Sayfa 60/1312 İlkİlk ... 10505859606162701101605601060 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 473 - 480 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Bu konuda ev almak zarardır diyenler şükür azaldı. Zaten akla mantığa aykırı. Ev fiyatları dövizin yatay olduğu 2006-2012 dönemde bile artmaya devam etti ki şu enflasyon ortamında her yıl enaz enflasyon kadar artıyor. 20 yıldır ev piyasasını takip ederim. 2002 yılında ev parasını fiat arabaya yatıran arkadaşım vardı. Sonra kafasını duvarlara vurdu. Ondan sonra 2006da ev alacaktım vazgeçtim o zaman 30 bin tlydi istanbulda ev. Hep almadığım için keşke dedim. Ama sonrasında defalarca ev aldım sattığımda oldu hiç keşke demedim. 2000 lerin başında aylık 1.70 lere ev alan tanıdığım biri vardı o bile iyiki almışım demişti, kiraya vermişti kira ödedi evin patasını nerdeyse demişti. Yani lafın özü bu ülkede ev alıp pişman olan yoktur. Almayan pişman olmuştır. Çünkü nüfus artar, talep artar, evin eskimesi yrni ev hayali, muhit değiştirme hevesi vs. Ödeme gücün varsa şu faizde bile ev alan kar eder, faiz düşse fiyat %20 anında koyar.

F5121 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Geride kaldığını düşünenin alnını karislamak lazım. İstanbul'un en varosunda evler olmuş milyon.
     Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Ev fiyatları alternatif yatırım aracı olan dolar, altına göre aslında son 5 yılda geride.
    Zaten eski başlıkta da bunlar konuşulmıştu.
    Ev fiyatlarının çok arttığını düşünenlerde var, geride kaldığını düşünende var.
    Bana göre en iyi getiri ve riski düşük durum;
    Kredi oranı 0,9 altına düştüğünde %20-25 peşinatla alınan konutlardır.
    Borcunuzun önemli bir kısmını enflasyon öder
    Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by freshwind Yazıyı Oku
    Bu konuda ev almak zarardır diyenler şükür azaldı. Zaten akla mantığa aykırı. Ev fiyatları dövizin yatay olduğu 2006-2012 dönemde bile artmaya devam etti ki şu enflasyon ortamında her yıl enaz enflasyon kadar artıyor. 20 yıldır ev piyasasını takip ederim. 2002 yılında ev parasını fiat arabaya yatıran arkadaşım vardı. Sonra kafasını duvarlara vurdu. Ondan sonra 2006da ev alacaktım vazgeçtim o zaman 30 bin tlydi istanbulda ev. Hep almadığım için keşke dedim. Ama sonrasında defalarca ev aldım sattığımda oldu hiç keşke demedim. 2000 lerin başında aylık 1.70 lere ev alan tanıdığım biri vardı o bile iyiki almışım demişti, kiraya vermişti kira ödedi evin patasını nerdeyse demişti. Yani lafın özü bu ülkede ev alıp pişman olan yoktur. Almayan pişman olmuştır. Çünkü nüfus artar, talep artar, evin eskimesi yrni ev hayali, muhit değiştirme hevesi vs. Ödeme gücün varsa şu faizde bile ev alan kar eder, faiz düşse fiyat %20 anında koyar.

F5121 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ev alıp pişman olan yoktur lafınız fazla iddialı olmuş, kötü bir kiracıya denk gelip pişman olan çok kişi var detaya gerek yok.
    benzer şekilde markalı bir fiyatı abidik bir fiyata alıp, gerek fiyat düşüşü gerekse kira öder gibi aidat ödeyende az değil.

günümüz koşullarında altcoin denilen ne olduğu belirsiz sanal varlıklar bile akıl mantık dışı paralar kazandırıyor, kısaca şu an piyasalarda mantık yok.

her şey çok hızlı değişiyor, 10 sene önce belki en karlı mantıklı yatırım olan avm konusu şu an tamamen gözden düşmüş durumda.

nüfus artar, konut yenilenir, merkezi semt değer kaybetmez vs. varsayımlar 10 yıl sonra geçerli olacak mı hep beraber göreceğiz.

4. Ulkedeki gelir durumuna göre evler çok pahali...yurt dısinda mükemmel evler vizden ucuz.
    Ben müstakil arsa aldım, kendim yaptiracağim.
    Komşulugun olmadigi, insanlarin biribirini tanimadıgı, ölsen kimsenin haberinin bile olamayacagı apartman dairelerine o kadar para vermek mantıktan uzak...
    Hele bir de lüks daire ve sitelerimiz var, siteyi yapanlar yönetim 5 yil bizde diye şart koyup oturanı yoluyor, zaten satarken yolmuşun yok yetmez diyor bir daha yoluyor, yönetimde harcanan ve hacivar edilen tutarları görseniz dudagıniz uçuklar, hepsi kılifına uydurulmuş sekilde çok iyi götüriyor.
    Avrupa da, amerikada dip dibe yapilmiş apartmanlarda fakirler ve göçmenler oturuyor.
    Uzun lafin kisası, 700 bin- 800 bin tl verip apartman dairesinde oturmam...
    Milyon üzeri verip apartman dairesinde oturana da sadece vah vah yazık derim )))

SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Ben o kafayı anlayamıyorum zaten.
    Yatırım olarak ev en kötü tercihmiş, şöyle kaybettirmiş, böyle kaybettirmiş, ev almayıp o parayı başka yere yatıranlar acayip kazanmış falan..
    İki sayfa sonra aynı kişiler diyor ki "uuu evler aşırı pahalandı, fiyatlar düşmeli".
    Ha bu arada emlağın son 5 yıldır diğer yatırım araçlarının gerisinde kaldığı ve son 5 yıldır kötü bir yatırım olduğu tabi ki doğru.
    Ama ömrümüz son 5 yıldan ibaret değil.
    Yaşlılar daha iyi bilir, hiç bir yatırım aracı sonsuza kadar sürekli düşmez veya yükselmez.
    Öyle olsaydı geçmiş birkaç yılı referans alıp geleceğe doğru bir "trend" çizen herkes on numara yatırımcı olurdu.

6. Katılıyorum.
    Konut yatırımını zaten en az 10yıllık periyotlarda değerlendirmek doğru.
    2-3 yıllık değerlendirildiğinde hata payı oluyor.
    Kimisi o yıl prim yapan arabasıyla, kimisi altınla kimisi dolarla kısa vadeli değerlendirip hakklı olduğunu düşünebiliyor.
    Uzun vadeli bakmakta fayda var
     Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Ha bu arada emlağın son 5 yıldır diğer yatırım araçlarının gerisinde kaldığı ve son 5 yıldır kötü bir yatırım olduğu tabi ki doğru.
    Ama ömrümüz son 5 yıldan ibaret değil.
    Yaşlılar daha iyi bilir, hiç bir yatırım aracı sonsuza kadar sürekli düşmez veya yükselmez.
    Öyle olsaydı geçmiş birkaç yılı referans alıp geleceğe doğru bir "trend" çizen herkes on numara yatırımcı olurdu.

7. Valla nasıl bir geride kalmak ise 2019 sonunda 950 bin TLye satamadığım evimin rayici şu an 2.5 milyon TL olmuş durumda. Konum Üsküdar. Şu aşı mevzusunu halleder halletmez hemen satacağım, Dolar bazında bu fiyatlar bir daha uzun süre olmaz diye düşünüyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by efet Yazıyı Oku
    Valla nasıl bir geride kalmak ise 2019 sonunda 950 bin TLye satamadığım evimin rayici şu an 2.5 milyon TL olmuş durumda. Konum Üsküdar. Şu aşı mevzusunu halleder halletmez hemen satacağım, Dolar bazında bu fiyatlar bir daha uzun süre olmaz diye düşünüyorum.
    Ne gerek var hemen satmaya.
    Yaza faizler düşer. En az 3 milyon eder o ev. Kapış kapiş gidecek olursa 3,5 bile olur.
    Hele bir de önünden otobus arkasindn minubus geciyorsa 4 milyon.

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 60/1312 İlkİlk ... 10505859606162701101605601060 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •