Sayfa 60/440 İlkİlk ... 1050585960616270110160 ... SonSon
Arama sonucu : 3515 madde; 473 - 480 arası.

Konu: Gold Rush

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Emekleriniz harika..

Bence bu işin tek çözümü ortalama

Bir yerden maliyetlenip hedef beklediğinde er ya da geç kaybediyorsun.. Ortalama ile sanki daha dinamik oluyor herşey.. En kötü maliyetine çıkarsın pozisyondan..

Ortalamalar ile ilgili sistem deneseniz.. Bir ara sizle özelden paylaşıcam kafamdaki fikri..

Gününüz güzel geçsin..
    STOP 'suz işlem öldürseniz yapmam.

Ben öğrenciyken bu işi iiiiilk gördüğüm arkadaşım ciddi para kazanmıştı. Öğrenci olmasına rağmen lüks bir semtte ev tutup dayayıp döşemişti. Bir de araba almıştı. Ve hep çıktıkça sat, düştükçe al mantığı uyguluyordu, SL kullanmıyordu hiç.

O sene (2008-2009) EURUSD beklenenden fazla yükseldi. XXXX her 40-50 PIP mesafede bir SATIŞ yaptı. Bütün STOCH, RSI, MFI aşırı alım seviyesindeydi (daha sonra öğrendim ki o indikatörler öyle okunmuyormuş bu arada), ve XXXX sattıkça sattı.

Sayısız işlemi oldu. Ve hiç unutmuyorum, Ramazan Bayramı arefesiydi ve ben onlara gitmiştim, kopacaktık

Bütün gece EURUSD 'nin tane tane, bir bir yükselmesini ve arkadaşımın her şeyini batırmasını izledik. O sigara dumanıyla kaplı oda hala gözümün önünden gitmiyor. Ben sigara içmeyen biriyim bir de. Sabaha kadar 10 paket pasif içicilik yapmışımdır.

Paranın çoğunu çekip araba falan almıştı, hesabında 3500 USD falan vardı. Allahtan paranın hepsi içerde değildi. İşte o gece hepsi bitti.

Ve ben şanslı biri olarak, daha bu işe kalkışmadan, SL kullanmanın şart olduğunu deneyimleyerek öğrenecek kadar şanslıydım

Velhasıl kelam, o günden beri defalarca ekran karşısında farklı şeyler deneyerek, farklı formüller uydurarak sabahladım. FF 'te forumları okudum belki kafamda ampul yanar diye

Geldiğim Nokta (Hakkında Epemin Olduğum 2 Şey):

SL olmadan piyasada barınamam (Bakiyem daha 2 hafta öncesine kadar 2 haneliydi - düşünün artık )
    MARTINGALE iyi güzel hoş, ama bir anda her şeyi alma şansı var. Şanslıysan yürüyorsun. (MARTINGALE ile çok ciddi şeyler kazanıp kaybettim geçmişte)

Ve Trabzonlu olmam hasebiyle (evet Trabzonlu yazarken "-lu" eki kesme işaretiyle ayrılmaz), burnumun dikine giderim hep. Annem bazen hayatıma çok karışır ve ona hep "Bir tane hayatım var, onu da kendi burnumun dikine yaşayacağım." derim.

Çok uzattım.

Şınavı biriktirmeden hemen şimdi çekiyorum.

Bekleyen SATIŞ Emrim devreye girdi. Ölümüne AYI 'yım bugün

GBPUSD formaliteden ALIM yaptım. Aşağıda Bekleyen SATIŞ Emri var her zamanki gibi.

Saygılar, Selamlar

Ben hafta sonu boyunca çalıştım. Çalışmaya başlamak için yumurtanın dayanmasına ihtiyaç duyduğum bir iş vardı. Ona abandım. Hala daha bitmedi ve hesaplarıma göre 10 gün daha sürecek

Bittiği gibi T-34 Filmini izliycem.
    DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız

2. 2008 ağustosta ben de forexte altından batmıştım. Hatırladıkça sinirlenirim. Kriz patlamadan önceki aylardı çok işaret birikmişti ve uzun pozdaydım. Erdemli'de abimlerin sitede havuza yüzmeye gidip geldim, sağlam vermişler, stop yapmak içimden gelmedi düzelir dedim düzelmedi beter oldu, burdan döner dedim dönmedi daha beter oldu. Feyyaz yiğitin videosu gibi

Batan parayla sıfır honda civic alabiliyordum. Almamış, cip alacağım diye piyasaya basmıştım!

3. Ah o günler, ah gençlik gazı..

Sonra birkaç kez daha forex hesabı patlatmıştım ama hiç bu miktarda olmadı..

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    2008 ağustosta ben de forexte altından batmıştım. Hatırladıkça sinirlenirim. Kriz patlamadan önceki aylardı çok işaret birikmişti ve uzun pozdaydım. Erdemli'de abimlerin sitede havuza yüzmeye gidip geldim, sağlam vermişler, stop yapmak içimden gelmedi düzelir dedim düzelmedi beter oldu, burdan döner dedim dönmedi daha beter oldu. Feyyaz yiğitin videosu gibi

Batan parayla sıfır honda civic alabiliyordum. Almamış, cip alacağım diye piyasaya basmıştım!
    Offff....bu fenaymış...

Ben bu gördüğüm kötü örnekler yüzünden hiç yüksek meblağ koymadım hesabıma. Ve çok defa (defalarca) battım. Toplamda büyük meblağ eder muhtemelen. Hepsinde ana sorun "Para Yönetimi" idi.

Üstatlar boşu boşuna demiyor Para Yönetimi önemli diye.

DYSON geldi aklıma

James Dyson, İngiliz mucit ve tasarımcıdır. Elektrikli süpürgeler üzerindeki çalışmaları, onun ün kazanmasını sağlamıştır.

Dyson'un icat ettiği süpürge, geleneksel torbalı süpürgelerden farklı bir teknoloji kullanmaktadır. Geleneksel süpürgelerde hava ve toz torbanın içinden geçerken bir filtre kullanılırken, Dyson'un süpürgelerinde "siklon teknolojisi" adı verilen bir yöntem kullanılmaktadır. Bu yöntemde, hava ve toz dönen bir siklon içinde hareket eder ve toz partiküllerini ayrıştırarak temiz hava akışını sağlar. Böylece, süpürgenin performansı artar ve toz torbası değiştirme ihtiyacı ortadan kalkar.

Dyson'un bu yenilikçi fikri, başarısız deneyimlerden sonra ortaya çıkmıştır. James Dyson, 5.127 prototip ürettiği söylenen ilk süpürgesini icat etmek için yıllarca çalışmıştır. Birçok deneme ve hata yaparak, farklı tasarımlar denemiş ve sonunda siklon teknolojisini kullanarak etkili bir elektrikli süpürgeyi geliştirmiştir. Dyson'un icat ettiği süpürge, daha iyi performansı ve kullanım kolaylığıyla birçok insan tarafından tercih edilmeye başlamış ve büyük bir başarı elde etmiştir.

James Dyson'un elektrikli süpürgeleri icat etme süreci, deneme-yanılma ve inovasyonun önemini vurgulayan bir örnektir. Başarısızlıklarından ders çıkaran ve alternatif bir yaklaşım benimseyen Dyson, endüstride önemli bir etki yaratmış ve daha sonra farklı ürünlerin tasarımında da başarılı olmuştur.

5. Sonra para yönetimini öğrendik tabi. Bu iş nasıl olur diye sora sora, arayarak, el yordamıyla.

Bununla ilgili artık pek kimse yazmıyor. En eski forumda para yönetimi ile ilgili yazılar linkler falan hatırlıyorum. Bu yeni forumda hamza bir iki kere birkaç birşey yazdı ama ilgi yok tabii.. katkı yapan yok.

Probability of ruin, kelly criterion falan..

Hamza'yı takip etmeni öneririm bu arada..

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Sonra para yönetimini öğrendik tabi. Bu iş nasıl olur diye sora sora, arayarak, el yordamıyla.

Bununla ilgili artık pek kimse yazmıyor. En eski forumda para yönetimi ile ilgili yazılar linkler falan hatırlıyorum. Bu yeni forumda hamza bir iki kere birkaç birşey yazdı ama ilgi yok tabii.. katkı yapan yok.

Probability of ruin, kelly criterion falan..

Hamza'yı takip etmeni öneririm bu arada..
    Hiç denk gelmedim böyle yazılara...

Mutlaka araştırıp bakacağım...

Şu anda yemek yapıyorum Ve o yüzden uzun uzun yazamıyorum [emoji846]

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Dow 33841.. Maliyetimden 1000 puan yukarıda.. 33970 den ilave yapıcam ve ortalama ile ilk sağdan çıkıcam inşallah.. (33500)

34 bin üzerine çıkar ve kalıcı olursa stop mecburen..
    33500 görürse stoplucam.. 34 bin üzeri tekrar oyuna dahil olucam..

Düşmez ise.. İlave pozisyon ile ortalama yapıp 33500 den çıkıcam..

Selim bey ben martingale den bahsetmedim.. İçinde tekniğin de olduğu ortalamalar var kafamda..

Neyse herkes bildiği yoldan gitsin diyelim

Sayfa 60/440 İlkİlk ... 1050585960616270110160 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •