Rusya, Meksika, G. Afrika vb. onlarında notu mu düştü..![]()
Rusya, Meksika, G. Afrika vb. onlarında notu mu düştü..![]()
Geçen gün DXY grafiği paylaştım ve DXY de kıs vadeli yükseliş trendi var.......bu gün 92.50 lere geldi...95 kısa vadeli direnç kırar mı bakacağız..........
usdtry de bundan etkilendi dxy de ki yükseliş orta vadeli trende dönüşürse faiz artışı fren görevi yapmayacaktır....
SP nin not indirmesi+Reza Kararı AKP nin oylarını mı arttırır yoksa düşürür mü?
saygılar/başarılar
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Mağdur edebiyatı yaparlar
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bana sorarsanız;
1. tabela faizi üzerine pazarlıkla bir miktar daha çıkarsınız, pazarlık gücünüz paranızın miktarına bağlı. Mevduat her zaman garanti getiri sunmuştur ama alternatif riskli varlıkların dönemsel cazibesine kapılmamalısınız.
2. Dth da usd ye yüzde 4 filan veren bankalar var. Ancak dalgalı kurdayız. Hernekadar dolarda yükseliş trendi devam etse de kısa ve orta vadede ters hareketler de olur olacak. Ben sabit kur gibi bir saçmalığa bu saatten sonra ihtimal vermiyorum. Böyle birşey teknik olarak da jeopolitik olarak da mümkün değildir . Ancak kambiyo vergisi gibi düzenlemeler ileride olabilir mi bilemiyorum.
3. Paranızı sistemde tutmak istemiyorsanız en güzeli altın. Tabii saklama maliyetine ve getirisiz oluşuna katlanmak kaydıyla..
Bir de tabii bitcoin vs gibi kripto paralar var . Ancak bu Sistemler henüz nedir ne değildir tam belli değil.. bana göre macera..
Ben zaten siz biz alırız demedim ki. Aynı şeyi söylemişiz. Fiziki halini o paraya(sabitlenmiş fiyata) göremeyiz manasında söyledim. Tcmb kısmı elindeki rezerv bitene kadar talebi karşılamak durumunda olması açısından teorik olarak doğru. Sonuçta oradan alan bankalar sana bana sanal halini bile 3.5tan vermez bir şekilde karaborsaya indirip 10 liradan satarlar. Ama algıda bir yanlışınız var, dövizi sabitlemek demek doları yasaklamakla eşdeğer değil. Hoş zaten olmayacak birşey üzerine afaki konuşuyoruz.
Doğru tespit gerçi yaş genç değil, hatırladığım için eskiye atfen herkes o manzarayı anlayacakmış gibi yazdığımdan meseleyi açmadan yazmışım.
Ytd
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı olduğu dönemde CHP'nin "emekli ikramiyesi" vaadi için "Bütün bunları yapsınlar, kaynak göstersinler sadece şapka çıkartmam yani ben samimi olarak söylüyorum derimki: Ben de CHP'ye oy vereceğim... Biliyorsunuz toplumda bir söz var; Bekara karı boşamak kolay... 11 milyona yakın emeklimiz var. Çarpın bir bakayım... Yani bir kalemde bütçe açığını yüzde 70 arttıracak, gerçekçi değil." yorumunda bulunmuştu.
İSTANBUL olarak en az yeşil alana sahip kent olduk dünyada! Yaşanmaz bir kent haline geldiğinin ispatıdır.
Böyle bir şehirde ALTIN ve DÖVİZ bazında konut ve emlak fiyatları asla artmaz. Sürekli geriler. Cazibe yaratmıyor yeterli yeşil alan olmadığı için! Akıllı global para gelmez İSTANBUL beton yığınına.![]()
![]()
Biz kaşındık!
Yer İmleri