Sayfa 60/1003 İlkİlk ... 1050585960616270110160560 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 473 - 480 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Sadece 3 ay için helada parmaklarını şakaklarına götürüp yatırım kararı veren arkadaşın gbc almamasında yarar var. En az 5 yıllık perspektifi yoksa gbc ona pek uygun değil. Başka fonlar daha uygun yatırım olabilir. Dönem dönem emtia etf, ya da sektörel etfler taşır temel beklenti ile, bu da zaman alır. 5 yıl beklerse dolar bazında yaklaşık yıllık 20% reel getiri elde eder. 5 yıl sonra, aldıktan 3 ay sonra niye öyle telaş etmişim der. gbc kur düştükçe düşer, kura belinden bağlıdır ancak yavaş yavaş kuru geçer. yıllık kur +20 yapma ihtimali yüksektir.. En azından şimdiye kadar öyle yaptı. Bir yönetici değişikliği olmadıkça süreceği beklenir.
    GBC de döviz bazlı fon olduğu için döviz artarken değil, düşerken artırmalı o arkadaş. her gün hiç aksatmadan değil.
    Günlük, haftalık volatilitesini yönetemeyecekse, hiç girmemeli zaten.
    üstad aynı şeyleri aft ve yay içinde söyleyebilirmiyiz.

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Evet ama gbc'de şu fark var ve önemli bence. gbc altın fonu değil ve altın etflerini son 1-1 bucuk yılda ekleyerek cogalttı. 3-4 sene önce hiç altın etfsi taşımadığı dönemler de oldu. Yogun teknoloji oldugu dönem de oldu. Mesela son dönem altın oranını 85'lere çekip, medikal etfleri ekledi. Yani fırsat fonu. Aktiviteden kastım o biraz. Kafasına elma düşmüyor, elması iyi ağacı bulup elmayı topluyor. Diğer yabancı hisse fonlardan benim gözümde farkı o.
    Tabi ki herkesin görüşüne saygım var, ama benim yatırım periyodum ve perspektifim açısından bana uygun tek yabancı hisse fon. Yöneticileri değişmedikçe döviz düştükçe biriktirmeye devam edeceğim.
    siz bu rüştü asyalının gebecesine daha vakıfsınız , yakın markajınızda fon yani ... bu fön döviz riskini hiç hedge eylemiyor sanırım? yani TL nin değer kazanmasına karşı geçmişte de hiç hedge eylememiş midir ki ?
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

3.  Alıntı Originally Posted by harunlu Yazıyı Oku
    üstad aynı şeyleri aft ve yay içinde söyleyebilirmiyiz.
    Yok hayır, aktivite anlamında teb'in tff o da kısmen aktif , başarı kısmı da muallak.
    Ama ak portföy, ykb, garanti yabancı hisse fonlarında ben yıllardır hiç aktivite de , ya da benchmarklarını yendiğini de görmedim. Portföy dönüşüm oranları yıllık %3'lerde . Dayanak endeksleri kazanırsa kazanırlar. O da muhtemelen o dayanak varlık getirisinin tümü değil bir kısmı olur.
    Tabii, asla yatırım tavsiyesi olmaz, ben de sıradan bir yatırımcıyım , alanlara bol kazançlar, ama benim asla almayacağım fonlar kişisel olarak.
    Zaten büyük özel bankaların fonlarını almıyorum prensip olarak. Çünkü yönetildiklerini düşünmüyorum. Portföy raporlarından da anlaşılıyor.
    Kişisel tercihim tabi yine söylüyorum, bir şey bildiğimden , anladığımdan değil, herkes kadar biliyorum.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    siz bu rüştü asyalının gebecesine daha vakıfsınız , yakın markajınızda fon yani ... bu fön döviz riskini hiç hedge eylemiyor sanırım? yani TL nin değer kazanmasına karşı geçmişte de hiç hedge eylememiş midir ki ?
    Yok hocam vakıf değilim o derece, portföyümdeki fonlardan biri sadece. Elimde taşıdığım fonları da kim yönetiyor, nasıl yönetiyor biliyorum bir miktar. Dönem dönem çok sınırlı türev yaptıklarını biliyorum. Ancak dolar short muydu, hatırlamıyorum, yanlış bilgi vermek istemem.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Yok hayır, aktivite anlamında teb'in tff o da kısmen aktif , başarı kısmı da muallak.
    ama ak portföy, ykb, garanti yabancı hisse fonlarında ben yıllardır hiç aktivite de , ya da benchmarklarını yendiğini de görmedim. Portföy dönüşüm oranları yıllık %3'lerde . Dayanak endeksleri kazanırsa kazanırlar. O da muhtemelen o dayanak varlık getirisinin tümü değil bir kısmı olur.
    Asla yatırım tavsiyesi olmaz, ben de sıradan bir yatırımcıyım , alanlara bol kazançlar, ama benim asla almayacağım fonlar kişisel olarak.
    Zaten büyük özel bankaların fonlarını almıyorum prensip olarak. Çünkü yönetildiklerini düşünmüyorum. Portföy raporlarından da anlaşılıyor.
    Kişisel tercihim tabi yine söylüyorum, bir şey bildiğimden , anladığımdan değil, herkes kadar biliyorum.
    teşekkür üstadım. büyük bankaların fon yönetimini bende iyi bulmuyorum. aft ve yay geçmiş getirilerinden dolayı beni cezbetti lakin uçmuş bir amerika borsası ve dolar artışı geçmişteki yükselişi yaptı. zarar çıksın diye biraz bekleyeceğim.

6. yurt paydaşlarımıza şunu da hatırlatmak isteriz ki ( ben ve şahsım ) ; inek dar yerde sağılır... yani konfor alanından başarı hikayesi çıkmaz...
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

7.  Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    fon yöneticisi ile irtibata geçip sorayım bi. Dolar bu kadar düşüp fonda aynı oranda düşecekse ne anlamı var? Dolar alırız daha uygun olur
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Sadece 3 ay için helada parmaklarını şakaklarına götürüp yatırım kararı veren arkadaşın gbc almamasında yarar var. En az 5 yıllık perspektifi yoksa gbc ona pek uygun değil. Başka fonlar daha uygun yatırım olabilir. Dönem dönem emtia etf, ya da sektörel etfler taşır temel beklenti ile, bu da zaman alır. 5 yıl beklerse dolar bazında yaklaşık yıllık 20% reel getiri elde eder. 5 yıl sonra, aldıktan 3 ay sonra niye öyle telaş etmişim der. gbc kur düştükçe düşer, kura belinden bağlıdır ancak yavaş yavaş kuru geçer. yıllık kur +20 yapma ihtimali yüksektir.. En azından şimdiye kadar öyle yaptı. Bir yönetici değişikliği olmadıkça süreceği beklenir.
    GBC de döviz bazlı fon olduğu için döviz artarken değil, düşerken artırmalı o arkadaş. her gün hiç aksatmadan değil.
    Günlük, haftalık volatilitesini yönetemeyecekse, hiç girmemeli zaten.
    Eğer yöneticiler okuyorsa bu itibar puanı olayını güncellemeleri lazım. Beğendiğimiz bir yoruma puan/beğeni vs verebilmeliyiz. "Biraz zaman geçsin sonra verirsin" mantığını anlayamıyorum.

Elinize sağlık sn. hellistheothers
    Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 60/1003 İlkİlk ... 1050585960616270110160560 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •