Sayfa 60/993 İlkİlk ... 1050585960616270110160560 ... SonSon
Arama sonucu : 7941 madde; 473 - 480 arası.

Konu: Yatırım Fonlarına, Borsa Endekslerine ve Hisselere W Bakışı-1

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Doğru değil.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=SUA

Buradan sayfanın en altına IPV ve diğerlerini tek tek en altta karşılaştırmaya ekledim. Hemen mukayese ediyor. Diğerlerini de ekledim denedim. IPV yazdıklarınızın hepsini ezmiş geçmiş son 6 ayda son 1 yılda ve son 3 yılda. Misal

son 1 yıl IPV %30.7 SUA %21.3
    son 3 yıl IPV %113 SUA %91
    Doğru değil demeden önce biraz düşünseydin.
    Niye bu adam doğru olmayan bir şeyi buraya yazıp rezil olmak istesin?
    İPV
    ilk 5 hafta günlük 1000 tl 71 krş kazanmış
    2. 5 hafta günlük 1000 tl 27 krş kazanmış
    son hafta 1 tl kazanmış.
    SUA
    ilk 5 hafta günlük 1000 tl 54 krş kazanmış
    2. 5 hafta günlük 1000 tl 71 krş kazanmış
    son hafta 24 krş kazanmış.

Değerlendirmeyi de açıklayayım.
    önce
    her hafta 5 günlük getirilerin ortalaması alınır
    daha sonra 5 haftalık getirilerin ortalaması alınır.
    Bu şekilde aylık ortalama alınmış olur
    5 haftalık dediğimiz takribi aylık ortalama oluyor.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Fon kaldımı sizde yoksa toptan hissedemisiniz
    30 k tte var ustadim
    Altin
    Dolar
    Euro
    22 adet hisse var cogunlugu gyolardan olusan

4. Kısa bakınca haklısınız.

Son 6 ay, son 1 yil, son 3 yil da bakmak lazım uzun vade için. Kısa vade aldatıcı olabilir uzun düşünenler için.

Değişkenlerde hisse var, son yakın zamanlarda ondan daha iyi olabilir. Ama borsadaki düşüş dolardaki artış devam ederse IPV TDG yine bunlara dayak atar.

KUB belki daha uygun olurdu. Eskiden çok vardı. Onda ABD hisseleri var. Fakat Arjantin bonosundan zamanında iyi gol yedi. ABD borsası şiştiği için sattım.

Bende çok aşırı miktarda TCA var. En çok o getirdi son 1 senedir. IPV yi defansif kararsız bekleme yaparken uygun buluyorum.

Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    Değerlendirmeyi de açıklayayım.
    önce
    her hafta 5 günlük getirilerin ortalaması alınır
    daha sonra 5 haftalık getirilerin ortalaması alınır.
    Bu şekilde aylık ortalama alınmış olur
    5 haftalık dediğimiz takribi aylık ortalama oluyor.

Kısa bakınca haklısınız.

Son 6 ay, son 1 yil, son 3 yil da bakmak lazım uzun vade için. Kısa vade aldatıcı olabilir uzun düşünenler için.

Değişkenlerde hisse var, son yakın zamanlarda ondan daha iyi olabilir. Ama borsadaki düşüş dolardaki artış devam ederse IPV TDG yine bunlara dayak atar.

KUB belki daha uygun olurdu. Eskiden çok vardı. Onda ABD hisseleri var. Fakat Arjantin bonosundan zamanında iyi gol yedi. ABD borsası şiştiği için sattım.

Bende çok aşırı miktarda TCA var. En çok o getirdi son 1 senedir. IPV yi defansif kararsız bekleme yaparken uygun buluyorum.
    Benim hiçbirine yakınlığım yok. Şu anda yani 12 haftadır bond ları da takibime aldım. Kim para kazandırırsa onu alırım. 12 haftadır ARE ile TLE kazandırıyor. ARE 5 TL+1,6TL , TLE de 3,6 TL+0,6TL Kazandırdı.
    Uzun dönemde ne olmuş geleceği ne olmuş ilgilenmem. Bu 2 bond un yanımda kredisi var. Beni banka gibi düşün

6. Üstat bunlarda çok uzun vadeli PETROL EUROBOND ları var, MART ayında Petrol inip çıkınca o sebeple çok yüksek getiri olmuş. Petrol düşmeye başlarsa bunlara yine çok fena girer, ters şekilde acayip eksi yazarlar. Martta inanılmaz zarar dip Petrol yükselince inanılmaz kar yazmış ikiside.

Ben böyle gördüm. IPV deki bonolar nispeten kısa vadeli ve sağlamcı seçimler, o sebeple benim yatırım yapıma daha uygun. Zarar edince uyuyamıyorum sonra. :-)

Benim hiçbirine yakınlığım yok. Şu anda yani 12 haftadır bond ları da takibime aldım. Kim para kazandırırsa onu alırım. 12 haftadır ARE ile TLE kazandırıyor. ARE 5 TL+1,6TL , TLE de 3,6 TL+0,6TL Kazandırdı.
    Uzun dönemde ne olmuş geleceği ne olmuş ilgilenmem. Bu 2 bond un yanımda kredisi var. Beni banka gibi düşün

Üstat bunlarda çok uzun vadeli PETROL EUROBOND ları var, MART ayında Petrol inip çıkınca o sebeple çok yüksek getiri olmuş. Petrol düşmeye başlarsa bunlara yine çok fena girer, ters şekilde acayip eksi yazarlar. Martta inanılmaz zarar dip Petrol yükselince inanılmaz kar yazmış ikiside.

Ben böyle gördüm. IPV deki bonolar nispeten kısa vadeli ve sağlamcı seçimler, o sebeple benim yatırım yapıma daha uygun. Zarar edince uyuyamıyorum sonra. :-)
    baştan 2. hafta ile 7. hafta da are si de ipv side yani hepsi zarar ettiler. 10. hafta da bazıları bozuldu. 11. hafta hepsi kral. kendi çapında. mesela dbh ve fpe ipv den çok iyiler. ilk 5 hafta çok tedirgin oldum. ondan sonra dedim ki, bu günden sonra 3 gün eksi yazsa çıkarım. 3 günlük valördede eksi yazsa. verdiği parayı alır gider dedim. şu anda rahatım. ama yerlilerde bu dediğimi şu günlerde yapmak zor.

8. Dolar faizi çok düşecekse bizim CDS ler düşünce belki yerliler daha iyi getirirler.

Kısa vadeli olan IPV gibi fonlar daha karlı olacağı için dönüşleri belki daha efektif yakalayabilir diye umudum var.

Umut fakirin ekmeği.

baştan 2. hafta ile 7. hafta da are si de ipv side yani hepsi zarar ettiler. 10. hafta da bazıları bozuldu. 11. hafta hepsi kral. kendi çapında. mesela dbh ve fpe ipv den çok iyiler. ilk 5 hafta çok tedirgin oldum. ondan sonra dedim ki, bu günden sonra 3 gün eksi yazsa çıkarım. 3 günlük valördede eksi yazsa. verdiği parayı alır gider dedim. şu anda rahatım. ama yerlileahan bu dediğimi şu günlerde yapmak zor.

Sayfa 60/993 İlkİlk ... 1050585960616270110160560 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •