma kurşun sıkıyorum bu arada.)
Yok yok.. Ben gene yaparım PP/a. Çünkü bu alemde yeni girişler hiç bitmez..Yeni girişler de acemice hareketler yaparlar..
Yer İmleri